اهواز - ایرنا - سامانه پایش کیفی هوای کشور، هوای شهرهای اهواز، سوسنگرد، شادگان و ماهشهر را در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها اعلام کرد.

بر اساس گزارش سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۱۲ امروز (دوشنبه) هوای اهواز با شاخص ۱۶۲ ، سوسنگرد با شاخص ۱۶۵، شادگان با شاخص ۱۵۶ و ماهشهر با شاخص ۱۶۰ در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها قرار دارند. طبق این گزارش، مهمترین آلاینده هوا در این ساعت غبار با اندازه ۲.۵ میکرون بوده است.

در پی تداوم پایداری جوی، هوای اهواز و برخی از شهرهای استان، روزهای پنجشنبه تا شنبه در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها و دیروز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشته است. با این حال، کارگروه اضطرار آلودگی هوا که بر اساس قانون هوای پاک مسئولیت تشکیل جلسه و اعلام هشدار را داشته، تاکنون واکنشی نشان نداده است.

بر اساس آیین‌نامه اجرایی تبصره (۳) ماده (۳) قانون هوای پاک که در سال ۹۷ به تصویب رسید، کارگروه استانی هماهنگی شرایط اضطرار آلودگی هوا در مواقع (شرایط) اضطرار آلودگی هوا، یعنی مواقعی که استمرار پایداری جوی (بر اساس اعلام سازمان هواشناسی کشور) یا افزایش میزان غلظت آلاینده‌ها (بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان حفاظت محیط‌زیست) در کوتاه‌مدت، سلامت انسان و محیط‌زیست را دچار مخاطره جدی کند، تشکیل می‌شود.

AQI شاخصی است که برای گزارش روزانه کیفیت هوا به کار می‌رود و نشان می‌دهد که هوای اطراف چقدر تمیز یا آلوده است و این حد از آلودگی چه اثراتی ممکن است بر سلامتی داشته باشد. این شاخص بر اثراتی متمرکز است که افراد ممکن است چند ساعت یا چند روز بعد از تنفس در این هوا با آنها مواجه شوند.

بر اساس این شاخص، صفر تا ۵۰  در شرایط هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط هوای سالم و کیفیت هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ شرایط بسیار ناسالم است و هشدار درباره بروز وضعیت اضطراری بهداشتی است و با احتمال بیشتر سلامت همه جمعیت به خطر می‌افتد.

۳۰۰ تا ۵۰۰ شرایط هوای خطرناک وضعیت اضطراری هشدار بهداشتی است. همه افراد ممکن است دچار پیامدهای بهداشتی وخیم شوند.

در روزهای اخیر استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌ها در کلان‌شهرها بالا گرفته است که یکی از عوامل تشدید آلودگی هوا بوده است. به گفته اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، با کاهش سهمیه گاز، چهار نیروگاه خوزستان استفاده از سوخت مازوت را آغاز کرده‌اند. نیروگاه رامین درشمال اهواز نیز با سوزاندن مازوت در پاییز و زمستان هر سال یکی از عوامل تشدید آلودگی هوا در شهرستان باوی و اهواز بوده است.