به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر لرستان، سیدضیاء موسوی نیا روز دوشنبه در جلسه هویت گذاری دام و ارائه خدمات به عشایر لرستان با حضور نمایندگان صندوق بیمه دام و محصولات کشاورزی استان افزود: باتوجه به شرایط کنونی کشور و اهمیت توجه هرچه بیشتربه قشر عشایر، همه مامسئول هستیم تا با کمک همدیگر بحران ها را پشت سر قرار دهیم و نسبت به انجام اقدامات شایسته برای این قشر کوشش کنیم.
مدیرکل امور عشایر لرستان بر ضرورت پلاک کوبی دام عشایر و لزوم صدور کارت تردد عشایر تاکید کرد و اظهار داشت: براساس شیوه نامه ای که در دی ماه ۹۷، توسط ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در هیات دولت تصویب و اواخر سال گذشته جهت اجرا به وزارت جهادکشاورزی و سازمان امور عشایر ایران ابلاغ شد، می بایست عمل کنیم.
وی ادامه داد: طبق این شیوه نامه چنانچه دام های عشایر هویت دار نشوند، مصداق کالای قاچاق محسوب خواهند شد و عشایر در خصوص نهاده های دامی و تردد دچار مشکل می شوند.
موسوی نیا اضافه کرد: در راستای اجرای سیاست وزارت جهاد کشاورزی، مبارزه با قاچاق کالا و ارز، همچنین رصد و پایش تمام بهره برداران عشایر طرح پلاککوبی و هویتگذاری دام عشایر استان از طریق مجموعه اتحادیه و شرکت تعاونی عشایری در تمامی شهرستانهای استان درحال انجام است.
براساس آمار امور عشایر لرستان تاکنون ۸۵ هزار دام عشایر لرستان پلاک کوبی شده است و این طرح همچنان در استان ادامه دارد، این در حالی است که
در پی قاچاق دام زنده از کشور، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، شیوه نامهای را با کمک کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور تنظیم کرد که در دی ماه ۹۷ توسط دولت تصویب و اواخر سال گذشته ابلاغ شد که براساس این شیوه نامه هرگونه خرید و فروش، حمل و نگهداری دام سبک و سنگین بدون پلاک و هویت گذاری، ممنوع و کالای قاچاق محسوب میشود.
بر اساس این شیوه نامه چهار ماده ای، چنانچه دامهای کشور بعد از یک مدت مشخص، هویت دار نشوند، مصداق کالای قاچاق محسوب میشوند. مهلتی که برای پلاک گذاری و هویت دار کردن دامهای سنگین تعیین شده شش ماه و برای دامهای سبک یکسال از زمان تصویب شیوه نامه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
بر اساس این شیوه نامه، هرگونه خرید و فروش و تغییر مالکیت دام باید در سامانه هویت مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی ثبت شود و هرگونه حمل و نقل دام بدون پلاک ممنوع است و دامداران و مالکینی که مبادرت به حمل دام میکنند باید از سازمان دامپزشکی و سایر ارگانها مجوز دریافت کنند.
جامعه عشایری استان با یک میلیون و ۳۰۰ هزار راس دام، ۲۵ درصد پروتئین مورد نیاز لرستان را تامین و سالانه ۱۲ هزارتن گوشت قرمز، ۲۹ هزار تومان عسل، ۱۸ تن کشک و ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می کنند که ارزش این محصولات ۹۰۰ میلیارد تومان است.
عشایر لرستان ۱۴ هزار و ۶۳۸ خانوار با جمعیت ۸۴ هزار نفر هستند و اکنون به دلیل سرمای هوا از ییلاق به قشلاق رفته اند و در جنوب پلدختر و استانهای خوزستان و ایلام مستقر هستند.