تهران- ایرنا- آنتونی فائوچی در گفت‌وگو با شبکه خبری‌ای بی‌سی نیوز، درواکنش به توییت ترامپ مبنی بر اغراق‌آمیز بودن شمار بالای مبتلایان و جانباختگان ناشی از کرونا که توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) اعلام می‌شود، این آمار را واقعی دانست.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از این شبکه خبری آمریکایی، «دونالد ترامپ» با ادعاهای گمراه کننده، شمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ که توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) منتشر می‌شود را اغراق آمیز خواند.  
«دکتر آنتونی فائوچی» رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی و عضو کارگروه مقابله با کرونای کاخ سفید دیروز یکشنبه گفت که پیش بینی نمی‌کرد میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا به این سطح کنونی برسد. وی همچنین ضمن ابراز تاسف از افزایش بالای مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در کشور، مهمانی و سفر در تعطیلات را از دلایل تسهیل انتقال این ویروس دانست و از آمریکایی‌ها خواست اقدامات پیشگیرانه بهداشت عمومی را انجام دهند.  
فائوچی که این سخنان را در گفت و گو با مجری برنامه «این هفته» شبکه خبری «‌ای بی‌سی نیوز» بر زبان می‌آورد، گفت: «ابتلای روزانه ۳۰۰ هزار نفر به کووید-۱۹ و مرگ دو تا سه هزار نفر وحشتناک است. هیچ راه فراری از این ارقام وجود ندارد. این چیزی است که ما کاملا باید آن را درک کنیم و با رعایت کامل بهداشت عمومی، انتقال ویروس را در سراسر کشور کاهش دهیم» .  
اظهارات فائوچی دقایقی پس از آن صورت گرفت که ترامپ در توئیتی گمراه کننده ادعا کرد که شمار مبتلایان و مرگ و میر کرونایی اعلام شده از سوی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری اغراق آمیز است. اما ادعاهای ترامپ در حالی بیان می‌شود که افزایش شمار مبتلایان به کرونا در سراسر کشور شدت گرفته است. براساس آخرین اخبار منتشر شده تا به امروز بالغ بر ۲۱ میلیون نفر در آمریکا به کووید-۱۹ مبتلا شده و از این میان بیش از ۳۶۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. 
فائوچی در گفت و گوی تلویزیونی با ای بی‌سی نیوز در پاسخ به سوال مجری برنامه در خصوص توئیت ترامپ گفت: «مرگ و میرها واقعی هستند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به خط مقدم و بیمارستان‌ها بروید و ببینید که کارکنان آنجا در چه شرایطی بسر می‌برند. در بسیاری از مناطق کشور آن‌ها تحت شرایط بسیار استرس زا قرار دارند. تخت‌های بیمارستان پر شده‌اند و دیگر تخت خالی برای بیماران وجود ندارد و پرسنل متخصص ما خسته هستند». 
وی ادامه داد: «این واقعی است، این واقعی است» . 
رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی همچنین در پاسخ به سوال مجری که چرا بسیاری از ایالت‌ها تنها درصد کمی از واکسنی را که دریافت کرده‌اند، استفاده می‌کنند و علت این تاخیر چیست، توضیح داد: «من فکر می‌کنم این امر ناشی از تلاش برای شروع یک برنامه عظیم واکسیناسیون است. وی در عین حال اذعان کرد اشکالاتی در این مسیر رخ داده که با توجه به مقیاس کار قابل درک است. اما فائوچی ادعا کرد آمار جدید واکسیناسیون بارقه‌ای از امید را نشان می‌دهد.  
عضو کارگروه مقابله با کرونای کاخ سفید در ادامه افزود: «در ۷۲ ساعت گذشته، مقامات ایالتی یک میلیون و ۵۰۰ هزار دز دیگر واکسن به مردم تزریق کرده‌اند که این آمار به طور متوسط حاکی از تزریق ۵۰۰ هزار دز واکسن در روز است که بسیار بهتر از روزهای آغازین شروع واکسیناسیون است». وی تاکید کرد: «اگرچه هنوز به جایگاهی که انتظارش را داریم نرسیده‌ایم، اما من فکر می‌کنم اگر این روند را تسریع دهیم در هفته‌های اول ژانویه به همان جایی که می‌خواهیم دست می یابیم» . 

"جروم آدامز" رئیس بخش بهداشت عمومی آمریکا هم ادعای ترامپ در مورد آنکه آمار ارائه شده مبتلایان و مرگ و میر کرونا اغراق آمیز است را رد کرد.

آدامز شب گذشته به شبکه سی ان ان در مورد ادعاهای ترامپ گفت: دلیلی ندارم که به این اعداد شک کنم.

گفته می‌شود تا صبح دیروز یکشنبه، بیش از ۱۴ میلیون دز واکسن در ایالات متحده توزیع شده است، اما بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، تنها چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر واکسن دریافت کرده‌اند که این امر سبب طرح انتقاداتی نسبت به دولت از سوی دموکرات‌ها و جمهوری خواهان شده است. 
 «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب هم هفته پیش در سخنانی گفت: «همانطور که از مدتها پیش از این موضوع بیم داشتم و نسبت به آن هشدار داده بودم، تلاش برای توزیع و تزریق واکسن آنطور که باید پیشرفت نمی‌کند». وی مدعی شد: «واکسیناسیون مردم آمریکا با سرعت کنونی نه ماه‌ها، که سالها طول خواهد کشید». 
 «میت رامنی» سناتور جمهوری خواه و منتقد ترامپ نیز روز جمعه در بیانیه‌ای گفت: «برخلاف روند تولید واکسن، سرعت واکسیناسیون عقب است». وی افزود: «اینکه برنامه جامع واکسیناسیون در سطح فدرال تدوین نشده و به عنوان الگو به ایالت‌ها ارسال نشده است، به همان‌اندازه که غیرقابل درک است، غیرقابل توجیه هم هست».