تهران- ایرنا- رئیس دفتر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ورامین گفت: بیش از ۶ هزار فعال در حوزه شیشه شهرستان ورامین، ۷۰ درصد از شیشه و بلور کشور را تولید می‌کنند از این رو این شهرستان در آستانه ثبت شدن به عنوان شهر شیشه و آبگینه کشور قرار دارد.

ژیلا خدادادی روز سه‌شنبه در کارگاه یک روزه استاندارد سازی محصولات شیشه به روش «فوتی»  که در محل فرمانداری ورامین تشکیل شد اظهار داشت: شهرستان ورامین با ۱۰۰ کارگاه فعال تولید محصولات شیشه و بلور، قطب تولید شیشه کشور است.

وی افزود: هنرمندان شهرستان ورامین محصولات شیشه و آبگینه خود را با تمامی تکنیک‌های روز دنیا از شیشه فوتی، استین گلاس، قالبی، شیشه موزائیکی، تراش شیشه، نقاشی روز شیشه، مات کاری، خانه بندی، هم جوشی، میناکاری و هزارگل تولید می‌کنند و تولیدات این شهرستان قابل رقابت با محصولات تولید شده در کشورهایی نظیر ایتالیا است.

رئیس دفتر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ورامین گفت: هنرمندان ورامینی دو بار در رشته تراش شیشه و طراحی و نمونه‌سازی، موفق به دریافت مهر اصالت ملی شده‌اند.

وی ارزش صادرات شیشه تولید شده در ورامین را سالانه ۲ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: محصولات تولید شده در شهرستان ورامین به کشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی از کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

وی اظهار داشت: سال گذشته ۵ میلیون دلار محصولات شیشه و بلور به صورت مستقیم و غیر مستقیم از شهرستان ورامین به سایر کشورها صادر شده است.

خدادادی با اشاره به تکمیل پرونده ثبت ملی ورامین به عنوان شهر شیشه و آبگینه کشور گفت: تحقق این مهم به زیرساخت‌هایی نیاز دارد که استاندارد سازی محصولات تولید شده، یکی از پیش‌نیازهای ثبت ورامین به عنوان شهر ملی شیشه و آبگینه کشور است.

وی گفت: در جلسه یک‌روزه امروز که ۶۰ هنرمند تولید کننده شیشه فوتی در آن حضور داشتند، کارشناسان اداره استاندارد، شیوه‌های نوین استاندارد سازی و برند سازی محصولات شیشه‌ای را به تولید کنندگان شیشه شهرستان ورامین، قرچک، پیشوا و پاکدشت آموزش دادند تا محصولات تولید شده با کیفیت بیشتری روانه بازار شود.

ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.