بندرعباس- ایرنا- مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: هرمزگان رتبه اول صادرات آبزیان به کشورهای آسیایی و اروپایی را دارد که باید به بازارهای جهانی (قاره های آفریقا و آمریکا) نیز گسترش یابد.

عبدالرسول دریایی روز سه‌شنبه در نشست با رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در بندرعباس اظهار داشت: با تلاش‌های صورت گرفته شیلات این استان در زمان شیوع ویروس کرونا نیز صادرات قابل توجهی به کشورهای آسیایی و اروپایی داشت و توانست رتبه اول کشور را به خود اختصاص دهد.

وی ادامه داد: بازار آبزیان استان هرمزگان باید با نشان هرمزگان و به عنوان محصولات استان به نقاط مختلف جهان گسترش یابد.

به گفته مدیرکل شیلات هرمزگان در حال حاضر  آبزیان به صورت منجمد و خشک صادر می‌شود و آبزیان تازه با توجه به نیاز مصرف در بازارهای داخلی، به کشورهای دیگر صادر نمی‌شود.

هرمزگان ظرفیت مناسبی برای صادرات ماهی منجمد دارد

دریایی همچنین با اشاره به تولید ۳۱۳ هزار تن صید سالانه در استان و ممنوع شدن صادرات آبزیان تازه با توجه به مصوبات ستاد تنظیم بازار گفت: هرمزگان ظرفیت مناسبی برای صادرات ماهی منجمد و صید ساردین ماهیان دارد.

این مسوول افزود: ماهیان خاویاری، کپور نیز از جمله ماهیان با ظرفیت صادراتی محسوب می‌شوند.

نقش تشکل‌های شیلاتی در توسعه بازار آبزیان هرمزگان

مدیرکل شیلات هرمزگان بر استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های شیلاتی از جمله  اتحادیه‌ها و تعاونی‌های شیلات  تاکید کرد و بیان داشت: استفاده از تشکل‌ها می تواند نقش مهمی در توسعه صادرات، توسعه بازار آبزیان هرمزگان در دنیا و جذب سرمایه‌گذار داشته باشد.

دریایی ظرفیت و زیرساخت های لازم برای توسعه، ساخت و تامین ادوات صید و نهاده های صید و صیادی و آبزی پروری را یک ظرفیت بزرگ سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی عنوان کرد و ابرازداشت: ورود در این حوزه ها علاوه بر تولید اشتغال مانع از خروج ارز از کشور می‌شود.

مدیرکل شیلات هرمزگان همچنین هدف‌گذاری تولید ۱۸۰ هزار تن میگوی پرورشی را از برنامه های مهم شیلات هرمزگان اضافه کرد: تامین مولد عاری از بیماری و سالم لازمه تداوم توسعه صنعت پرورش میگو است و  تا زمانی که پرورش مولد عاری از بیماری بومی‌سازی شود، باید از طریق واردات تامین شود که با توجه به شرایط کشور و تحریم‌ها نیازمند حرکت جهادی و هماهنگ است.

فعالیت‌های شیلاتی با کشورهای آفریقایی و آسیایی گسترش می‌یابد

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در بندرعباس نیز در نشست گفت: در حال تلاش برای گسترش فعالیت های شیلاتی در کشورهای آفریقایی و آسیایی هستیم.

سعید شعبان ایجاد ارتباط بین اتحادیه ها و تشکل های شیلاتی بین ایران و ایتالیا در راستای افزایش تعامل و همکاری را از دیگر برنامه‌های مشترک شیلات و نمایندگی وزارت امور خارجه در بندرعباس عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: با تلاش‌های صورت گرفته در مسیر امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های شیلاتی با کشورهای فرانسه، روسیه، ایتالیا و اسپانیا هستیم.

استان هرمزگان رتبه نخست پرورش ماهی را در کشور دارد و سال گذشته نیز پنج هزار و ۹۰۵ تن ماهی در قفس در استان هرمزگان تولید شد.

این استان با ۲۲ بندر صیادی و صید سالانه افزون بر ۲۷۰ هزار تن انواع آبزی، ۳۰ درصد بنادر صیادی و ۳۶ درصد صید انواع آبزیان کشور را به خود اختصاص داده است که این آمارها نشان از جایگاه و اهمیت فعالیت‌های شیلاتی این استان در کشور دارد.