به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «اعجاز احمد شاه» به تازگی مسوولیت وزارت کنترل موادمخدر پاکستان را برعهده گرفته است و تا یک سال و نیم گذشته وی به عنوان وزیر کشور فعالیت میکرد.
این سیاستمدار پاکستانی با سابقه ۲۰ ساله در مدیریت مبارزه با موادمخدر یک سرتیپ بازنشسته ارتش این کشور است که مسوولیت کلیدی در سازمان اطلاعات و امنیت (ISI) نیز برعهده داشت.
اعجاز احمد شاه همزمان با سفر رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به پاکستان، روز یکشنبه طی مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اسلامآباد گفت: هماهنگی قابل اطمینان و خوبی میان دو کشور دوست و همسایه ایران و پاکستان در امر مبارزه با موادمخدر برقرار است و همواره فضا برای پیشرفت بیشتر در این بخش وجود دارد.
وی تاکید کرد: این یک واقعیت است که هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی نتیجه ۱۰۰ درصد در مبارزه با موادمخدر کسب کند تا زمانی که همکاری و هماهنگی با کشورهای دیگر در جریان نباشد.
وزیر کنترل موادمخدر پاکستان افزود: ایران و پاکستان نه تنها در یک منطقه مشترک قرار دارند بلکه همسایه یکدیگرند و برای موفقیت بیشتر در مبارزه با پدیده شوم موادمخدر نیاز به تقویت مکانیسم همکاری و اقدامات هماهنگ بیشتر میان دو کشور است.
وی تاکید کرد: هماهنگی خوبی میان دو کشور وجود دارد و باید گفت که ما نمیتوانیم جداگانه کار کنیم بنابراین همیشه فضایی برای تقویت و پیشرفت بیشتر همکاریها وجود دارد.
اعجاز احمد شاه با تاکید بر نگاه رو به جلوی خود به سفر رئیس پلیس موادمخدر ایران به پاکستان و ابراز خرسندی از اینکه سردار کریمی در گذشته در پاکستان حضور داشته و از نزدیک با وضعیت منطقه به ویژه همکاریهای تهران و اسلامآباد آشنا است، افزود: ایران و پاکستان دو کشور قربانی معضل موادمخدر هستند و ما مشتاقانه منتظر دیدار با مسوولان ایرانی برای تقویت همکاریهای خود هستیم.
لزوم جلوگیری از تقاضای موادمخدر باید در اولویت قرار بگیرد
وزیر فدرال کنترل موادمخدر پاکستان با یادآوری سفر سال گذشته فرمانده نیروی مبارزه با موادمخدر این کشور (ANF ) به ایران، گفت: بحثهای مفیدی در جریان این بازدید صورت گرفت و اکنون خوشحالم که فرصت تبادل نظر با رئیس پلیس موادمخدر ایران را در پاکستان میتوانم داشته باشم.
وی افزود: دیدگاه من در زمینه کنترل موادمخدر با سایر افراد کمی متفاوتتر است و خواستار طرح آن با طرف ایرانی هستیم. من حامی اجرای قوانین و مجازات عوامل دخیل در تولید، توزیع، حمل و قاچاق موادمخدر هستم اما فکر میکنم باید در زمینه کاهش تقاضا کار کنیم.
اعجاز شاه اظهار داشت: اگر تقاضای هر چیزی وجود داشته باشد با وجود تمامی تلاشها، عرضه آن ادامه خواهد یافت. بنابراین پاکستان مصرانه درصدد جلوگیری از تقاضای موادمخدر چه در کشور و کاهش آن در منطقه و کل جهان است. زمانی که تقاضا کاهش یابد قطعاً عرضه موادمخدر نیز کاسته میشود.
وی افزود: هیچ جایی برای کشت خشخاش یا هر نوع ماده مخدر در جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به دلیل قوانین سخت در این دو کشور وجود ندارد اما همه ما مطلع هستیم که تریاک و دیگر موارد مربوط به موامخدر در افغانستان کشت میشود.
