محمد رمضانیفر روز سه شنبه با اعلام نتایج پانزدهمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک به حافظان قرآن در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا اظهار کرد: حافظان قرآن تا پایان اسفند مهلت دارند از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان دارالقرآن الکریم ثبت نام کنند.
وی افزود: در فرایند آزمون مرحله دوم پانزدهمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک به حافظان که در هفته سوم آبان به صورت غیرمتمرکز در مراکز استان ها برگزار شد، سه هزار و صد نفر مجاز به شرکت در مرحله آزمون دوم یعنی آزمون شفاهی بودند که هزار و ۷۵۳ نفر در آزمون حاضر و از این تعداد ۳۵۲ نفر حائز دریافت مدرک درجه سه شدند.
تعداد ۱۰۵ نفر نیز مدرک درجه سه سال های گذشته خود را تجدید کردند و قصد داشتند به مدارج بالاتر راه یابند که حد نصاب لازم را نیاوردند و به همان درجه سه اکتفا کردند. ۸۱ حافظ قرآن حائز دریافت مدرک درجه چهار (حفظ ۲۰ جزء) شدند، ۱۱۱ نفر نیز حائز دریافت مدرک درجه پنج (حفظ ۱۰ جزء) شدند و ۵۹ نفر به مرحله سوم آزمون ها جهت دریافت مدرک درجه دو و درجه یک راه پیدا کردند.
مدیر کل آموزش و سنجشن سازمان دارالقرآن ادامه داد: آزمون مرحله سوم در اول اسفند به صورت متمرکز در سازمان دارالقرآن الکریم برگزار خواهد شد که این مرحله از آزمون شامل ۱۲۰ سوال در بخش ترجمه تخصصی قرآن کریم از ترجمه آیت الله ناصر مکارم شیرازی و ۶۰ سوال از کتاب قاموس قرآن تالیف آیت الله سیدعلی اکبر قرشی خواهد بود.
این مقام مسئول از حافظانی که به مرحله سوم راه یافته اند و همچنین از حافظانی که حائز دریافت مدرک شده اند خواست یک برگ رونوشت از شناسنامه و کارت ملی به ا ضافه یک قطعه عکس خود را به دارالقرآن های شهرستان یا استان خود تحویل دهند تا مدرک نهایی آنها صادر و ارسال شود. البته نتایج اعلام شده، نتایج مقدماتی است و هنوز اعتراض هایی که به فرایند آزمون بوده، بررسی نشده و ممکن است تغییراتی جزیی در این آمار اتفاق بیافتد.
رمضانی فر اضافه کرد: باتوجه به شرایط کرونا تغییرات چندانی در آزمون امسال نداشتیم. یعنی سال گذشته نیز همین حدود قبولی را داشتیم و شاید درحدود پنج درصد میزان قبولی ها تغییر داشته است و این مساله نشان می دهد شرایط کرونایی تاثیری در کسانی که آمادگی داشته باشند، ندارد.
به گزارش ایرنا با توجه به ۱۴آزمون برگزار شده در سال های گذشته در مجموع ۷۴ هزار و ۹۸۰ نفر در طول ۱۴ دوره از آزمون ارزیابی اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن ثبت نام کردند که از این تعداد ۲۰ هزار و ۲۸۱ نفر به مرحله دوم راه یافتند و تاکنون هشت هزار و ۹۰ نفر حائز مدارک درجه یک تا پنج شده اند. از این تعداد هزار و ۹۵۶ نفر مرد و شش هزار و ۱۳۴ زن مدرک دریافت کردند و ۱۵۳ حافظ کل قرآن در مرحله سوم مدرک همطراز کارشناسی ارشد گرفتند و در مرحله چهارم نیز تاکنون ۱۵ نفر حائز مدرک همطراز دکتری شدند.
مدرک درجه یک تا سه به حافظان کل قرآن اعطا می شود که به ترتیب همطراز دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی است و مدرک درجه چهار مربوط به حافظان ۲۰ جزء و مدرک درجه پنج ویژه حافظان ۱۰ جزء قرآن کریم است.
در پانزدهمین دوره آزمون هشت هزار و ۷۳۸ حافظ قرآن ثبت نام کردند که دو هزار و ۹۰۵ نفر حافظ ۱۰ جزء، هزار و ۲۵۰ نفر حافظ ۲۰ جزء و چهار هزار و ۵۸۳ نفر حافظ کل قرآن بودند. در رشته ۱۰ جزء تعداد شرکت کنندگان شامل دو هزار و ۴۹۵ زن و ۴۱۰ نفر مرد، در رشته ۲۰ جزء هزار و ۸۱ زن و ۱۶۹ مرد و در رشته حفظ کل قرآن دو هزار و ۸۷۱ زن و هزار و ۷۱۲ مرد بوده است.