به گزارش ایرنا، مسلم خانی روز سه شنبه در وبینار ملی بررسی عملکرد طرحهای اقتصاد مقاومتی و تطبیق آن با اقتصاد اجتماعی (تعاون) افزود: تعاونی ها سبب بهبود کیفیت تولید و کاهش هزینه می شوند که نتیجه آن کارآمدی نظام اجتماعی، اشتغال زایی، فقرزدایی، توسعه کارهای محلی، هدایت نقدینگی های ناچیز به سمت تولید و توسعه سرمایه های اندک است.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی بر روی الگوهای تولید تأکید می کند، اظهار داشت: باید اندیشه تولید اصلاح شود و به سمت ایجاد تعاونی ها برود تا با حذف واسطه ها، تولید با کیفیت بهتر و هزینه کمتر ارائه شود.
خانی کلیدواژه اصلی اقتصاد مقاومتی را تکیه بر دانش و فناوری به عنوان سرمایه اصلی کشور ذکر کرد و ادامه داد: تکیه بر اقتصاد عدالت بنیان، درون زا و برون گرا از مولفه های اقتصاد مقاومتی است و در تعاونی ها گروه های مختلف مردم که به توسعه پایدار می اندیشند، نگاه انسان دوستانه به مسائل اجتماعی محیط زیست دارند، فعالیت می کنند.
وی با تشریح ظرفیت های مغفول مانده مناطق مختلف استان یزد، افزود: می توان با همکاری و ارتقا نقش گروه های مختلف با توجه به دارایی های خرد، سرمایه های مالی و ظرفیت های موجود تعاونی ها را فعال کرد.
نقش مؤثر تعاونی ها در اشتغال و کارآفرینی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان هم در این وبینار گفت: تعاونی ها در دوران تحریم به خوبی عمل کرده و نقش مؤثری در اشتغال و کارآفرینی در کشور ایفا کردند.
عماد تشکری با تشریح نقش تعاونی ها در ساخت مسکن در دهه دوم و سوم انقلاب، افزود: تعاونی های توزیعی و تولیدی در دهه ۸۰ و ۹۰ در زمینه ساخت مسکن به خوبی نقش خود را ایفا کردند.
وی ادامه داد: عدالت اجتماعی در بحث تعاونی ها بسیار حائز اهمیت است که در این زمینه تعاونی های سهام عدالت می تواند موثر واقع شود.
تشکری مهمترین لازمه اقتصاد مقاومتی را توجه به تعاونی عنوان کرد و گفت: برای توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی باید به تعاونی به عنوان یک تفکر نگاه شود و مردمی کردن اقتصاد، کاهش وابستگی به نفت و گسترش تعاونی ها راهبرد مناسب در رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی است.
وی مهمترین عامل توسعه را نیروی انسانی دانست و ادامه داد: کشورهای توسعه یافته به عامل نیروی انسانی و کار جمعی توجه ویژه ای دارند که کارآفرینی اجتماعی با دو هدف مهار قدرت بازار و تأمین منافع عمومی با استفاده از سرمایه انسانی و در قالب تعاونی محقق می شود.
انسجام توانمندیهای داخلی در فعالیتهای تعاونی
مدیرعامل اتحادیه صنایع دستی استان تهران هم در این وبینار گفت: در عرصه عمل ، تداوم کار در فعالیت های تعاونی نیازمند اتحاد و انسجام در توانمندی های داخلی است.
خاطره استادرضایی افزود: یکی از مشکلات پس از شیوع ویروس کرونا که در جامعه احساس شد، ضعف در عقل معاش است، زیرا برخی از موارد بنیادی مانند قرض الحسنه و مددکاری اجتماعی را در زمینه معیشتی از دست داده ایم.
وی بر احیای افکار اجتماعی در زمینه های همدلی، مشارکت و همفکری تأکید کرد و ادامه داد: دانشجویان، بسیاری از مطالب را فقط می شنوند و کمتر در عرصه عمل و به صورت کاربردی با آنها می شوند.
رییس کمیسیون اتاق تعاون بانوان ایران صنایع دستی را یکی از نمادهای اصلی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و اظهار داشت: برای خوشه سازی و کارگروه های تخصصی در عرصه تعاونی نیازمند یک فرآیند قابل ارزیابی هستیم وی در زمینه صنایع و تولیدات روستایی از منابع بسیار قوی برخورداریم ولی تاکنون انسجام پیوسته بین آنها برقرار نشده است که باید برنامه ریزی لازم در این زمینه صورت گیرد.
مدیر گروه تعاون و رفاه اجتماعی دانشگاه یزد هم گفت: اقتصاد مقاومتی در واقع اقتصاد فرهنگی است و جدایی آن از فرهنگ سبب بی هویتی اقتصاد می شود.
منوچهر علی نژاد افزود: باید خلأهای اقتصاد فرهنگی ترمیم شود تا تولید کننده متعهد به تولید با کیفیت شود.