تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو گفت: زنان همواره نقش کلیدی در تامین و نحوه مصرف آب در جوامع شهری و روستایی داشته اند و در مدیریت بازچرخانی آب خاکستری نیز می‌توان از اطلاعات آنان برای حل معضلات این حوزه کمک گرفت.

به گزارش ایرنا، بنفشه زهرایی روز یکشنبه در اولین رویداد زنان، مالکیت فکری و زیست بوم نوآوری (شکوفا) که به صورت آنلاین و حضوری به همت صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار داشت: زنان نقش کلیدی در تامین و نحوه مصرف آب در جوامع شهری و روستایی دارند؛ از روستاها تا حتی جوامع بین المللی مدیریت مصرف آب در حیطه اقداماتی است که زنان انجام می دهند.

وی با اشاره به اینکه آب خاکستری از قدیم در معماری سنتی ما مورد استفاده بوده و الان نیز با ساخت پکیج های آب خاکستری در برخی از ساختمان ها استفاده می شود، بیان کرد: زنان در زمینه بازچرخانی آب خاکستری نقش موثری دارند، در خصوص مدیریت آب خاکستری ما قطعاً نیازمند مشارکت بانوان هستیم.

وی گفت: باید از توان بالای زنان در مدیریت آب کمک بگیریم آنچه مهم است تا در حوزه مدیریت آب از اطلاعات و تجربیات بانوان در سطوح مختلف استفاده نکنیم هیچ وقت نمی توان سیاست‌گذاری مناسبی در این حوزه صورت داد.

زهرایی ادامه داد: برخی از کشورها از زنان در حوزه اثرگذاری سیاست های آب استفاده می شود. زنان در نگهداری طبیعت و حفظ حیات آن اثرگذار بوده اند، تجربیات بین المللی نشان داده زنان در زمینه مدیریت و سیاستگذاری آب و فاضلاب موفق تر بودند، زنان نشان دادند که در خصوص صرفه جویی و توزیع عادلانه آب موثرتر کار انجام می‌دهند. حضور زنان در این زمینه از بروز اختلافات در زمینه سیاستگذاری آب جلوگیری می کند.

وی با اشاره به اینکه سواد زنان و حتی مردان شهرنشین ما در حوزه آب بسیار پایین است، حداقل سواد آبی یک شهرنشین باید دانستن سیکل تهیه آب مصرفی باشد، یادآور شد: اگر بخواهیم زنان در کدام حوزه های آب اثرگذار باشند باید سرمایه‌گذاری بر روی آموزش انجام شود.

آموزش، نقش استراتژیک در حوزه مدیریت انرژی دارد

پروین داداندیش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب نیز در این رویداد گفت: زنان از هر قشری، در هر حوزه کاری اگر انگیزه کافی، دانش کافی و حمایت واقعی داشته باشند، همواره بهتر عمل کرده و مدیریت عالی دارند.

وی با بیان اینکه اکنون در حوزه کارآفرینی و دانش‌بنیان اگر آگاهی و دانش داشته باشند زنان خیلی موفق هستند، افزود: آموزش نقش کلیدی در این موفقیت دارد. آموزشی که تاثیرگذار باشد، باید یادگیری را عمیق کند و منجر به تغییر رفتار و تغییر روش شود.

داداندیش با اشاره به اینکه با تفکیک جنسیت مخالف هستم، افزود: معتقدم هر وقت زنان در کنار مردان کار کردند، موفق بوده‌اند و این تفکیک مردانه یا زنانه کارآیی ندارد و موفقیتی حاصل نمی‌شود. برنامه، هدف، سیاست و حتی قانون در حوزه‌های روز توسعه کشور برای زنان کم نیستند؛ به‌ عنوان مثال، معاونت امور زنان بر اساس برنامه ششم توسعه ۱۲ برنامه طراحی کرده است اما متأسفانه برنامه‌ها در ایران با تغییر دولت‌ها دستخوش تغییرات می‌شوند. تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد، باید ادامه‌دار بوده و دستخوش تغییر و تحول سیاسی در کشور نشود.

وی گفت: آموزش نقش استراتژیک در این حوزه دارد، قشرهای مختلف جامعه باید در حوزه انرژی، آموزش تأثیرگذار ببینند و زنان در همه سطوح، چه در شرکت‌های دانش‌بنیان و چه زنان خانه‌دار می‌توانند در این زمینه تأثیرگذار باشند.

نخستین رویداد زنان، مالکیت فکری و زیست بوم نوآوری (شکوفا) به صورت آنلاین و حضوری به همت صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد. در این رویداد دو روزه ۲۰۲ نماینده شرکت ها ثبت نام کردند که از این تعداد ۹۵ شرکت دانش بنیان و ۱۰۷ شرکت نیز غیر دانش بنیان هستند.