مسکو -ایرنا- خبرگزاری ریانووستی به نقل از یک مقام مذاکره کننده عضو اوپک پلاس اعلام کرد که اکثر کشورهای عضو این مجمع مخالف افزایش ۵۰۰ هزار بشکه تولید نفت در ماه فوریه هستند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری ریانووستی روز دوشنبه به نقل از یک مقام مذاکره کننده نفتی از یکی از کشورهای عضو اوپک پلاس و بدون اشاره به نام و سمت وی نوشت: در شرایطی که امروز نشست اوپک پلاس برگزار می شود، در مورد سطح تولید نفت در ماه فوریه تفاهمی بین اعضای آن وجود ندارد.  

وی افزود: اکثر اعضای اوپک پلاس معتقدند که تولید نفت را در ماه فوریه نباید افزایش داد زیرا وضع انتشار ویروس کرونا و مبارزه با آن همچنان مبهم است.

به گفته این مقام، کشورهای اوپک پلاس تا آغاز نشست امروز با یکدیگر در تماس بودند و سران اوپک پلاس و مقامهای عربستان سعودی در مورد تولید نفت گفت و گو و تبادل نظر کرده اند.  

وزرای اوپک پلاس قرار است برای تعیین سهمیه تولید فوریه ۲۰۲۱ امروز دوشنبه دیدار کنند. در این  نشست کشورهای عضو اوپک پلاس همچنین به بررسی وضعیت بازار پس از تصمیم برای افزایش تدریجی تولید به میزان ۵۰۰ هزار بشکه می پردازند.

 بر اساس توافق  وزیران اوپک پلاس در نشست دسامبر (آذر) این گروه تولید نفت در ژانویه (دی) را ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می دهند و پس از آن وزیران هر ماه برای بررسی شرایط بازار و تغییر احتمالی مفاد پیمان محدودیت عرضه دیدار خواهند کرد. پیش بینی می شود اوپک پلاس هر ماه ۵۰۰ هزار بشکه در روز به تولیدش اضافه کند تا مجموع این افزایش در آوریل سال ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰) به دو میلیون بشکه در روز برسد. با این حال طرح مذکور باید مورد تایید کمیته نظارتی وزیران اوپک پلاس قرار گیرد.

«طرح کاهش تولید نفت» بر اساس تصمیم کشورهای اوپک پلاس از سال ۲۰۱۹ اجرایی می شود که با کاهش تولید ۷.۷ میلیون بشکه ای تلاش کردند  قیمت نفت را در بازار افزایش دهند و تا حدودی موفق هم بوده اند.

اوپک پلاس به قصد همراهی تولید کنندگانی مثل روسیه، مکزیک، جمهوری آذربایجان، بحرین، سودان، سودان جنوبی، مالزی و عمان با سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در تنظیم بازار شکل گرفته است. این ائتلاف صرفا برای کاهش تولید نیست بلکه دقیق ترین عبارت در این مورد شاید تعیین سیاستی مشترک در تنظیم بازار است.

سازمان کشورهای تولید کننده نفت (اوپک) دسامبر ۲۰۱۶ میلادی پس از تجربه ۲ سال سقوط قیمت در بازارهای جهانی با جمعی از تولید کنندگان غیر عضو اوپک برای کاهش تولید به توافق رسید. این کشورهای غیر عضو در کنار اوپک توانستند در پی بازنگری بر میزان تولید و عرضه نفت در سال ۲۰۱۷ بازار را تنظیم کنند.

مشورت سیاست‌گذاری مشترک میان ۱۰ کشور تولید کننده نفت از جمله روسیه در کنار ۱۳ عضو اوپک ، به اوپک پلاس شهرت یافت؛ نهادی که در عمل و تا پیش از ششم آوریل سال گذشته میلادی (فروردین ۹۹)، ائتلافی به رهبری مسکو و ریاض بوده تا با حجم تولید و عرضه خود بازار را تنظیم کنند.