به گزارش روز شنبه ایرنا از اتاق اصناف ایران، جلال الدین محمد شکریه افزود: اکنون با نزدیک شدن به بازار شب عید بار دیگر موضوع برگزاری نمایشگاهها با رعایت دستورالعمل های بهداشتی مطرح شد، اما با توجه به شرایط اقتصادی اصناف به دلیل تعطیلی های مکرر از اسفند ماه سال گذشته با استقبال چندانی روبرو نخواهد شد و انتظار می رود دولت نیز شرایط رکود بازار و خسارت های وارده به اصناف را درنظر بگیرد.
وی با بیان اینکه اصناف به لحاظ اقتصادی تحت فشار قرار دارند، تصریح کرد: بازاریان کشور از اسفندماه سال گذشته به دلیل بیماری کرونا بسیار متضرر شدند و طرح هایی ارائه شده نیز پاسخگوی نیاز و رفع خسارات وارده به اصناف نبود.
نایب رییس اتاق اصناف ایران ابراز امیدواری کرد: اکنون در این برهه با تثبیت نرخ ارز، بازار به آرامش برسد و زمانی که نرخ ارز ثابت باشد، میزان عرضه و تقاضا متوازن خواهد شد و بازار خودش را باز می یابد و اقتصاد پایداری خواهد داشت، اما در شرایط کنونی و رکود بازار نمی توان انتظار داشت که تمام مطالبات اقتصادی اصناف برآورده شود.
وی ضمن تاکید بر اینکه آسیب هایی که از کرونا و پسا کرونا به اصناف وارد شد، جدی است، اضافه کرد: این آسیب ها و خسارت های وارده از کرونا محدود به ایران نیست و همه کشورها با این مشکل روبرو شده اند و دولت تدابیر مناسبی برای احیای بخش اقتصادی کشوردرنظر بگیرد.
شکریه تصریح کرد: امروز به دلیل بحران کرونا حجم سفارشات کسبه برای بازار شب عید نسبت به سال های گذشته بسیار کمتر است و این امر ناشی از کاهش خرید های نوروزی و افزایش قیمت کالاهاست.
وی با اشاره به کاهش تقاضا در روزهای پایانی سال تاکید کرد: چنانچه میزان شیوع کرونا باز در روزهای پایانی سال صعودی باشد، میزان خریدها کاهش خواهد یافت و اصناف امسال نیز همانند سال گذشته کسب وکار خوبی را نخواهند داشت و انتظار می رود دولت برای امسال طرح و برنامه مناسبی را برای جبران خسارت اصناف موردنظر داشته باشد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ در ایران شیوع یافت و همسو با تعطیلی، محدودیت هایی را به دنبال داشت و اصناف در این مدت در چهار گروه شغلی تقسیم شدند و اصنافی که نیازهای روزمره شهروندان را تامین میکنند در گروه نخست جای گرفتهاند که اجازه فعالیت در مناطق قرمز را دارند و تغییراتی نیز دردستهبندیهای اصناف انجام شده است.
«هوشیار فقیهی» معاون اقتصادی و برنامهریزی اتاق اصناف ایران به تازگی اعلام کرد: واحدهای صنفی بدلیل بحران کرونا، ماهانه بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان متضرر شدند و به همین دلیل بعدازگذر از فصل بهار، دولت مجوز فعالیت محدود برخی از صنوف که خطر کمتری داشتند، صادر کرد.