تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران گفت: نیروگاه‌های استان تهران به هیچ عنوان از سوخت مازوت استفاده نمی‌کنند و دادستانی پیش‌تر مخزن سوخت مازوت دو نیروگاه در این استان را پلمب کرد.

«محسن طرزطلب» روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: دادستانی پیش از این مخزن سوخت مازوت نیروگاه بعثت و منتظرقائم را پلمب کرده بود، بنابراین چنانچه این دو نیروگاه بخواهند از مازوت استفاده کنند، امکانپذیر نیست.

وی توضیح داد: کسانی که ادعا می‌کنند نیروگاه‌های تهران همچنان از سوخت مازوت استفاده می‌کنند، اطلاع دقیقی از نوع سوخت نیروگاه‌های استان ندارند و نمی دانند در نیروگاه های تهران فقط گاز طبیعی مصرف می شود.

طرزطلب خاطرنشان کرد: شهر تهران دارای سه نیروگاه است که سوخت آنها گازی است و نیروگاه‌های موجود در استان البرز و قم هم که برق تهران را تامین می کنند، از جمله نیروگاه‌های سیکل ترکیبی به شمار می‌آیند که آلودگی ندارند.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی ایران گفت: استفاده از سوخت مازوت فقط در مواردی آن هم در تعداد محدودی از نیروگاه‌ها انجام می‌گیرد که امکان تامین گاز برای سوخت نیروگاه به دلیل افزایش مصرف در بخش خانگی و تجاری فراهم نشود.

وی تصریح کرد: اکنون ۱۲۹ نیروگاه در کشور فعالیت دارند که ممکن است در مواقع اضطراری در پنج یا ۶ نیروگاه از سوخت مازوت استفاده شود.

طرزطلب در باره روند تامین گاز برای نیروگاه ها افزود: وزارت نفت و شرکت ملی گاز همه تلاش خود را برای تامین گاز مورد نیاز بکار بسته‌اند.

به گزارش ایرنا، پیش از این «مهدی اسماعیلی» سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران  گفته که به دلیل مصرف بالای گاز در کشور و امکان نداشتن برای تامین گاز کافی نیروگاه‌ها، بنا به دستور مراجع ذیصلاح از فرآورده های مایع نظیر گازوییل و مازوت به عنوان سوخت جایگزین استفاده می شود.

وی افزود: این امر به دلیل جلوگیری از خاموشی احتمالی نیروگاه های برق کشور انجام می شود و هیچ ارتباطی به پر بودن انبارهای ذخیره نفت کوره (مازوت) ندارد؛ همانطور که در فصل تابستان که مصرف گاز به ویژه در بخش خانگی کمتر است، کل سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها را گاز تشکیل می دهد.

نیروگاه ری از جمله نیروگاه‌های گازی کشور محسوب می‌شود که تنها می‌تواند از سوخت گاز استفاده می‌کند.

نیروگاه‌های پرند و شهدای پاکدشت سیکل‌ترکیبی و نیروگاه‌های طرشت و بعثت بخاری هستند. سوخت نخست همه نیروگاه‌های کشور گاز است و سوخت دوم به صورت مایع در مخازن سوخت هر نیروگاه ذخیره می‌شود تا در مواقع بحرانی و قطع گاز از آن استفاده شود. در نیروگاه‌های گازی،‌ سوخت دوم گازوییل و در نیروگاه‌های بخاری سوخت دوم مازوت است.

تنها نیروگاه‌های طرشت و بعثت در تهران امکان استفاده از سوخت مازوت به عنوان سوخت دوم را دارند، که به خاطر موقعیت جغرافیایی تهران و مسایل محیط زیست محیطی‌ سال‌های متمادی است که به هیچ وجه از سوخت دوم استفاده نکرده و در حال مصرف گاز هستند. در نیروگاه ری، ‌پرند و شهدای پاکدشت نیز همچنان سوخت اصلی گاز ‌استفاده می‌شود.

نیروگاه طرشت داری چهار واحد بخار به ظرفیت کل ۵۰ مگاوات و یک واحد گازی  کوچک ۲۵ مگاواتی است که حدود ۴۰ سال است که از سوخت مازوت استفاده نکرده است. همه واحدهای این نیروگاه از مهرماه  برای بحث تعمیرات از مدار خارج شده است و نیروگاه برق تولید نمی‌کند و در واقع خاموش است.

در نیروگاه بعثت نیز از سوخت گاز استفاده می‌شود و پلمپ مخزن مازوت‌ آن از سال ۹۲ باز نشده است. در حال حاضر به دلیل نیاز به تولید برق،‌هر سه واحد این نیروگاه در حال تولید برق است. موضوع عدم استفاده از مازوت در بازدیدهای محمد رستگاری،‌ معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران،‌ از این نیروگاه مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.

نیروگاه شهید منتظر قائم دراستان البرز و شهرستان فردیس کرج قرار دارد نیز در حال حاضر از سوخت گاز استفاده می‌کند و از سال ۹۴ مخازن مازوت آن پلمپ است و اداره محیط زیست استان البرز به صورت آنلاین درحال رصد این نیروگاه است. در اتاق فرمان این نیروگاه سیستم پایش گازهای خروجی از اگزوهای واحد بخار نصب شده که امکان رصد آنلاین این نیروگاه را فراهم می‌کند.

البته در حال حاضر به دلیل کمبود سوخت گاز، دو واحد گاز و دو واحد  بخار این نیروگاه از مدار خارج شده و واحدهای دیگر با نصف توان در حال تولید برق هستند. این نیروگاه دارای سه واحد گازی هر یک به ظرفیت ۱۱۶ مگاوات، سه واحد بخار بخش سیکل ترکیبی به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات و چهار واحد بخار قدیمی هرکدام به ظرفیت ۱۵۶ مگاوات است.

روابط عمومی شرکت مادرتخصصی تولید  نیروی برق حرارتی  آمادگی دارد تا  امکان ورود همه خبرنگاران و اصحاب رسانه را  به نیروگاه‌های فوق الذکر در استان تهران و البرز فراهم کند.​