عرفان مومنپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این ۵۵ کیلومتر لایروبی رودخانهها، از محل موافقتنامه اعتبارات جبران خسارت سیل مربوط به سال گذشته و با ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار انجام شده است.
وی افزود: امسال رودخانههای قشلاق، گاورود، دزلی و درکی، حسینآباد، گامیشگای بیجار، رشکی بانه، قزلچه سو، کانی دینار، کلین کبود، مریوان درزیان، چم سقز، کرفتو، قزل اوزن، آدینان، چم قشلاق، بیار کامیاران، چم قمچقای، قزلچه کند، خورخوره، کلین کبود و کوماسی لایروبی شد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان با بیان اینکه در تمام رودخانههایی که لایروبی لازم بوده، این کار انجام شده است، اضافه کرد: در سال ۹۹ اعتباری بابت لایروبی رودخانهها درنظر گرفته نشده و همه هزینهها از محل اعتبارات سال ۹۸ بوده است.
مومنپور بر لزوم مستمر بودن اجرای ساماندهی رودخانههای استان در طول سال با کمک اعتبارات استانی تاکید کرد و گفت: مابین دو پل قدیم و جدید قشلاق سنندج نیز که طی سالهای گذشته وضعیت بد و نابسامانی داشت و همچنین قسمت بالادست و پایین دست پل گریزه سنندج هم به شعاع ۳۰۰ متر عملیات لایروبی رودخانه انجام شد.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان است و چهار سد قشلاق، سنگسیاه، عباس آباد بانه و سد زریوار به بهرهبرداری رسیده است.