شهرکرد -ایرنا- مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پوشش تحصیلی در پایه ابتدایی در استان ۹۹.۱۲ درصد است، گفت: این استان جزء ۶ استان برتر در پوشش تحصیلی پایه ابتدایی است.

فرحناز قائدامینی روز دوشنبه در سفر به منطقه دیناران شهرستان اردل در جلسه شورای آموزش و پرورش استان افزود: پوشش تحصیلی پایه ابتدایی در همه نقاط روستایی و دور افتاده وجود دارد و هیچ نقطه استان که سه دانش‌آموز زندگی می‌کنند بدون کلاس درس نیست.

به گفته وی،هم‌اکنون ۱۵۴ مدرسه ابتدایی با جمعیت زیر ۱۰ دانش‌آموز،  ۲۱۸ مدرسه با جمعیت زیر ۱۵ دانش‌آموز و  ۷۵۹ کلاس درس چندپایه در مقطع ابتدایی در استان فعال است.

وی با تاکید بر اینکه ۱۰۴ معلم در ۵۷ نقطه در مناطق آموزشی کوهرنگ، اردل، فلارد، میانکوه به دلیل سخت‌گذر بودن منطقه به مدت ۶ ماه از سال در منطقه بیتوته می‌کنند، تصریح کرد، رفع مشکل بیتوته و اسکان، رفت و آمد این فرهنگیان باید رفع شود.

قائدامینی افزود: در سال تحصیلی جدید ۲۱۰ هزار دانش‌آموز در مقاطع مختلف تحصیلی مشغول فراگیری علم و دانش هستند که از این تعداد ۱۰۶ هزار دانش‌آموز در پایه ابتدایی و پیش دبستانی هستند.

وی بر رفع مشکلات دانش‌آموزان و معلمان در مناطق محروم تاکید کرد و گفت: در سال تحصیلی جدید هشت هزار و ۱۵۲ نفر از دانش‌آموزان استان در شهرستان اردل در ۱۷۱ مدرسه و ۴۵۵ کلاس درس مشغول تحصیل هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری به جذب نیروی بومی برای این منطقه و اختصاص سهمیه در دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و گفت: به منظور رفع مشکلات دانش‌آموزان در این منطقه به خصوص دانش‌آموزان نیازمند پوشاک، نوشت‌افزار، لوح آموزشی و وسایل کمک آموزشی تهیه و توزیع شده است.

وی به فعال کردن یک مرکز یادگیری با همکاری نهضت سوادآموزی در این منطقه در روستای دهدلی اشاره کرد و گفت: برای رفع مشکلات مدارس این منطقه از جمله سرویس بهداشتی، حصارکشی، تخریب و نوسازی و احداث مدرسه جدید نیاز به همکاری و مساعدت همه دستگاه‌ها و خیران دارد.

۸۵ درصد دانش‌آموزان چهارمحال و بختیاری در شبکه شاد احراز هویت شدند

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری با اشاره به مجازی شدن آموزش به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: تاکنون ۸۵ درصد دانش‌آموزان استان در شبکه شاد احراز هویت شدند.

مرتضی بلالی افزود: در شهرستان اردل طبق آمار از ۱۷۱ آموزشگاه فعال ۱۰۲ آموزشگاه به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند که از این تعداد ۴۴ مدرسه شهری و ۵۸ مدرسه روستای است و به مدت  ۲ سال به میزان ۳۰ گیگ ترافیک رایگان به این  مدارس اختصاص داده شده است.

وی با تاکید بر اینکه اتصال مابقی مدارس در دستور کار قرار دارد، گفت: تا پایان اسفندماه مابقی مدارس این شهرستان به این شبکه متصل خواهند شد.

بلالی کمبود تجهیزات را مهمترین مشکل در استان عنوان کرد و افزود: ۶ استان در کشور از تجهیزاتی استفاده می‌کنند که به دلیل تحریم‌ها ،این تجهیزات وارد کشور نمی‌شود و پیش‌بینی شده تا دهه فجر امسال ۵۰ فناوری برای استان تامین شود.

وی اظهار داشت: برای افزایش پهنای باند این شهرستان با اپراتور همراه اول و مرکز مخابرات  هماهنگی شده که فیبر نوری روستاهای این شهرستان انجام شود .

۸میلیارد ریال در طرح‌های عشایری اردل هزینه شده است

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه درصدی زیادی از جمعیت این شهرستان عشایری است، افزود: امسال هشت میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های عشایری در این شهرستان هزینه شده است.

یحیی حسین‌پور افزود: اجرای طرح چشمه، آبشخور، بازگشایی جاده انجام شده و برای احداث پل دهدلی نیز طراحی و مطالعات انجام شده و منتظر دریافت مجوز برای اجرای طرح هستیم.

