بجنورد- ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه سرما برای بخش کشاورزی مناسب است گفت: کشاورزان از ایجاد یخ‌آب زمستانه برای کنترل آفات و بیماری‌ها غافل نشوند.

محمدعلی شریکیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گیاهان باید دوره سرما را برای زایش دوباره بگذرانند که خوشبختانه سرما، بارش برف و باران امسال بسیار مفید است.

وی از کشاورزان خواست تا در این ایام اقدام پیشگیرانه را انجام دهند و افزود: گیاهان در خواب به سر می برند و در این سرما خسارت نمی بینند مگر اینکه سرمای زیر ۲۵ درجه سانتیگراد داشته باشیم و همچنین اختلاف دمای شب و روز با هم زیاد باشد.

وی به تمامی باغ داران توصیه کرد تا در این روزها یخ آب زمستانه را داشته باشند و افزود: بهره برداران دقت کنند تا در یخ آب تنه درخت با آب تماس نداشته باشد بلکه این یخ آب باید در اطراف تنه درخت ایجاد شود تا با این روش تمامی حشرات، لاروها و بیماری ها از بین بروند.

شریکیان با بیان اینکه در سال زراعی جاری با توجه به این سرما و اقدامات پیشگیرانه بهره برداران جمعیت آفات کاهش خواهد یافت افزود: باغ داران این روزها را غنیمت بدانند.

وی از کشاورزان خواست تا چال کود ها را نیز پر کنند و اظهار داشت: با توجه به سرما و بارش برف ریشه های درختان در این چال کودها احتمال سرمازدگی وجود دارد که کشاورزان باید بعد از ریختن کود چال ها را نیز پر کنند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: پاییز سال زراعی جاری بسیار ملایم و معطل بود خوشبختانه گیاهان به سرعت وارد مرحله سرما نشدند بلکه تدریجی و بسیار مناسب بود، درخت ها با آرامش هم اینک در خواب هستند و زمستان گذرانی می کنند چرا که این سرما به صورت یکباره نبود است.

شریکیان با بیان اینکه سرما نیاز گیاهان است اظهار داشت: برخی از انواع درخت ها از جمله پسته برای گل دهی بهاره نیاز به سرمای زمستانه دارد که اگر زمسان معتدل باشد گل دهی مناسبی نیز نخواهد داشت.

وی افزود: گل محمدی نیز برای گل دهی مناسب نیاز به سرمای مناسبی دارد همچنین در سایر گیاهان از جمله گندم نیز باید درجه حرارت زیر پنج درجه را  تجربه کنند تا محصول پربارتری داشته باشد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی از گلخانه داران خواست تا در این ایام مراقب درجه حرارت گلخانه ها باشند و گفت: همچنین باید گلخانه داران سوخت دوم را نیز تامین کنند باید اقدامات پیشگیرانه در بحث قطعی احتمالی گاز را نیز داشته باشند.

شریکیان افزود: همچنین باید اقدامات پیشگیرانه برای قطع برق ژنراتورهای اضطراری در محل گلخانه داشته باشند. 

سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.

از ۵۹‬ نوع محصول تولیدی بخش کشاورزی این استان ۲۶ گونه آن باغی است.

سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

۴۸ هزار و ۴۹۳ هکتار از زمین های کشاورزی استان باغ است که سالانه بیش از ۳۱۵ هزار تن انواع محصول تولید می شود.

 ۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.