به گزارش روز یکشنبه ایرنا از گمرک، «مهرداد جمال ارونقی» افزود: براساس تصمیم های جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در زمینه ترخیص فوری کالاهای اساسی و ضروری موجود در بنادر و گمرکات کشور و به منظور تسریع در ترخیص این کالاها، مقرر شد ترخیص ۹۰ درصد کالاهای اساسی گروه یکم کالاییِ مشمول ارز ترجیحی (روغن خام، دانه های روغنی، کنجالۀ سویا، جو و ذرت) ، با اخذ تعهد از صاحب کالا مبنی بر پذیرش پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز درصورت تعلق به کالا و تعهد عرضۀ کالا با نرخ مصوب یا عرضه در سامانه ها (بازارگاه و شبکه های توزیع تعیین شده)، بدون الزام به ارائه کدرهگیری بانک امکان پذیر باشد.
وی تصریح کرد: ترخیص تمام کالاهای اساسی گروه ۲۱، اجزاء، قطعات، تجهیزات و نهاده های تولید مطابق اعلام نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ و اقلام مرتبط با حوزۀ وزارت جهاد کشاورزی، مطابق اعلام نظر معاونت توسعه صنایع تبدیلی وکسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با اخذ مجوزهای قانونی لازم تا سقف ۹۰ درصد، توسط گمرک انجام شود.
ارونقی با اشاره به بروز مشکلاتی در صدور قبوض انبار کالاهای وارده به بنادر و گمرکات کشور و یا با توجه به ترانزیت برخی از کالاهای اساسی و نهاده های تولید از بنادر به گمرکات داخلی، گفت: این موضوع در جلسه ستاد تنظیم بازار مطرح شد و در نهایت مقرر شد ملاک تصمیم گیری برای اجرای تصمیم های ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، تاریخ ورود کالا به کشور باشد و گمرک ایران ضمن جمع آوری دقیق این مورد، تاریخ مزبور را ملاک اقدام قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: برابر اجرای تصمیم های ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، چنانچه ۷۰ درصد از کالاهای موضوع یک اظهارنامه در لیست ابلاغی وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود داشته و مابقی اقلام، مشمول گروه های کالایی ۲۱ لغایت ۲۵ باشد، گمرک می تواند نسبت به پذیرش موضوع برای کل اقلام اظهارنامه اقدام کند.
معاون فنی گمرک ایران به موضوع دستورالعمل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای وزارت راه و شهرسازی درخصوص تمدید اعتبار ثبت سفارش های صادره اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه ابلاغ این نامه به ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ها موجب توقف روند ترخیص کالا به ویژه کالاهای اساسی و تولیدی در گمرکات کشور شده بود، مقرر شد مرجع مربوطه با قید فوریت نسبت به لغو دستورالعمل اقدام و در خصوص تمدید اعتبار ثبت سفارش های صادره، بخشنامه اخیر گمرک که با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و مستند به مصوبات سفر معاون اول ریاست جمهوری به استان هرمزگان تنظیم و ابلاغ شده است ملاک اقدام تمام دستگاه های مرتبط با تجارت خارجی قرارگیرد.
به گزارش ایرنا، تیر ماه امسال بر اساس تصمیم دولت و بعد از سفر معاون اول رییس جمهوری به استان هرمزگان دستوراتی مبنی بر ترخیص فوری کالاها ابلاغ شد که در نیمه آبان ماه به اجرا در آمد.
همچنین در این مدت بر اساس آمارهای منتشر شده بیش از چهار میلیون تن کالا از جمله کالاهای اساسی از گمرکات سراسر کشور ترخیص شده اند، اما به دلیل اینکه همچنان واردات و صادرات کالا به شکل بی وقفه انجام می شود، اقلام مختلف در انتظار تخصیص ارز به کالاهای باقی مانده در گمرکات کشور اضافه شده اند. طبق اعلام ستاد هماهنگی اقتصادی دولت روند ترخیص و صادرات ادامه خواهد داشت.