آستارا - ایرنا - اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اعلام کرد: انتشار اخبار کذب و بدون پشتوانه علمی مبنی بر وجود آثار تاریخی در منطقه مرزی حیران آستارا، حفاران میراث فرهنگی را به این منطقه سوق داده که با تلاش یگان حفاظت چند تن از آنها دستگیر و به مراجع قضایی تحویل شدند.

 به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان؛  فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی این اداره کل با تکذیب شایعات منتشره در خصوص وجود آثار تاریخی در منطقه حیران آستارا از برخورد قاطع با متخلفین و حفاران غیرمجاز در آن منطقه خبر داد.

سرهنگ محمد علی‌پور اظهار کرد: انتشار اخبار کذب در خصوص وجود آثار تاریخی در مناطق مرزی حیران  شهرستان آستارا موجب جلب توجه حفاران غیرمجاز به منطقه شده اما این یگان علاوه بر دریافت و پیگیری گزارش فعالیت‌های حفاران میراث فرهنگی از سوی پایگاه‌ یگان حفاظت میراث‌فرهنگی و مرزبانی آستارا با افزایش گشت‌های منطقه‌ای با هر گونه فعالیت حفاران برخورد می کند.

پردل امیری نژاد رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آستارا نیز در این باره گفت: خبرهای کذب و شایعه سازی برخی افراد در شبکه های اجتماعی مبنی بر وجود آثار تاریخی در منطقه حیران این شهرستان پای حفاران میراث فرهنگی را به آن باز کرده و دو روز قبل هشت حفار در کوهستان حیران دستگیر شدند و منطقه با جدیت و به صورت شبانه روزی پایش می شود.

وی ادامه داد: فعالیت حفاران سبب تخریب طبیعت کوهستان می شود و اگر وجود اثر تاریخی یا محوطه باستانی در منطقه حیران و حوالی معدن سنگ،  مشخص و مسلم شده بود، هرگز مجوز برداشت و فعالیت معدنی برای آن محدوده  صادر نمی شد.

در هفته های گذشته موضوع اعتبار مجوز برداشت از معدن سنگ لاشه قوش داشی در کوهستان حیران آستارا با اظهار نظر مسئولان مختلف در خصوص آن، بحث برانگیز شده بود و برخی فعالان فضای مجازی نیز از روی احساس و هیجان، شایعاتی مبنی بر وجود آثار باستانی در آن محدوده را مطرح کرده بودند.

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده است.