تهران - ایرنا - انتخابات ریاست جمهوری آفریقای مرکزی که یکی از بی‌ثبات‌ترین کشورهای جهان به شمار می‌رود، در حالی به پیروزی «فوستن-آرکانژ توادرا- Faustin-Archange Touadéra» منتج شد که مخالفان مدعی تقلب در این انتخابات شده‌اند.

توادرا در انتخابات ریاست جمهوری آفریقای مرکزی با کسب بیشترین درصد آرا برای یک دوره ۵ ساله دیگر، مجددا" قدرت را در این کشور به دست گرفت. این در حالی است که به نقل از روزنامه «ژون افریک – آفریقای جوان» نیمی از واجدان شرایط در این کشور محروم از رای‌دهی بودند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه،  توادرا که در انتخابات سال ۲۰۱۶ نخستین بار به عنوان رئیس جمهوری آفریقای مرکزی انتخاب شد، بار دیگر و در انتخابات ریاست جمهوری در روز ۲۷ دسامبر/ ۷ دی در میان ۱۶ نامزد این دوره از انتخابات ۵۳.۹۲ درصد آرا را به دست آورد. این نتیجه که از سوی کمیسیون انتخابات آفریقای مرکزی تایید شد باید به تایید دادگاه قانون اساسی جمهوری آفریقای مرکزی هم برسد.

« آنیست ژرژ دوولوگله - Anicet-Georges Dologuélé» نخست وزیر پیشین آفریقای مرکزی هم که با کسب ۲۱.۰۱ درصد آرا دوم شد بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات در روز دوشنبه در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه مدعی بی‌نظمی و تقلب در انتخابات شد.

دادگاه قانون اساسی نتایج انتخابات را باید تا ۱۹ ژانویه/ ۲۹ دی تایید کند.  

۹ نفر از نامزدهای این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آفریقای مرکزی در نامه‌ای به دادگاه قانون اساسی ضمن این که مدعی شدند تعداد بسیاری از مردم قادر به رای دادن نبودند، آنچه که آن را پر کردن صندوق‌های رای عنوان کردند ، مورد انتقاد و نکوهش قرار دادند.

«فرانسوا بوزیزه - François Bozizé» رئیس جمهور سابق آفریقای مرکزی در سال ۲۰۱۳ با کودتای حزب جدایی طلب «سلکتا» برکنار شد.

دولت آفریقای مرکزی پیشتر اعلام کرده بود بوزیزه که نامزدی‌اش برای دور کنونی انتخابات پذیرفته نشد، قصد کودتا دارد؛ دولت جمهوری آفریقای مرکزی، بوزیزه را مسوول اصلی درگیری‌های آغاز شده در تاریخ ۱۸ دسامبر / ششم دی بین نیروهای امنیتی و شورشیان این کشور معرفی و او را به آمادگی برای ترتیب کودتا متهم کرد.



دادگاه قانون اساسی جمهوری آفریقای مرکزی، نامزدی بوزیزه که یکی از قدرتمندترین رقبای توادرا به شمار می‌رفت برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را به علت قرار داشتن نام او در فهرست تحریم سازمان مال، به اتهام «اقدام به جرم بشری و نسل‌کشی» نپذیرفت.

انتخابات ریاست جمهوری آفریقای مرکزی در شرایطی برگزار شد که این کشور آبستن شورش‌های مکرر نیروهای مسلح است. نگرانی‌ها از بابت تکرار شورش‌ها در آستانه انتخابات نگرانی‌های عمده‌ای را در این کشور ایجاد کرده بود.

گروه‌های مسلح حاضر در آفریقای مرکزی حدود دو سوم خاک این کشور را در اختیار دارند و گروه «اتحاد برای صلح در آفریقای مرکزی» نیز یکی از گروه‌هایی است که پیش از برگزاری انتخابات دست به شورش زد.

دو هفته پیش عبدالعزیز فعال سخنگوی نیروهای سازمان ملل در آفریقای مرکزی از در اختیارگیری و کنترل «بنگویی»  چهارمین شهر بزرگ جمهوری آفریقای مرکزی که به دست شورشیان مسلح افتاده بود خبر داد.

۱۰ روز پیش و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۷ دسامبر در جمهوری آفریقای مرکزی هم سه نیروی حافظ صلح سازمان ملل در این کشور کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.

در آستانه برگزاری این دوره از انتخابات، درگیری بین نیروهای امنیتی و گروه‌های شورشی آفریقای مرکزی ، این کشور را به میدان جنگ تبدیل کرد.

شورشیان توسط رئیس پیشین دولت، فرانسوا بوزیزه پشتیبانی می‌شوند. اتحاد گروه‌های مسلح از حدود یک هفته پیش از انتخابات برای جلوگیری از رای‌گیری، به حملات خود شدت بخشیده بود.

در جریان این درگیری‌ها که شورشیان کنترل شهرهای نزدیک به بانگویی پایتخت آفریقای مرکزی از جمله «بوسامبله - Bossembele » و «یالوکه - Yaloke  » را نیز به دست گرفتند، خانه بوزیزه هم به آتش کشیده شد.

به گزارش رسانه‌ها، احزاب مخالف با ادعای اینکه انتخابات در جو درگیری دموکراتیک و شفاف نخواهد بود، خواستار به تعویق انداختن آن شده بودند.

جمهوری آفریقای مرکزی علاوه بر فقیرترین، یکی از بی‌ثبات‌ترین کشورها در جهان است؛ چندی پیش، روسیه ۳۰۰ مشاور نظامی به جمهوری آفریقای مرکزی فرستاد. وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که این نیروها به درخواست دولت برای تقویت توانایی‌های دفاعی و آموزش سربازان ارتش ملی به آنجا اعزام شده‌اند.