وزیر کنترل موادمخدر پاکستان اظهار داشت: افغانستان اگر چه سعی در جلوگیری از کشت موادمخدر دارد اما این موارد از افغانستان خارج و به اروپا و دیگر مناطق قاچاق میشود. به همین دلیل ایران و پاکستان با مبارزه بیامان علیه این پدیده قربانیان اصلی جنگ با موادمخدر محسوب میشوند.
مخالف تحریم ایران هستیم
وزیر کنترل موادمخدر پاکستان در پاسخ به این پرسش که تحریمهای ظالمانه و یکجانبه آمریکا تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با پدیده شوم موادمخدر را تحت تاثیر قرار میدهد، گفت: موضع دولت اسلامآباد در این خصوص مشخص است و ما خواستار لغو تحریمها هستیم.
لزوم تقویت تبادل اطلاعات میان ایران و پاکستان
اعجاز احمدشاه، موادمخدر را یک پدیده شوم جهانی دانست و تاکید کرد: برای غلبه بر این معضل نیاز به همکاری نزدیک همه کشورها به ویژه کشورهای آسیب پذیر از جمله تعامل مفید در بخش تبادل اطلاعات است.
وی از سابقه فعالیت خود در سازمان اطلاعات و امنیت پاکستان گفت و افزود: باید یک مجمع قوی داشته باشیم تا بتوانیم اطلاعات حساس را با یکدیگر مبادله کنیم، اطلاعاتی که قوی و قابل واکنش باشد.
وزیر کنترل موادمخدر پاکستان بر تقویت تبادل اطلاعات با جمهوری اسلامی ایران، اشتراک گذاری تجربیات به ویژه در حوزه کشف و ضبط موادمخدر و برگزاری برنامههای آموزشی مشترک تاکید کرد و گفت: در دیدار آتی خود با رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا موضوع تقویت تبادل اطلاعات و بهره برداری از تجربیات یکدیگر را مطرح خواهم کرد.
وی همچنین خواستار استفاده از امکانات و ظرفیتهای یکدیگر برای مقابله با موادمخدر، شناسایی راههای قاچاق شد و افزود: تنها با اشتراک گذاری موثر اطلاعات میتوانیم همکاریهای محکمی در این زمینه داشته باشیم.
همکاری موثر در مدیریت مرزها
اعجاز احمد شاه گفت: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان برای مقابله با پدیده قاچاق موادمخدر ابتکارات بسیاری را به اجرا گذاشتهاند و تقویت همکاریهای مشترک در مدیریت مرزها نیز میتواند به تحکیم این مناسبات کمک کند.
وی با تمجید از زیرساختهای قوی ایران در نوار مرزی مشترک با پاکستان، افزود: تردد در بخش ایرانی برای نیروها و سایر افراد به دلیل زیرساختهای مناسب آسان است درحالی که پاکستان تلاش دارد تا در مسیر تقویت زیرساختهای مرزی حرکت کند و میتوانیم با امنیت مرزهای مشترکمان با ایران قاچاق انسان، موادمخدر و معضل تروریسم را مهار کنیم.
عملکرد صفر نیروهای خارجی در افغانستان برای مقابله با معضل موادمخدر
وزیر کنترل موادمخدر پاکستان گفت: افغانستان همسایه مشترک ما و ایران است. البته ما نمیتوانیم وضعیت جغرافیایی آنان را تغییر دهیم اما مطالبه ما سرزمین عاری از تولید موادمخدر در این کشور همسایه است.
وی افزود: علی رغم حضور نیروهای خارجی به رهبری ناتو در افغانستان هیچ کاری برای جلوگیری از تولید موادمخدر و قاچاق آن انجام نشد، لذا ایران و پاکستان به قربانیان کشت و انتقال موادمخدر از افغانستان تبدیل شدهاند و باید جلوی آن گرفته شود.
براساس این گزارش، سردار «مجید کریمی» رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا قرار است فردا با مقامات پاکستانی پیرامون تقویت همکاریهای دوجانبه در مبارزه با موادمخدر گفت وگو کند.
وی صبح امروز با استقبال مسوولان ستاد نیروهای مبارزه با موادمخدر پاکستان در راس یک هیات وارد اسلامآباد پایتخت این کشور شد.