تهران – ایرنا – آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در آمریکا به مرز ۲۱ میلیون نفر نزدیک شده، تا کنون بیش از ۳۵۰ هزار نفر به دلیل این بیماری جان باخته‌اند و با وجود آغاز واکسیناسیون در این کشور، یکی از مقامات عالی بهداشت آمریکا گفته اوضاع این کشور دست کم تا ۹ ماه دیگر عادی نخواهد شد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، گاردین در گزارشی نوشت پیش بینی می شود که هزاران نفر دیگر در آمریکا در ماه آتی بر اثر ابتلا به کووید – ۱۹ جان خود را از دست دهند و پزشکان هشدار داده اند که این کشور با «جنگ جهانی سوم» دست به گریبان است.

براساس اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، تا شامگاه شنبه آمار مرگ و میر ناشی از شیوع کرونا در آمریکا به ۳۵۰ هزار و ۱۸۶ نفر و آمار ابتلا به ۲۰ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۷۸۰ نفر رسید.

تنها در روز سال نو، ۱۶۰ هزار و ۶۰۶ مورد جدید ابتلا و ۲ هزار و ۵۱ مرگ ناشی از کووید – ۱۹ در  ایالات متحده به ثبت رسید.

تنها در سه روز پایانی سال گذشته میلادی، بیش از ۱۰ هزار نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به این بیماری جان باختند.

در این میان، موسسه سنجش و ارزیابی سلامت دانشگاه واشنگتن پیش بینی کرد که بیش از ۱۰۰ هزار نفر در آمریکا تنها در ماه آینده به دلیل مبتلا شدن به این بیماری فوت کنند.

براساس گزارش سی ان ان، بستری شدن بیماران مبتلا به کرونا در آمریکا نیز سیر صعودی یافته است. بستری شدن ۱۲۵ هزار و ۳۷۹ نفر بر اثر ابتلا به کووید – ۱۹ در بیمارستان های آمریکا در روز پنجشنبه و ۱۲۵ هزار و ۵۷ نفر در روز جمعه به ثبت رسیده و این در حالی است که بیش از ۲۰ ایالت اطلاعات و اخبار کاملی در این زمینه منتشر نکرده اند.

شمار مبتلایان به کرونا در ایالت کالیفرنیا بالاست و ۲۰ هزار نفر تنها در این ایالت در بیمارستان بستری هستند.

گزارشگر سی ان ان این وضعیت را بدترین فاجعه بهداشت عمومی در قرن حاضر برای کالیفرنیا شرح داده و اعلام کرده است که شمار مبتلایان در این ایالت، یک تنها با شمار مبتلایان در شش کشور جهان برابری می کند. سی ان ان این وضعیت را «سونامی کووید – ۱۹ در کالیفرنیا» عنوان کرده است.

در لس آنجلس نیز آمار مرگ و میر بالاست، به طوری که هر ۱۹ دقیقه یک مبتلا به کرونا در این شهر فوت می کند.

ورود ارتش برای کمک به بخش درمان

وضعیت در بیمارستان های آمریکا به حدی وخیم است که یگان مهندسی ارتش وارد عمل شده و به هفت بیمارستان در منطقه لس آنجلس و کالیفرنیا کمک های فنی برای رفع مشکل کمبود اکسیژن رسانی به بیماران کمک می کند.

پیشتر در هفته گذشته، آنتونی فائوچی کارشناس ارشد بیماری های عفونی آمریکا هشدار داد که ممکن است شرایط در ماه ژانویه (دی – بهمن) حتی بدتر از ماه دسامبر (آذر – دی) شود. او گفته است که شرایط آمریکا دست کم تا ۹ ماه دیگر عادی نخواه شد.

این پیش بینی های نگران کننده در میان مشکل توزیع واکسن انجام می شود، مساله ای که آمریکا را به از دست دادن هدف تعیین شده اش برای واکسینه کردن ۲۰ میلیون نفر تا پایان سال ۲۰۲۰ سوق داد، شکستی که فائوچی آن را امری یاس آور برشمرد.

مقام های برنامه واکسن فدرال آمریکا روز چهارشنبه اعلام کردند که تنها ۲.۱ میلیون نفر در این کشور واکسینه شده اند و این درحالی است که بیش از ۱۴ میلیون دُز واکسن در این کشور توزیع شده است.

میت رامنی سناتور جمهوریخواه آمریکا از نحوه مدیریت فدرال واکسیناسیون انتقاد کرد و گفت غیرقابل توجیه است که این برنامه به نحوی تاسف بار از عملی شدن بازمانده است.

از سویی، گونه جدید ویروس کرونا (B۱۱۷) که از سرعت سرایت بالایی برخوردار است و اولین بار در انگلیس شناسایی شد، در ایالت های کلرادو، کالیفرنیا و فلوریدا شیوع یافته است.

براساس تجزیه و تحلیل مجدد بیش از ۲ میلیون تست کرونا، احتمال می رود که این گونه از ماه اکتبر (مهر) در ایالات متحده شایع شده باشد.

در واشنگتن در روز جمعه، جمهوریخواهان در نشست سنا تقاضای دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای پرداخت محرک مالی کرونایی ۲ هزار دلار را رد کردند.

دموکرات ها آخرین تلاش خود برای تصویب طرح قانونی در مجلس نمایندگان را به کار بستند که پرداخت مالی مستقیم ۶۰۰ دلاری را که قبلا به تائید کنگره رسیده است، به ۲ هزار دلار افزایش دهند، رقمی که مطلوب ترامپ است. اما جمهوریخواهان با استدلال برای رویکردی هدفمندتر، مانع از رای گیری در مورد این طرح شدند. ترامپ پیشنهاد داده بود تا به ازای هر بزرگسال، ۲ هزار دلار و به ازای هر کودک مبلغ ۶۰۰ دلار پرداخت شود.

