محمد صادق افراسیابی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به جزئیات ثبت نام این دوره ناشران دیجیتال در نمایشگاه مجازی کتاب تهران، گفت: با توجه به شیوه برگزاری نمایشگاه کتاب امسال و تفاهم معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شرکت ملی پست، تنها ناشران دیجیتالی می توانند در این نمایشگاه شرکت کنند که در حوزه نشر بر حامل (قراردادن اطلاعات و محتوای دیداری، شنیداری، نوشتاری یا ترکیبی از آنها در قالب دیجیتال دارای مجوز انتشار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق حاملهای دیجیتال نظیر الواح فشرده) فعالیت میکنند و برای ناشران الکترونیک و ناشران برخط رویداد دیگری پیشبینی خواهد شد.
وی افزود: ناشران متقاضی حضور در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران میتوانند از تاریخ ۱۶ تا ۲۲ دی جاری با مراجعه به سایت خانه کتاب https://ketab.ir ضوابط و شرایط حضور در این نمایشگاه را مشاهده کرده و نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
نحوه ثبت نامها
معاون امور محتوایی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی اظهار داشت: علاقهمندان برای اطلاع از نحوه ثبتنام ناشران، بن نمایشگاه، سرویسهای ارسال محصولات و سامانه فروش محصولات میتوانند با سامانه پاسخگویی نمایشگاه مجازی کتاب به شماره ۹۱۰۰۹۸۹۸-۰۲۱ تماس بگیرند.
افراسیابی خاطرنشان کرد: همچنین همکاران مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی به عنوان متولی برگزاری بخش نشر دیجیتال بر حامل با شماره تماس ۴۵۲۶۸ داخلی ۴۰۷-۴۱۵-۲۳۳-۱۸۴ و شماره تماس ۸۸۸۴۶۹۶۰ و تلفن همراه ۰۹۳۳۹۸۶۵۴۰۱ پاسخگوی علاقه مندان هستند.
این استاد دانشگاه به ویژگیهای مجازی برگزار شدن جشنواره ها و به ویژه نمایشگاههای فرهنگی و از جمله کتاب اشاره کرد و گفت: نمایشگاه مجازی کتاب تهران با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور و تاکید بر رعایت فاصله های اجتماعی و پرهیز از برگزاری فیزیکی اینگونه رویدادهای فرهنگی و هنری، تجربه تازه برای مدیریت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود، وضعیتی که همهگیری این ویروس برای از میان بردن تردیدها برای پذیرش اتفاقات تازه در حوزه کتاب فراهم کرد.
نمایشگاه مجازی کتاب فرصتی برای جبران بخشی از آسیب های کرونا
افراسیابی تاکید کرد: نمایشگاه مجازی، نه میتواند جای کتابفروشیها را بگیرد و نه جایگزین نمایشگاه فیزیکی شود اما فرصتی برای جبران آسیبهایی است که از برگزار نشدن نمایشگاه فیزیکی کتاب به ناشران به وجود آورده، از این رو این دوره نمایشگاه با این امید برگزار میشود که بتواند برای مخاطبان کتاب، امکان برخورداری از ویژگیهایی را فراهم کند که از بهار سال گذشته و سیودومین نمایشگاه کتاب از آن محروم بودهاند.
به گفته وی همچنین برای ناشران نیز نمایشگاه کتاب مجازی، جدا از سود مالی، محک مهمی برای هماهنگی با دنیای مدرن و به روزرسانی بخشهایی از کارشان به شمار می آید که تاکنون از آن غافل بودهاند.
پس از لغو سی و سومین دوره نمایشگاه کتاب تهران در فروردین ماه به دلیل شرایط کرونایی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به دنبال راهی برای حمایت از ناشران و بازار کتاب کشور بود و با استفاده از تجربیات حضور در نمایشگاههای مجازی برگزار شده توسط دیگر کشورها، نظیر نمایشگاه بزرگ کتاب فرانکفورت، تصمیم بر برگزاری نمایشگاه کتاب محازی گرفت. محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به ریاست ایوب دهقانکار را مسئول برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب معرفی کرد. نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه سال جاری برگزار خواهد شد.