محمود کلهری روز یکشنبه با اشاره به ایمن سازی این گود پرخطر به خبرنگار ایرنا گفت: ۱۰سال پیش در یک عرصه ۷ هزار متری با هدف ساخت مجموعه ای برای اسکان تمام کارگران منطقه ۵ عملیات حفاری گود ۹۰۰ متری در عمق ۶ متر آغاز و به دلیل بروز برخی مشکلات از جمله معارضین در مراحل اولیه متوقف ماند و گود به صورت ناایمن رها شد.
وی با اشاره به شناسایی گودهای پرخطر تهران گفت: این گود یکی از ۲۸۵ گود رها شده شهر تهران است که پس از ۱۰سال عملیات ایمن سازی و تسطیح آن آغاز شده و در حال انجام است تا این گودال ۹۰۰ متری ایمن سازی شود.
کلهری با بیان اینکه توقف عملیات ساخت و رها سازی این گود مشکلات و آلودگیهای زیست محیطی فراوانی را برای ساکنان این محله به وجود آورده گفت: در مجاورت این عرصه ۷۰۰۰متر مربعی، سازههای غیرمجاز ساخته و ۱۰ نفر از کارگران در شرایط نامتعارف و ناایمن در این سازه های موقت اسکان داشتند که هم اکنون این سازه ها تخریب شده است.
وی با اشاره به تاثیر منفی این گود رها شده بر امنیت و سلامت محیط و شهروندان این محله تصریح کرد: تردد، توقف و آلودگی صوتی ماشین های حمل زباله، جاری شدن شیرابه زباله ها در این محل، اسکان غیررسمی افراد در این سازه های ناایمن و وضعیت نامناسب سرویس بهداشتی علاوه بر ایجاد مزاحمت و ناامنی برای همسایگان، فضای بی دفاع و خطرناک شهری را در این محل به وجود آورد.
شهردار منطقه ۵ با تاکید بر ایمن سازی گودهای رها شده در سطح این منطقه خاطر نشان کرد: رفع خطر و پر کردن این گود ناایمن سالها مطالبه جدی شهروندان و شورایاران بوده است که عملیات رفع خطر، تسطیح و پاکسازی این گود با نظارت حراست منطقه، و همکاری معاونت خدمات شهری و محیط زیست، معاونت فنی و عمرانی، ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و اداره HSE در حال انجام است.
وی با اشاره به آغاز عملیات تسطیح این گود اظهار داشت: کارشناسی های لازم در این زمینه انجام و کلیه ملاحظات برای پر کردن این گود ناایمن، پاکسازی عرصه مجاورگود از آلونکها و انتقال ماشین های حمل زباله به محل مناسب در محدوده ناحیه ۴ و الزامات HSE در نظر گرفته شده است.
کلهری درباره شیوه ایمن سازی این گود ناایمن گفت: هدف ما بهینه سازی این محل است. ایمن سازی گود در دو سطح پاکسازی و تسطیح در حال اجرا است. عملیات تخریب آلونکها و سازههای غیر مجاز اطراف گود انجام شده است و ظرف روز جاری جمع آوری میشود.
وی حجم خاک مورد نیاز برای تسطیح گود را ۵ هزار و ۵۰۰ متر مکعب پیش بینی کرد و افزود: این گود با ۲۵۰ الی ۳۰۰ مایلر خاک پر، هر مرحله خاکریزی با بیل مکانیکی تسطیح و سپس برای نشست طبیعی خاک آبپاشی میشود.
شهردار منطقه ۵ درباره ساکنان سازه های غیر مجاز اطراف این گود نیز گفت: کارگران ایرانی ساکن این آلونکها با رعایت کامل کرامت انسانی در محل اسکان کارگری ناحیه ۴ و در خیابان شربیانی اسکان داده شدهاند.
به گزارش ایرنا، گود ناایمن «اسکان کارگری» منطقه ۵ در محله سازمان برنامه شمالی ناحیه ۴ قرار دارد که از غرب به اتوبان باکری، از شرق به خیابان گلبو، از جنوب به ساختمان شهرداری ناحیه ۴ و از شمال به خیابان آیت الله کاشانی مشرف است.
منطقه ۵ شهرداری تهران یکی از مناطق شهری تهران است که در شمال و شمال غرب کلانشهر تهران واقع شده است.
این منطقه از شمال به رشتهکوه البرز، از جنوب به بزرگراه شهید لشگری و میدان آزادی، از شرق به بزرگراه اشرفی اصفهانی و بزرگراه محمدعلی جناح و منطقه ۲ شهر تهران در مجاورت طرشت و ستارخان و مرزداران و شهرک غرب و سعادت آباد و از غرب به منطقه ۲۲ شهر تهران، استادیوم آزادی محدود است و به بزرگراه های همت و حکیم و آبشناسان و باکری و ستاری و شیخ فضلالله نوری و لشگری و اشرفی اصفهانی و جناح دسترسی دارد.
پونک، شهران، آریاشهر، مهران، فرحزاد، شهرزیبا، جنتآباد، باغ فیض، سردار جنگل، کن و سولقان، شهرک آپادانا، شهرک اکباتان و اشرفی اصفهانی از محلههای معروف واقع در منطقه ۵ تهران هستند.
منطقه ۵ پایتخت به پهنه توسعه شهر تهران نیز معروف است.