محمدعلی شجاعی روز یکشنبه در نشست شورای پشتیبانی سوادآموزی استان اظهار داشت: با تلاش های آموزش و پرورش با وجود اینکه خراسان شمالی استان پر جمعیتی نیست از نظر شمار جذب بیسوادان در رتبه ۲ استان ها قرار دارد.
وی با بیان اینکه این جایگاه راضی کننده نیست و باید بیش از این تلاش داشته باشیم افزود: شمار بیسوادان در قشرهای مختلف مشخص است، قرار شده تا این افراد که جامعه هدف نهادهای مختلف از جمله، زندان، بهزیستی و یا کمیته امداد امام خمینی(ره) هستند، تا دهه فجر جذب شوند.
استاندار خراسان شمالی ترک تحصیل دانش آموزان در مراحل گذر تحصیلی را از آسیب ها عنوان کرد و گفت: باید جلوی بازماندگان از تحصیل در گذر از ابتدایی به متوسطه و یا متوسطه یک به دو گرفته شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به برنامه ها برای جذب عشایر بیسواد در استان گفت: قرار است افراد بیسواد عشایر هم با کمک آموزش و پرورش، تا دهه فجر امسال جذب شوند.
وی افزود: در این زمینه، با کمبود ۵۰ معلم روبه رو هستیم، البته می توان برای باسواد کردن این افراد در قالب طرح بنی، ورود پیدا کرد. در طرح بنی، با فرد بیسواد قرارداد بسته می شود و این فرد با کمک یکی از اعضای خانواده خود سواد را فرا می گیرد.
شجاعی با اشاره به اینکه خانواده های زندانیان یکی از اقشار در معرض بیسوادی هستند گفت: باید شمار افراد بیسواد در خانواده های زندانیان استان شناسایی و برای جذب آنان برنامه ریزی شود.
وی تاکید کرد: از تمامی ظرفیت های استان برای ارتقای باسوادی در استان کمک گرفته می شود، سیاست های تشویقی هم در این زمینه باید بیشتر مورد استفاده قرار گیرد، هر جا نیاز باشد حمایت های لازم انجام می شود تا مشوق ها تقویت شود.
شجاعی گفت: به تدریج از سیاست های تنبیهی هم برای باسواد کردن افراد استفاده می کنیم، زیراکه بیسوادی بستری برای آسیب به جامعه است و نباید اجازه دهیم جامعه از بیسوادی افراد، دچار خسارت شود.
استاندار خراسان شمالی اظهار داشت: برای آموزش، باید از ظرفیت های مختلف استفاده کرد، برخی از روستاها با کمبود فضا روبه رو است، اما رویکرد ما این است که مساجد برای تمام امور حاکمیت یک پایگاه است و آموزش و پرورش از این فضاها بهره ببرد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان شمالی هم گفت: این اداره کل برای انسداد مبادی بیسوادی، تلاش دارد.
مجید الهی راد اظهار داشت: تاکنون ۱۰۲ نفر بیسواد در جامعه هدف خود شناسایی کرده ایم که ۷۱ نفر جذب شده و مابقی هم تا دهه فجر در کلاس های سوادآموزی ثبت نام می کنند.
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی هم گفت: ۱۵۰ نفر زن سرپرست خانواده و بیش از ۱۰۰ نفر معلول آموزش پذیر(جز معلولیت ذهنی) بیسواد در استان شناسایی شده است.
اسماعیل قربانی با بیان اینکه بیشتر افراد بیسواد، در روستاها سکونت دارند اظهار داشت: کار جذب آنان در دوره های سوادآموزی تا دهه فجر امسال انجام می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی هم در این نشست گفت: تاکنون ۷۶ درصد از جذب سوادآموز در سهمیه کشوری و ۳۳ درصد از سهمیه استانی محقق شده است.
مهدی مودی اظهار داشت: در برنامه کشوری جذب بیش از پنج هزار بیسواد در استان هدفگذاری شده است که تا کنون چهار هزار و ۴۰۰ نفر جذب شده است.
وی گفت: در برنامه استانی در قالب طرح شتاب بخشی، قرار است ۱۰ هزار و ۶۶۹ نفر بیسواد جذب شوند.
در این نشست از ١٨ دستگاه اجرایی برتر استان در عرصه سوادآموزی تقدیر شد.