شهرکرد- ایرنا- رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سالانه حدود یک میلیون و ۵۰۰هزار تن انواع محصول در بخش کشاورزی این استان تولید می‌شود و ۲۹ درصد درآمد ناخالص استان به این حوزه اختصاص دارد.

عطاءالله ابراهیمی شامگاه یکشنبه در نشست مشترک کارگروه اشتغال و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری با حضور معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: تبدیل کشاورزی سنتی به دانش‌محور از مهم‌ترین برنامه‌های اولویت‌دار سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌رود.

ابراهیمی به ظرفیت‌های خاص چهارمحال و بختیاری در بخش تولید بادام، آبزی‌پروری، هلو، قارچ خوراکی و گیاهان دارویی اشاره و تصریح کرد: این استان یک‌هزار و ۵۰۰ گونه گیاهی دارد که از این تعداد ۴۰۰ خاصیت دارویی دارد و ۴۰ گونه مختص استان است.

وی یادآور شد: هم‌اکنون ۱۰۰ طرح گلخانه‌ای در چهارمحال و بختیاری به ۲ هزار ۷۰۰ میلیارد ریال، ۱۲۵ طرح دام و طیور به ۲ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال و ۹۳ طرح گیاهان دارویی به ۱۸۶ میلیارد ریال تسهیلات نیاز دارد و طرح‌های آماده سرمایه‌گذاری در استان نیازمند پنج هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال تسهیلات است.

ابراهیمی گفت:۱۸ طرح کشاورزی چهارمحال و بختیاری با زمینه ایجاد اشتغال برای چهار هزار نفر به تامین زیرساخت نیاز دارد و ۲۸ طرح تامین آب کشاورزی در استان نیازمند ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات است.

وی افزود: چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال طرح در حوزه کشاورزی چهارمحال و بختیاری به بانک‌های عامل استان ارسال شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری نیز در این  نشست گفت: این استان هم‌اکنون ۵۰ هزار و ۹۴ نفر بیکار دارد و این در حالی است که در سال ۱۳۹۶ تعداد بیکاران استان ۶۳ هزار و ۱۱۴ نفر بود.

علی شهریارپور تصریح کرد: در سال گذشته ۳۱ هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال از منابع مختلف برای سرمایه‌گذاری، افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در استان اختصاص یافت.

وی افزود: در سال گذشته هشت هزار و ۵۹۰ میلیارد ریال برای پنج هزار و ۸۶۲ طرح با ۱۶ هزار و ۶۲۹ فرصت شغلی شامل اشتغال جدید و تثبیت اشتغال موجود پرداخت شد.

شهریارپور تاکید کرد: براساس قانون برنامه ششم توسعه کشور، سهمیه چهارمحال و بختیاری برای تدوین برنامه اشتغال در ۳۶۵ روستا بود و این برنامه برای ۳۷۵ روستای استان تدوین و در همان سه سال نخست برنامه ششم توسعه اجرایی شد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این استان ظرفیت‌های اقتصادی مطلوبی برای اشتغال‌زایی در حوزه‌های مختلف مانند شیلات و آبزیان، تولیدات گلخانه‌ای، گیاهان دارویی، بادام، زراعت چوب، تولیدات دامی و عسل، فرش دستباف، بوم‌گردی و گردشگری روستایی و عشایری دارد.

شهریارپور تاکید کرد: در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، جمعیت روستایی چهارمحال و بختیاری حدود ۳۶ درصد اعلام شد که ۱۰ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

کارگزار توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار چهارمحال و بختیاری نیز گفت: دو هزار و ۵۰۰ شاغل غیررسمی در روستاهای استان از بیمه روستاییان و عشایر بهره‌مند شدند.

مریم مشرف‌الملک به راه‌اندازی نخستین انجمن خیریه وقف اشتغال در چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: هم‌اکنون تناسب بین تقاضا و عرضه نیروی کار در استان وجود ندارد.

وی افزود: ایجاد مرکز توسعه کسب و کار بادام و نظارت بر سه هزار و ۹۹ طرح اشتغال روستایی و عشایری از مهم‌ترین اقدامات کارگزاری توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار چهارمحال وبختیاری به شمار می‌رود.

مشرف‌الملک یادآور شد: راه‌اندازی مرکز تولید کفش ملی در چهارمحال و بختیاری به‌عنوان مرکز پخش غرب کشور با ۵۰۰ نفر اشتغال‌زایی جزو برنامه‌های اولویت‌دار کارگزاری توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار استان قرار دارد.

به گزارش ایرنا، در این نشست تعدادی از مسوولان دستگاه‌های اجرایی و نمایندگان بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری دیدگاه‌ها، پیشنهادها و طرح‌های خود در حوزه کارآفرینی نوآورانه و ایجاد اشتغال در روستاها را ارایه کردند.