وحید قبادیدانا روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در میاندوآب اظهار داشت: این مددجویان از این پس علاوه بر خدمات درمانی میتوانند از امکانات بیمه بازنشستگی و فوت صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر استفاده کنند.
وی افزود: همچنین حدود ۵۰ هزار نفر از مددجویان بهزیستی شامل زنان سرپرست خانوار با نزدیک به ۱۰ سال سابقه تحت پوشش بیمه هستند ولی از این پس امکان تحت پوشش قرار دادن زنان دیگر وجود ندارد و نیاز است در بودجه سالانه کشور به این مهم توجه ویژهای شود.
وی در ارتباط با تامین جهیزیه برای نوعروسان تحت پوشش بهزیستی نیز بیان کرد: در سازمان بهزیستی این آمادگی وجود دارد که با هماهنگی چند بخشی بین دستگاههای مرتبط در این راستا گام برداریم.
رییس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: تعداد افراد پشتنوبت برای جهیزیه به صفر رسیده و از این پس نیاز است با جذب مشارکتهای مردمی اقدام شایستهای برای تداوم این روند صورت گیرد.
قبادیدانا ادامه داد: پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایانی که مددجوی بهزیستی را بکارگیری کنند، امسال نیز بدون سقف اجرا میشود و مبالغ حق بیمه سهم کارفرما تا پایان شهریور ماه تسویه شده و در نیمه دوم سال نیز در اسرع وقت پرداخت میشود.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه جامع اشتغال گفت: با راهاندازی این سامانه موضوع مستمری مددجویان و بیمه تامین اجتماعی آنان با سهولت ایجاد میشود.
وی در رابطه با سهم سه درصدی استخدام معلولان در کشور اظهار کرد: طبق قانون در استخدامیهای جدید که از طریق آزمون برگزار میشود، این مهم رعایت میشود و رشته محل این سه درصد در آزمونها به صورت ستاره دار مشخص میشود و به غیر از معلولان کسی نمیتواند در آن شرکت کند.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در صورت عدم انتخاب این قبیل رشتههای شغل طی سالجاری ظرفیت آن برای سال آینده محفوظ است، گفت: در سال ۱۳۹۸ نیز قانون سهم سه درصد جذب معلولان رعایت شد.
قبادی دانا در خصوص راهاندازی بازارچه برای عرضه تولیدات معلولان و مددجویان تحت پوشش بهزیستی میاندوآب گفت: محلی که در این شهرستان وجود دارد میتوان برای اشتغال در قالب مجموعه حمایتی در حوزه توان بخشی با راهاندازی کارگاههای تولیدی حمایتی از آن استفاده کرد.
قبادیدانا بیان کرد: اگر کارگاه تولیدی حمایتی راهاندازی شود هم یارانه به طور مداوم برای آن پرداخت میشود و هم برای موسس آن که ۴۰ نفر مددجو را بکار گیری کند، تسهیلات اشتغالزایی به مبلغ ۲۰ میلیارد ریال به صورت قرضالحسنه و هم حق بیمه سهم کارفرما پرداخت میشود و همچنین از یارانه کار از محل بودجه حوزه توان بخشی بهرهمند میشوند.
وی با اشاره به درخواست مسکن برای خانوادههای دارای ۲ معلول در میاندوآب گفت: در رابطه با تامین مسکن برای خانوارهای ۲ معلول و بیشتر باید لیست آنان تهیه شود تا از محل کمکهای بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی، بنیاد مسکن و سازمان بهزیستی اقدام کنیم.
وی با اشاره به جذب مشارکت های مردمی در ساخت مسکن مددجویی بهزیستی گفت: از بدو شکل گیری سازمان بهزیستی تاکنون ۱۳۰ هزار واحد مسکونی برای مددجویان این نهاد احداث شده که ۳۰ هزار واحد آن در ۲ سال گذشته واگذار شده و ۲۷ هزار واحد دیگر هماکنون در دست اجراست.
وی افزود: نیاز است در این شهرستان در حوزه آسیبهای اجتماعی جهشی ایجاد شود که به همین خاطر اورژانس اجتماعی این شهرستان به سطح یک ارتقا یافت.
وی با اشاره به درخواستهایی مبنی بر راهاندازی خانه سالمندان در میاندوآب اظهار داشت: هدف سازمان بهزیستی خانواده محوری است و اگر شرایط به نحوی باشد که سالمندی به مراکز نگهداری سپرده شود، مجوز احداث خانه سالمندان در این شهرستان صادر میشود.
در میاندوآب هفت هزار و ۳۰۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی هستند که از این تعداد سه هزار و ۴۰۰ نفر دارای معلولیت هستند.
میاندوآب با بیش از ۲۷۷ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.