تهران - ایرنا - عضو انجمن علمی روان‌پزشکان ایران معتقد است، آلودگی هوا با تاثیرگذاری بر اکسیژن مغز، رفتارهای اجتماعی را تحت تاثیر قرار داده و سبب کاهش کنترل خشونت و پرخاشگری می‌شود.

فربد فدایی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در خصوص اثرات آلودگی هوا بر اعصاب وروان اظهار داشت: آلودگی هوا به ویژه ریزگردها بر سیستم عصبی وروانی شهروندان اثر گذاشته و رفتارهای اجتماعی را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: با افزایش آلودگی هوا اکسیژن به میزان کافی به مغز نمی‌رسد و این امر قدرت کنترل بر هیجانات انسانی را کاهش می‌دهد. همچنین رفتارهای پرخاشگرانه در این دوران با افزایش آلودگی هوا و ریزگردها تشدید می‌شود.

فدایی با بیان این که حالات اضطرابی وافسردگی نیز یکی از نتایج مخرب آلودگی هوا به شمار می‌رود، گفت: وضعیت شناختی انسان همچون ادراک مسائل، قدرت تمرکز، توجه وحافظه نیز با افزایش ریزگردها دچار نقصان خواهد شد.

این متخصص اعصاب وروان خاطرنشان کرد: سکونت در بزرگراه‌ها باتوجه به تردد بالای وسائل نقلیه و همچنین افزایش آلودگی به ویژه برای کودکان در درازمدت سبب نقصان‌های هوشی وذهنی خواهد شد.

فدایی یادآور شد: استفاده از ماسک در این ایام می‌تواند (به هنگام ضروری بودن خروج از منزل) این تبعات مخرب را کاهش دهد، اما در حقیقت عدم استفاده از وسائل نقلیه موتوری و سوخت‌های نامناسب راهکار اصلی کاهش آلودگی هوا است.

وی همچنین تاکید کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات پایتخت، سازه‌های نامناسب است. سازه‌های مرتفع دروازه‌های ورودی وخروجی شهر تهران مانع از ورود جریان هوا می‌شود وپایتخت را همانند یک کاسه وارونه (که آلودگی هوا را به وضوح نشان می‌دهد) در یک وضعیت منحصر به فرد قرار می‌دهد.

به گزارش ایرنا، از ابتدای امسال ۱۵ روز هوای پاک، ۱۸۱ روز هوای قابل قبول (سالم) و ۸۷ روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و ۶ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها در تهران به ثبت رسیده است.

از لحاظ غلظت آلایندگی، ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون با شاخص لحظه‌ای ۱۵۲ در وضعیت ناسالم برای تمامی گروه‌ها محسوب می‌شود.