لندن – ایرنا – با گردهمایی‌های تعطیلات کریسمس و مسری‌تر بودن گونه جدید ویروس کرونا، پیش‌بینی می‌شود که آمار شیوع کرونا در انگلیس ظرف روزهای آینده افسار پاره کرده و به شکل سرسام‌آوری افزایش پیدا کند.

به گزارش ایرنا، پروفسور «اندرو گودارد» رئیس کالج سلطنتی پزشکان انگلیس می‌گوید که آمار روزانه مبتلایان به کرونا نسبت به آنچه در هفته آینده انتظار می‌رود خفیف است و این مساله کادر درمانی را به شدت نگران کرده است.

وی در گفت وگو با شبکه خبری بی‌بی‌سی افزود: تردیدی نیست که کریسمس تاثیر قابل توجهی را بر آمار کرونا خواهد داشت. این در حالیست که گونه جدید کرونا به سرعت در حال گسترش است و ما اگاهیم که ویروس جدید مسری‌تر و عفونی تر است و آمار بالایی که در منطقه جنوب شرق شاهد هستیم در سراسر کشور گسترش پیدا کند.

گونه جدید ویروس کرونا که ۷۰ درصد مسری‌تر از گونه اصلی است و می تواند کودکان را به همان اندازه بزرگسالان آلوده و بیمار کند اولین بار ۲۱ سپتامبر گذشته در منطقه کنت انگلیس مشاهده شد؛ اما سه ماه بعد مت هنکاک وزیر بهداشت انگلیس در ۱۴ دسامبر این موضوع را با پارلمان در میان گذاشت و ۱۹ دسامبر بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس آن را به طور علنی اعلام کرد.

دولت انگلیس متعاقبا جلسه اضطراری تشکیل داد و محدودیت‌های جدیدی را ناظر بر اصل کاهش تردد و جلوگیری از خروج شهروندان ساکن مناطق پرخطر به اجرا گذاشت. اینک ۴۴ میلیون انگلیسی تنها در شرایط اضطراری قادر به خروج از خانه هستند و پیش بینی می‌شود که این محدودیت‌ها تا یک ماه اینده ادامه پیدا کند.

وزیر بهداشت انگلیس می‌گوید که اوضاع از کنترل دولت خارج شده است. آمار مبتلایان امروز برای چهارمین روز متوالی از ۵۰ هزار نفر تجاوز کرد و شمار قربانیان همچنان رکورد می‌زند. گزارش‌ها از افزایش سرسام‌آور مراجعین به بیمارستان‌ها در این کشور حکایت دارد و ظرفیت پذیرش بیماران در مراکز بهداشتی تکمیل است. اوضاع در حدی وخیم است که گفته می‌شود برخی بیماران در بیمارستان‌های جنوب شرقی انگلیس داخل آمبولانس و در بهترین حال در راه‌روهای درمانگاه ویزیت می‌شوند.

یک سخنگوی سازمان ملی بهداشت انگلیس از بازگشایی مجدد بیمارستان صحرایی نایتینگیل لندن خبر داد که در جریان موج نخست کرونا ظرف مدت دو هفته با کمک ارتش احداث و افتتاح شد. این بیمارستان با ظرفیت چهار هزار تخت روز جمعه ۱۵ فروردین برای رسیدگی و درمان بیماران مبتلا به کووید - ۱۹ در شرق لندن گشایش یافت.

با این حال کالج سلطنتی انگلیس نسبت به کمبود پرستار در این کشور هشدار داده و اعلام کرده که بسیاری از نیروهای کادر درمان این کشور یا به کرونا مبتلا شده یا در قرنطینه به سر می‌برند.

پروفسور «گودارد» تصویر نگران‌کننده‌ای از روزهای آینده شیوع کرونا در انگلیس را ترسیم کرده و می‌گوید بیمارستان‌های سراسر این کشور باید خود را برای روزهای سخت آماده کنند. ویروس جدید به گفته او از مسیر آن‌ها گذر خواهد کرد و افراد بیشتری مبتلا خواهند شد.

