همدان- ایرنا- متخصص میکروب شناسی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت که براساس تحقیقات پزشکی انجام شده، قدرت انتشار ویروس کرونای انگلیسی ۵۵ درصد بیشتر از نوع مشابه این ویروس است.

دکتر «محمد طاهری» روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تغییرات تصادفی در زیست و فعالیت ویروس امری طبیعی است و تغییر و توالی ویروس بستگی به شرایط بدن انسان دارد به نحوی خود را با بدن انسان(میزبان) تطبیق می‌دهد.

وی تصریح کرد: ویروس کرونا ابتدا به صورت سرما خوردگی ساده نمایان شده که با تغییرات ژنتیکی موجب تشدید بیماری زایی (پاتوژنز) و درگیر کردن بدن انسان و انتقال ویروس از طروق مختلف از جمله تنفس می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه افزایش التهاب ریوی و آسیب های ناشی از آن احتمال مرگ بیمار را افزایش می‌دهد، اظهار داشت: ویروس کرونای انگلیسی از چند ماه قبل در کشور انگلستان وجود داشت و پس از آن در کشورهای اروپا نیز انتشار یافت به نحوی که اکنون بیش از ۵۰ هزار مورد ابتلای روزانه به این ویروس در اروپا(به ویژه انگلستان) ثبت و گزارش شده است.

دکتر طاهری تصریح کرد: پایداری یک ویروس در بدن انسان نیازمند اتصال مناسب است بنابراین ویروس در مولفه های اتصالی خود جهشهایی را ایجاد می‌کند تا میزان ارتباط و اتصال به سلول‌های انسان بیشتر شود.

وی تاکید کرد: مطالعات اولیه نشان می‌دهد این ویروس در افراد زیر ۲۰ سال به خصوص کودکان بیشتر بروز پیدا می کند با این توصیف که از ابتدای اپیدمی ویروس کرونا تاکنون ۲ میلیون کودک به کووید ۱۹ مبتلا شدند که نیمی از این موارد در یکماه گذشته و به دنبال شیوع کرونای انگلیسی ثبت شده که نشان می‌دهد این نوع از ویروس تمایل بیشتری برای آلوده کردن کودکان و نوجوانان دارد.

متخصص میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: با توحه به اینکه این دسته از بیماری های تنفسی قدرت انتشار بسیار بالایی دارند، بنابراین ورود ویروس انگلیسی به کشور اجتناب ناپذیر است.

دکتر طاهری با اشاره به اینکه در کشورهای همسایه ایران گزارش‌هایی مبنی بر ابتلای افراد به این ویروس منتشر شده است، گفت: این ویروس پس از ورود به هر کشور دارای ژنتیک خاص، خود را با شرایط موجود تطبیق داده و از نظر ژنتیکی تغییراتی در خود ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: با توجه به تفاوت بدن انسان با ویروس از نظر ژنتیکی، ویروس توان تحریک بدن و ایجاد تغییرات تصادفی خفیف یا شدید در آن را بر اساس ژنتیک جدید موجود در بدن دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: با توجه به اینکه تاکنون در ایران گزارشی مبنی بر ابتلا به ویروس کرونای انگلیسی گزارش نشده نمی توان از نظر علائم کلینیکی و تظاهرات بالینی اظهار نظری دقیق در این باره ارائه کرد، با این وجود بروز هر نوع تغییر در ویروس بستگی به بدن انسان دارد.

وی بیان کرد: ویروس ها همواره درصدد ایجاد فاکتورهایی برای انتقال سریع هستند به عنوان مثال برخی ویروس ها از طریق ایجاد اسهال در بدن یا عطسه منتقل می شوند بنابراین وضعیتی را در بدن انسان برای تقویت انتقال و انتشار سریع ایجاد میکنند.

دکتر طاهری اضافه کرد: مهمترین و بهترین راه قطع انتقال ویروس کرونا و همچنین نوع انگلیسی آن، رعایت دستورالعمل های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و اجتناب از حضور در تجمع و دورهمی های خانوادگی است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه کسی به طور قطع نمی تواند درباره زمان پایان ویروس اظهار نظر کند اما بر اساس فرضیه های موجود، بیماری عفونی دوره ای هستند که در مقطعی وارد کشور شده و سپس به پایان می‌رسند.

به گزارش ایرنا، نوع جدید ویروس کرونا که برای اولین بار ماه گذشته در انگلیس مشاهده شد، اکنون در بسیاری از کشورها گسترش یافته است؛ این ویروس به احتمال زیاد توسط مسافرانی که ناآگاهانه این مهاجمان میکروسکوپی را با خود حمل می‌کردند، منتقل شده است.

این گونه نوع جدید که «B.۱.۱.۷» نام دارد به احتمال زیاد  در منطقه جنوب شرقی انگلیس سرچشمه گرفته است؛طبق گزارش جدیدی از «کالج ایمپریال لندن»، قرنطینه ماه نوامبر (آذر ماه)  در انگلیس، در پیشگیری از گسترش این ویروس که بیشتر در جوانان زیر ۲۰ سال شایع است، کار چندانی نکرد.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که نوع جدید این ویروس مسوول بیش از نیمی از عفونت های جدید در انگلیس است،نوع جدید ویروس کرونا اکنون در دهها کشور از جمله آمریکا وجود دارد که در کلرادو، کالیفرنیا و فلوریدا افراد را آلوده کرده است.

در اروپا، این ویروس در بلژیک، فرانسه، آلمان، ایرلند، ایتالیا، هلند، نروژ، اسپانیا، سوئد و سوئیس مشاهده شده است،این ویروس در آسیا، استرالیا، خاورمیانه و آمریکای جنوبی نیز شناسایی شده است.

مایکلین دوکلف خبرنگار بهداشت جهانی NPR (رادیوی ملی عمومی آمریکا) گفت: این نسخه جدید ویروس کرونا از قبل جهش یافته و ۱۷ جهش در آن مشاهده شده است.