وی گفت: برای اجرای این طرح ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

۱۱هزار نفر از جمعیت دهستان دیناران زیرپوشش خدمات بهداشتی قرار دارند

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۱۱ هزار نفر از جمعیت دهستان دیناران از خدمات مراکز بهداشتی و درمانی بهره‌مند هستند، گفت: پنج مرکز خدمات جامع سلامت، یک واحد دندانپزشکی، یک پایگاه اورژانس ۱۱۵ فعال است که از این تعداد ۲ مرکز عشایری است و باید در فصل زمستان تعطیل باشند اما امسال این مراکز نیز فعال بودند.

سید راشد جزایری افزود: جذب پزشک برای مناطق سخت‌گذر یکی از مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان است.

وی با تاکید بر اینکه برای خدمات‌رسانی به مردم روستای دهدلی یک تیم سیار به این منطقه اعزام می‌شود، گفت: در صورت تامین زمین، استقرار یک سازه پیش‌ساخته در این منطقه برای استقرار تیم سیار ضروری است.

وی به فعال بودن پایگاه اورژانس ۱۱۵ در این شهرستان اشاره کرد و گفت:امسال ۴۱ مورد اعزام اورژانس از این منطقه انجام شده که ۶ اعزام از این تعداد اورژانس هوایی بوده است.

تسهیلات ۵۰۰میلیون ریالی به منظور ایجاد اشتغال پایدار در حوزه کشاورزی  اعطا می‌شود

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در راستای ایجاد اشتغال پایدار در حوزه کشاورزی با همکاری بنیاد برکت آمادگی ارائه تسهیلات ۵۰۰میلیون ریالی وجود دارد.

عطاءالله ابراهیمی افزود: با توجه به پتانسیل این منطقه در حوزه توسعه باغات به خصوص باغات گردو تامین نهال نیز در دستور کار قرار دارد.

وی به اجرای طرح پمپاژ آب در منطقه "دنگان" اشاره  کرد و گفت: برای اجرای این طرح یک میلیارد ریال هزینه شده است.

به گفته وی، برای توسعه بخش کشاورزی ۲ مورد احداث کانال با اعتباری بیش از ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال و همچنین اجرای طرح آبیاری تحت قشار در چمشه سلیمان و احداث استخر و انتقال برق در دستور کار قرار دارد.

وی گفت: با اجرای طرح آبیاری تحت فشار ۲۲۰ هکتار اراضی این منطقه تحت پوشش آبیاری نوین قرار می‌گیرد که برای اجرای این طرح ۴۰ میلیاردریال اعتبار نیاز است.

۵۷ مدرسه خیری نیمه‌ساز در چهارمحال و بختیاری وجود دارد

مدیرکل نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: در استان ۵۷ مدرسه خیرسازی نیمه‌ساز وجود دارد  که از این تعداد هشت مدرسه در شهرستان اردل است که در صورت تامین اعتبار این تکمیل خواهدشد.

کامران رهی به حمایت خیران برای احداث مدرسه جدید در استان اشاره کرد و گفت: اجرای طرح آجر به آجر برای جمع آوری کمک‌های خیری خرد اجرا شد که تعهد استان در این طرح یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای احداث یک مدرسه ۲ کلاسه بود که این میزان محقق نشد.

طرح هادی ۱۵ روستا در دهستان دیناران انجام شد

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: برای ۱۵ روستای دهستان دیناران با اعتباری بیش از ۶۵ میلیارد ریال طرح هادی تهیه شده است.

سهراب رییسی افزود: در این شهرستان ۲۲ کیلومتر شبکه جمع‌آوری آبهای سطحی و پنج هزار متر پیاده‌رو سازی انجام شده است.

وی به اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات مسکن روستای و ۳۵ میلیارد ریال کمک بلاعوض اشاره کرد و گفت: در قالب مسکن محرومان نیز سال گذشته۹۳ مسکن و امسال ۳۰ مسکن با پرداخت ۵۰۰میلیون ریال تسهیلات و کمک بلاعوض احداث شده است.

وی به اجرای طرح مطالعاتی هشت روستای در معرض آسیب در این شهرستان اشاره کرد و گفت: تعیین تکلیف روستاها در خصوص جابه‌جایی و یا درجاسازی و مقاوم‌سازی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش ایرنا، منطقه ﺩﯾﻨﺎﺭﺍﻥ ﺍﺯ ﺗﻮﺍﺑﻊ ﺑﺨﺶ ﻣﺮﮐﺰﯼ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻥ ﺍﺭﺩﻝ با بیش از ۲۱ هزار عشایر ساکن و کوچرو و پنج هزار جمعیت روستایی از مناطق پر تراکم جمعیت عشایری استان است.