مراد خادم روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: عشایر استان سمنان، در کنار تلاش در عرصه تولید گوشت قرمز، شیر و فرآوردههای لبنی، به منظور نقشآفرینی در تامین امنیت غذایی هفت هزار و ۹۴۲ متر مربع صنایع دستی داری مانند گلیم، قالیچه و صنایع دستی غیرداری مانند جوراب و لباس پشمی و نمدی در نیمه نخست امسال تولید کردند.
وی اظهار داشت: ارزش دست بافتههای داری عشایر استان سمنان ۳۱ میلیارد ریال و ارزش دستبافتهای غیر داری عشایر استان یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال برآورد شده است.
وی بیان کرد: هفت هزار تن گوشت قرمز دام سبک در نیمه نخست امسال و ۹ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز سال گذشته به همت عشایر این استان تولید شد.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان خاطر نشان کرد: عشایر این استان در نیمه نخست امسال پنجهزار و ۳۶۳ تن لبنیات به ارزش ۴۲۵ میلیارد ریال تولید کردند.
وی اضافه کرد: ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را عشایر تشکیل میدهند که این سهم از جمعیت نقشی مهم در تامین گوشت قرمز و محصولات لبنی استان دارند.
خادم با اشاره به احتمال باطل شدن دفترچه عشایری و توزیع اقلام و سهمیه عشایر بر اساس کارت هوشمند تصریح کرد: ضرورت دارد عشایر برای بهرهمندی از خدمات امور عشایری هر چه سریعتر نسبت به دریافت کارت هوشمند عشایری اقدام کنند.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان یادآور شد: تاکنون توزیع اقلام مختلف مانند آرد، نهادههای دامی، نفت و سیلندر گاز برای عشایر بر اساس دفترچه عشایری انجام میشد و کارت هوشمند جایگزین دفترچه عشایری است.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند.
مناطق جنوبی استان سمنان جزو مناطق قشلاقی و مناطق شمالی استان جزو مناطق ییلاقی عشایر به شمار میرود و اکنون عشایر استان در مناطق قشلاقی مستقر هستند.