تغییر راهبرد واکسیناسیون کرونا

دولت لندن به تازگی راهبرد عملیات واکسیناسیون کرونا در این کشور را تغییر داده تا از گسترش پرشتاب ویروس کرونا در این کشور جلوگیری کند. به این ترتیب با طولانی کردن فاصله تزریق واحد دوم واکسن کرونا به یک داوطلب، افراد بیشتری این واکسن را دریافت می‌کنند.

طبق جدول زمان بندی قرار بود که دومین واحد واکسن کرونا ۲۱ روز بعد از دریافت اولین واحد تزریق شود. این حالیست که تاکنون نوبت دوم هزاران داوطلبی که اولین واحد واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند به تاخیر افتاده و این مساله با اعتراض نهادهای بهداشتی و افکار عمومی رو برو شده است.

طرح تزریق یک واحد از واکسن کرونا، اولین بار از سوی تونی بلر نخست وزیر اسبق انگلیس مطرح شد. او با انتقاد از عملکرد کُند این کشور در اجرای عملیات تزریق واکسن کرونا خواستار تغییر راهبرد دولت در این رابطه شد تا از شیوع بیشتر گونه جهش یافته ویروس کرونا جلوگیری شود.

بلر در یادداشتی برای نشریه ایندیپندنت عنوان کرد که طرح تزریق دو واحد از واکسن کرونا با اولویت افراد مسن و آسیب پذیر «باید اصلاح و تسریع شود» و تا جائیکه امکان دارد افراد یک واحد از واکسن کرونا را دریافت کنند.

عملیات تزریق واکسن کرونا از سه‌شنبه ۱۸ آذر در سراسر انگلیس آغاز شد و تاکنون بالغ بر ۹۵۰ هزار نفر واکسن نوع «فایزر بیونتک» را در انگلیس دریافت کرده‌اند. دولت بوریس جانسون امیدوار بود تمام شهروندان کشور را تا تابستان واکسینه کند. اما گزارش‌ها حاکیست که ذخیره واکسن به پایان رسیده و دریافت محموله بعدی چندین ماه طول می‌کشد.

آژانس تنظیم مقررات محصولات دارویی و بهداشتی انگلیس هفته گذشته مجوز استفاده از واکسن دانشگاه آکسفورد را تائید کرد. انگلیس ۱۰۰ میلیون واحد از این واکسن را سفارش داده است. اما زمان دریافت این سفارش هنوز مشخص نیست و دانشمندان می‌گویند که امکان تزریق آن به افرادی که واکسن فایزر بیونتک را دریافت کرده‌اند وجود ندارد.

بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت انگلیس بالغ بر ۵۳ هزار و ۲۸۵ نفر در انگلیس طی ۲۴ ساعت گذشته به کرونا مبتلا شده و ۶۱۳ نفر زندگی خود را از دست داده‌اند. این در حالیست که دولت بوریس جانسون به دلیل مدیریت ناکارآمد در مهار بحران کرونا بشدت از سوی افکار عمومی تحت فشار قرار دارد.

دولت متهم است که اولین دور قرنطینه سراسری انگلیس را با تاخیر به اجرا گذاشت تا آمار مبتلایان به کرونا در این کشور به بالاترین حد در قاره اروپا برسد. اینک دولت به رغم مخالفت جدی دانشمندان و کارشناسان بهداشت قصد دارد تا پس از پایان تعطیلات کریسمس، مدارس این کشور را به هر شکلی بازگشایی کند تا اوضاع را خلاف واقع و طبیعی نشان دهد. دولت برای اجرای این سیاست به نیروی های مسلح متوسل شده تا از طریق طرح گسترده تست کرونا در مدارس، سلامتی دانش‌آموزان را تضمین کند. اما دو اتحادیه آموزشی انگلیس هشدار داده‌اند که اجازه بازگشت به دانش آموزان پس از تعطیلات کریسمس، آنها را در معرض خطر ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا قرار می‌دهد.

پروفسور «گودارد» می‌گوید؛ گونه جدید ویروس کرونا به سرعت در سراسر کشور در حال گسترش است و روزهای اینده شاهد افزایش پرشتاب آمار مبتلایان خواهیم بود. باید از هم‌اکنون برای آن شرایط خود را آماده کنیم.