به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی رای الیوم امروز سه شنبه با ارائه تحلیلی از سطح مشارکت در چهل و یکمین اجلاس شورای همکاری خلیج فارس به غیبت « حمد بن عیسی آل خلیفه » پادشاه بحرین و « هیثم بن طارق » سلطان عمان، احتمال عقب نشینی « عبدالفتاح السیسی » رئیس جمهور مصر و ابهام درباره ترکیب هیات اماراتی اشاره کرد و نوشت: همه اینها نشاندهنده این است که تاکنون آشتی کشورهای حاشیه خلیج فارس با قطر که قرار است در چهل و یکمین اجلاس شورای همکاری خلیج فارس حاصل شود، نهایی نشده است.
اجلاس شورای همکاری خلیج فارس قرار است امروز در شهر « العلا » عربستان برگزار شود و باتوجه به اعلام منابع دیپلماتیک مبنی بر حضور « شیخ تمیم بن حمد آل ثانی » امیر قطر ، اجلاس یاد شده محلی برای نزدیکی روابط دوجانبه ریاض و دوحه خواهد بود.
منابع و ناظران امور سیاسی کشورهای حاشیه خلیج فارس در گفت وگو با « رای الیوم » بر غیبت پادشاه بحرین و مامور کردن « شیخ سلمان بن حمد » ولیعهد خود به ریاست هیات بحرینی شرکت کننده در این اجلاس متمرکز شدند و گفتند که این برنامه نشان دهنده نارضایتی بحرین از شیوه های پیشنهادی آشتی است و ترجیح می دهد از این مشارکت فاصله بگیرد و در سنگر مصر و امارات دو کشوری که به همراه بحرین وزنه بزرگی در اردوگاه تحریم دولت قطر تشکیل دادند، قرار گیرد.
پادشاه بحرین به یکی از نزدیکترین متحدان عربستان در شورای همکاری خلیج فارس معروف است و عدم حضور وی بیانگر وجود اختلافات عمیقی است که ممکن است منجر به ایجاد شکاف های جدید در این شورا شود و احتمال تقسیم بندی چندین جریان از جمله جریان سعودی - قطر که به نظر می رسد در اجلاس ریاض شروع به کار کند، شود.
یک مقام کویتی عصر دوشنبه اعلام کرد که عربستانمرزهای زمینی و حریم هوایی خود را به روی قطر باز می کند اما این توافق نامه باز شدن حریم هوایی امارات و بحرین به روی قطر را شامل نشده است.
میزان ابهام در سطح نمایندگی امارات در این اجلاس همچنان وجود دارد زیرا خبرگزاری امارات هیچ خبری درباره نمایندگان و رهبری هیات اماراتی در این اجلاس منتشر نکرده است و شاید حضور « شیخ محمد بن زاید » در این اجلاس یا عدم حضور وی موضوع اصلی باشد که ناظران از اولین لحظه اجلاس و پیش از آن و مراسم استقبال از رهبران شرکت کننده ، بر آن تمرکز دارند.
عدم حضور « هیثم بن طارق » سلطان عمان در این اجلاس و مامور کردن « فهد بن محمود آل سعید » معاون نخست وزیر به عنوان سرپرست هیات عمانی شرکت کننده بیان کننده آن است که سلطنت عمان می خواهد از هر گونه اختلاف یا جریان های برآمده از این این اجلاس فاصله بگیرد و به نظر می رسد سلطان جدید عمان رویکرد « سلطان قابوس » فقید که در اجلاس های خلیج فارس، اعراب و اسلامی به جز در موارد استثنایی بسیار نادر شرکت می کرد را دنبال می کند.