تهران- ایرنا- یک سیاستمدار آلمانی راهبرد اتحادیه اروپا در تهیه واکسن کرونا که به طولانی‌شدن این روند و اعتماد نابجا به شرکت‌های داروسازی شده است را مورد انتقاد قرار داد.

به گزارش ایرنا، «مارکوس زودر» نخست وزیر ایالت بایرن آلمان بر لزوم تمدید تدابیر شدید کرونایی برای سه هفته دیگر تاکید کرد. وی امروز (یکشنبه) در مصاحبه با نشریه بیلد اتحادیه اروپا را به دلیل اعتماد به تولید کنندگان اشتباه هنگام خرید واکسن ، به شدت مورد انتقاد قرار داد. 

نخست وزیر ایالت بایرن در جنوب آلمان همچنین خواستار تمدید محدودیت های کرونایی که محدود به ۱۰ ژانویه (21 دی) است ، تا سه هفته دیگر شد. وی پیش از کنفرانس مشترک با «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان که ​​برای روز سه شنبه برنامه ریزی شده گفت: برداشتن زود هنگام محدودیت ها ما را به عقب بازمی گرداند.

به گفته زودر آمار آلودگی ها خیلی بالاست و تأثیر تعطیلات کریسمس و شب سال نو هنوز قابل پیش بینی نیست. وی تاکید کرد: ما باید ثابت قدم باشیم و خیلی زود تسلیم نشویم. به گفته این سیاستمدار حزب سوسیال مسیحی (CSU) ضعف سیاست کرونایی در آلمان در این واقعیت نهفته است که خیلی دیر شروع شده و خیلی زود متوقف می شود.

زودر همچنین در مورد تعطیل شدن بیشتر مراکز مهد کودک و مدارس و برنامه ریزی مناسب برای تعطیلات اظهار داشت: نباید هیچ شتابزدگی در بازگشایی مدارس و مراکز مراقبت روزانه شود. با توجه به تعداد بالای آلودگی ها ، مشخص است که اگر معلمان و دانش آموزان را کاملاً به مدرسه برگردانیم غیرمسئولانه خواهد بود. روشن شده که آلودگی و شیوع در مدرسه نیز اتفاق می افتد و خطر بعد از تعطیلات بیشتر هم هست.

روز سه شنبه  مرکل می خواهد در مورد اوضاع با نخست وزیران ایالت ها گفتگو کند. همچنین در این نشست تصمیم گرفته می شود که آیا محدودیت های فعلی پس از ۱۰ ژانویه نیز ادامه یابد یا خیر. براساس یک گزارش رسانه ای مقامات ایالت ها اساساً در مورد تمدید توافق دارند اما در مورد اینکه دو یا سه هفته طول بکشد ، توافق نمی کنند.

زودر در این مصاحبه همچنین به شدت از تهیه واکسن توسط کمیسیون اروپا انتقاد کرد و گفت: کمیسیون اروپا احتمالاً خیلی بوروکراتیک برنامه ریزی کرده است: «تعداد اندکی از موارد مناسب سفارش داده شده و بحث های قیمت بیش از حد طولانی بوده است. آیا این مسئله با توجه به تهدیدات پیش بینی نشده بود؟ بدیهی است که آنها تعداد بسیار کمی سفارش داده و به تولیدکنندگان بصورت نابجا اعتماد کرده اند.»

وی خواستار پیشرفت در روندهای تهیه واکسن شد و یادآور شد که مراحل تأیید و فرآیندهای تولید باید تسریع شود و در صورت امکان حتی از شرکت های دیگر در آلمان تامین شود.
به گفته وی برای افزایش تمایل به واکسیناسیون در آلمان ، سیاستمداران و سایر شخصیت های مشهور باید در اسرع وقت واکسینه شوند. او نگرانی خود را از بی میلی به واکسیناسیون در بین شهروندان اعلام کرد و گفت: ما باید به واکسیناسیون ادامه داده و وضعیت را کنترل کنیم. اخبار جعلی بیش از حد جامعه را تحت تاثیر خود قرار داده است، به همین دلیل رهبران سیاسی باید الگوی خوبی باشند.

مقامات آلمانی امیدوارند با واکسیناسیون سراسری از گسترش بیشتر همه گیری در فصل سرما و نیز اجبار به تعطیلی سراسری که اقتصاد این کشور را با مشکلات جدی مواجه می کند جلوگیری کنند. تعطیلات سراسری که این کشور اروپایی در موج اول شیوع کرونا به اجرا گذاشت، زیان های سنگینی به دنبال داشته است.