ظفر افشون، یکشنبه در آیین آغاز عملیات اجرایی هفت پروژه که با مشارکت بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد ایجاد خواهد شد، بیان داشت: قطار سرمایهگذاری جنوب فارس از منطقه ویژه اقتصادی لامرد به حرکت درآمده است و زیرساختهای تکمیلی برای جلب مشارکت بخش خصوصی، یکی پس از دیگری در این منطقه در حال اجراست.
وی افزود: جنوب استان فارس به ویژه منطقه ویژه اقتصادی لامرد موقعیت راهبردی و ویژهای برای اجرای طرحهای بزرگ صنعتی - تجاری نظیر کارخانههای پایین دست آلومینیوم، نیروگاههای تولید برق و طرحهای نفت و گاز دارد.
افشون اضافه کرد: مهمترین هدف دولت در مسیر جهش تولید، تکمیل و ارتقای زیرساختها در استان فارس است و انجام این مهم با جدیت در اولویت قرار دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، اجرای پروژه آلومینیوم جنوب در لامرد را یکی پیشرفتهای چشمگیر صنعتی در استان فارس دانست و گفت: با بهرهبرداری از طرحهایی که امروز(چهاردهم دی ماه ۹۹) عملیات اجرایی آنها در منطقه ویژه اقتصادی لامرد آغاز شده است، به لحاظ محصولات راهبردی، تحول عظیمی در جنوب این استان به وجود خواهد آمد.
افشون، همچنین با تقدیر از مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی اظهار داشت: مدیریت ارشد استان و همه دستگاههای ذیربط برای ایجاد شرایط مورد نیاز و پویایی این منطقه، اهتمام جدی دارند و در کنار سرمایهگذاران برای پیشبرد برنامههای توسعهای ایستادهاند.
وی، اجرای طرحهای انتقال آب از دریا به استان فارس، تکمیل آزاد راه لامر د- پارسیان با سرمایهگذاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و برنامهریزی برای اتصال منطقه لامرد به خط راه آهن را از جمله طرح ها برای توسعه فراگیر این منطقه برشمرد.
افشون، همراهی مردم و پیگیری مستمر مسوولان استانی و محلی را در توسعه جنوب استان فارس موثر دانست و ادامه داد: امیدواریم با جلب مشارکت بخش خصوصی و دولتی، منطقه ویژه اقتصادی لامرد به یکی از مراکز مهم جنوب استان فارس تبدیل شود.
هفت پروژه ی که امروز (یکشنبه) عملیات اجرایی آنها در منطقه ویژه اقتصادی لامرد آغاز شد شامل، کارخانه تولید سالیانه حدود هشت هزار تن کاغذ از سنگ آهک، کارخانه تولید روزانه ۶ هزار تن سیمان خاکستری، کارخانه فرآوری آلوئهورا با هدف تولید انواع محصولات آرایشی و بهداشتی، کارخانه تولید انواع سنگ با ظرفیت تولید سالیانه ۲۴ هزار مترمربع انواع سنگ، کارخانه سولهسازی و ساخت سازههای فلزی، مرکز تخصصی آزمایشگاه صنایع آلومینیوم و پایانه حمل و نقل منطقه ویژه اقتصادی لامرد است.
به گفته مسوولان، در منطقه ویژه اقتصادی شهرستان لامرد، امکان تولید سالانه آلومینیوم با ظرفیت حدود یک میلیون تن، سیمان با ظرفیت ۱۰میلیون تن، منیزیم با ظرفیت ۶۰هزار تن، نیروگاه سیکل ترکیبی، نیروگاه خورشیدی، پتروشیمی با ظرفیت سالانه پنج میلیون تن، پالایشگاه میعانات گازی، زنجیره تولید بوتان، تولید پروپیلین از پروپان، صنایع پشتیبان و صنایع پایین دست فولاد، فراهم است.
شهرستان لامرد در فاصله ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.
منطقه ویژه اقتصادی، محدوده جغرافیایی مشخصی در مبادی ورودی یا در داخل کشور است که با هدف جذب سرمایههای خارجی و داخلی و همچنین ایجاد عرصه فعالیتهای تولیدی و تجاری برای افزایش صادرات کالا و ارائه بهینه خدمات برای حضور فعال در بازارهای منطقهای و بینالمللی ایجاد میشود.
از جمله مزایای منطقه ویژه اقتصادی، صدور مجوز ساخت و پایان کار سرمایهگذاری و تولیدی به صورت رایگان، تبعیت از قانون کار مناطق آزاد تجاری و صنعتی، ورود ماشینآلات خط تولید و ابزار و اثاثیه بدون عوارض گمرکی، فعالیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده و پرداخت عوارض گمرکی مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجی در تولیدات، خرده فروشی کالا برای اتباع خارجی و تخفیف مالیاتی ویژه است.