سنندج - ایرنا - نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: راه اندازی واحدهای دانشگاهی از دانشگاه‌های مادر استان  در بانه باعث رونق و پیشرفت اقتصادی، فرهنگی و علمی این شهرستان می‌شود.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام عبدالرضا پور ذهبی در سومین جلسه شورای اداری شهرستان بانه با اشاره به امنیت بالای حاکم در منطقه اظهار داشت: وجود دانشگاه و حوزه‌ها زمینه را برای حضور دانشگاهیان و پژوهشگران فراهم می‌کند.

وی اضافه کرد: ظرفیت بسیار خوبی در شهرستان بانه وجود دارد و فعالیت و همکاری حوزه و دانشگاه باعث توسعه همه جانبه و بهره گیری بهتر از ظرفیت‌های موجود می‌شود.

نماینده ولی فقیه در کردستان با اشاره به ظرفیت ها اقتصادی و گردشگری در بانه گفت: ایجاد منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان باعث رونق استان می شود و امیدوارم این موضوع  محقق شود.

حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی یادآور شد: ترور دانشمندان علمی نشان از جایگاه علمی کشور در جهان و ترس دشمنان از پیشرفت های علمی کشور است و دشمنان برای ترور دانشمندان هزینه و زمان زیادی صرف کردند.

وی افزود: استفاده از نیروهای کارآمد توسعه همه جانبه شهرستان بانه را تضمین کرده و بهره‌گیری از دانش کارآفرینان باعث ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری می‌شود.

نماینده ولی فقیه در کردستان به اتفاقات اخیر یک رسانه در رابطه با توهین‌ به مقدسات اهل سنت یاد آور شد: این اتفاقات غیرعمدی و اشتباه بوده و باید مردم در این زمینه آگاه باشند و فریب تبلیغات دشمنان را نخوردند.

پور ذهبی اضافه کرد: از اوایل انقلاب تاکنون اقدامات زیادی برای اتحاد و همبستگی تمام قومیت‌ها انجام شده و بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب کسی که بخواهد در اتحاد مردم ایران خلا ایجاد کند دشمن انقلاب و نظام است.

بانه از آب سد ویسک محروم است

 نماینده مردم شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: بخش زیادی از آب و زمین سد ویسک در بانه تامین شده اما مردم این شهرستان از آب این سد محروم هستند و اجازه برداشت ندارند.

بهزاد رحیمی  اظهار داشت: شهرستان بانه در محاصره سه سد عباس آباد، ویسک و سد بانه قرار گرفته اما بسیاری از روستانشینان روزانه کمتر از یک ساعت آب دارند و باید موضوع بهره مندی مردم بانه از آب سد ویسک به طور جدی پیگیری شود.

وی گفت: با توجه به ساختار جغرافیایی منطقه مهمترین منبع درآمد مردم بانه مبادلات مرزی است و کشاورزی و صنعت در مرحله دیگر درآمد زایی قرار دارند.

رحیمی با اشاره به واردات ۱۰۰ قلم کالا از مرز سیرانبند بانه افزود: واردات کالا از بازارچه سیرانبند بانه زمینه را برای تامین معیشت مرزنشینان و اشتغال جوانان فراهم می کند چراکه با برنامه ریزی انجام شده ماهانه درامدی عاید مرزنشینان می شود.

نماینده مردم شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وارداتی که از مرز سیرانبند بانه انجام می شود کمتر از ۲ درصد واردات کشور نیست اما باعث تامین معیشت و رفاه مردم منطقه می شود.

وی افزود: بحث منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان نیز همچنان پیگیری و دیدارهای با مسوولان کشوری انجام می شود که امیدواریم به زودی این امر محقق شود.


تلاش مرزبانان در راستای امنیت مرزها ستودنی است

امام جمعه بانه هم در این جلسه اظهار داشت: گفت: تلاش مرزبانان در مرزها برای ایجاد امنیت بر کسی پوشیده نیست و ستودنی است.

ماموستا عبدالرحمن خدایی با اشاره به اینکه مرزبانان در نقطه صفر مرزی حافظان امنیت هستند و به بدخواهان نظام اجازه سواستفاده نمی‌دهند یادآور شد: مهمترین دغدغه در کردستان امنیت در مرزها است که این مهم با تلاش و همکاری مرزبانان و مرزنشینان فراهم شده و باید قدردان تلاش آنها باشیم.

وی با بیان اینکه کردستان مرکز اتحاد و همدلی است، افزود: اتحاد و همدلی ماموستایان در کردستان بسیار خوب است که این اتحاد با تلاش مسوولان و مردم ایجاد شده است و حرکت فزاینده‌ای با شروع انقلاب در کردستان آغاز شد که باعث توسعه و آبادانی این استان محروم شد.

امام جمعه بانه با اشاره به ۸۵۰ شهید دفاع مقدس دراین شهرستان، اضافه کرد: در هشت سال دفاع مقدس شهرستان بانه به واسطه مرزی بودن به خون شهدا رنگین شد بسیاری از خانواده‌ها چندین شهید تقدیم انقلاب و نظام کردند.

افزایش ۳۹ درصد صادرات در سیرانبند بانه

فرماندار بانه نیز گفت: صادرات کالا از مرز سیرانبند بانه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۹ درصد افزایش یافته و در ۹ ماهه اول امسال ۴۶۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۱۷ میلیون دلار کالا به اقلیم کردستان عراق صادر شده است.

اسماعیل رستم پور افزود: واردات کالا با دفترچه های مرزنشینی از در سه ماه اخیر آغاز و ۵۱۳ هزار و ۲۲۹ دلار کالا از مرز سیرانبند بانه وارد شده و مرزنشینان از تخفیف سود گمرکی بهره مند شدند.

وی رسمی شدن مرز سیرانبند بانه را یکی از مطالبات بحق مردم عنوان کرد، افزود: به زودی مرز سیرانبند بانه بازگشایی می شود و بسترهای لازم برای بازگشایی مرز فراهم شده و تجهیزات لازم اماده شده است

نماینده عالی دولت در شهرستان بانه با بیان اینکه شهرستان بانه به لحاظ جمعیتی چهارمین شهرستان استان است افزود: بانه به عنوان نگین غرب کشور مطرح شده و مردم این شهرستان توانایی و خلاقیت خود را در این زمینه نشان دادند.

وی گفت: ۴۰ واحد صنعتی در زمینه های تولید و مونتاژ کالا در بانه فعالیت می کنند در برخی از این واحدها برای ۵۰۰ نفر شغل ایجاد شده است.

شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.