ترامپ این اقدام جمهوریخواهان را در پیامی توئیتری مورد انتقاد قرار داد و گفت که آنها می خواهند به مردم زیان دیده از این ویروس به جای ۲ هزار دلار، فقط ۶۰۰ دلار بدهند در حالی که مردم واقعا به این کمک نیازمند هستند.

بسیاری از مردم آمریکا سوء مدیریت دولت ترامپ را عامل شیوع گسترده کرونا در کشورشان می دانند. آمریکا از همان ماه های اول شیوع کرونا در جهان، در میان تمام کشورها در رتبه نخست از نظر تعداد مبتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا قرار گرفت و همچنان این جایگاه را حفظ کرده است.

شیوع ویروس جدید

شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی نیز در گزارشی درمورد شیوع کووید – ۱۹ در ایالات متحده خبر داد که گونه جدید و جهش یافته این ویروس در سه ایالت در میانی مردمی گزارش شده که پیشینه مسافرتی نداشته اند و این بدان معناست که این گونه احتمالا قبلا در میان آمریکایی ها به طرزی ندانسته پخش شده است.

مقام های بهداشتی آمریکا گفته اند که ورود گونه جدید ویروس کرونا به این کشور جای تعجب ندارد، اما موضوع وقتی بدتر می شود که امکان گسترش آن فراهم شود.

از سویی، مقام های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا گفتند که اگرچه شواهد نشان می دهد که گونه جدید در مقایسه با انواع قدیمی تر ویروس، آسانتر و سریعتر انتقال می یابد، گمان نمی رود که این گونه تازه باعث بیماری سخت تری در افرادی که به آن مبتلا شده اند، شود و واکسن های موجود همچنان از قابلیت مقابله با آن برخوردار هستند.

با این حال، کارشناسان هشدار دادند که گونه جدید تهدید وخامت اوضاع را به همراه دارد، اگر افراد بیشتری در نتیجه شیوع آن در بیمارستان بستری شوند.

ماه دسامبر (آذر) مرگبارترین ماه در آمریکا در زمینه شیوع کرونا بود، به طوری که ظرفیت بیمارستان های این کشور به سطح بالایی رسید و واکسیناسیون کندتر از میزان پیش بینی شده انجام شد.

براساس آمار به دست آمده از دانشگاه جان هاپکینز، در این ماه بیش از ۶.۳ میلیون موارد ابتلا جدید و بیش از ۷۷ هزار و ۵۰۰ مورد مرگ ناشی از آن  گزارش شد.

سفرهای کریسمس و تشدید نگرانی ها

اما آنچه باعث نگرانی بیشتری می شود، شیوع گونه جدید کرونا در پرجمعیت ترین ایالت های آمریکا در بحبوحه فصل شلوغ سفرها در جریان تعطیلات کریسمس است.

روز یکشنبه، ۱.۲۸ میلیون مسافر در فرودگاه های آمریکا پس از کریسمس غربالگری شدند که بالاترین شمار از زمان توقف مسافرت ها در اواسط ماه مارس ۲۰۲۰ (اواخر اسفند ۹۸) برای مقابله با کرونا است.

در همین حال، شواهد و مدارک جدید از امپریال کالج لندن حاکی است که گونه جدید کرونا ظاهرا افراد زیر ۲۰ سال را بیش از بزرگترها هدف قرار می دهد.

مطالعات نشان می دهد که بخشی از این تغییر ممکن است به دلیل باز ماندن مدارس در جریان اعمال قرنطینه کرونایی باشد.

روزنامه نیویورک تایمز نیز در گزارشی در شرح وقایع کرونایی در آمریکا نوشت: در ابتدا، زندگی در قرنطینه با  توجه به کار از منزل و ورزش کردن با هم اتاقی ها خوب بود. اما با شیوع هر چه بیشتر کرونا، زندگی در حصر خانگی اندکی غیرقابل تحمل شد. به همین دلیل، آمریکایی ها برای فرار از قرنطینه، به مکزیک هجوم بردند.

سختگیری های ضد کرونایی در مکزیک در مقایسه با آمریکا کمتر است و همین مساله باعث می شود مردم ایالات متحده، مکزیکوسیتی را برای رهایی از قرنطینه برگزینند حتی با وجودی که موارد ابتلا به کووید – ۱۹ در مکزیک رکورد می زند.

برخی از آمریکایی ها دستکم برای مدتی در مکزیک می مانند و از روادید گردشگری شش ماهه ای که به آمریکایی ها به محض ورود به مکزیک اعطا می شود، استفاده می کنند.

در ماه نوامبر (آبان)، بیش از نیم میلیون آمریکایی به مکزیک نقل مکان کردند.

اکثر آمریکایی های که به مکزیک سفر می کنند، راهی مناطق ساحلی این کشور همچون لوس کابوس و کانکون می شوند.

مشخص نیست که چه تعداد نفر از این افراد گردشگر و چه تعداد افرادی هستند که دستکم به طور موقت در مکزیک اسکان یافته اند.

ممکن است برخی از آنها مکزیکی هایی باشند که گذرنامه آمریکا را دارند و برای دیدن خانواده هایشان راهی مکزیک می شوند. اما این روزها با گشتی در خیابان های محله های مکزیکوسیتی، به نظر می رسد که انگلیسی به زبان رسمی مردم این شهر تبدیل شده است.