بهرام سرمست روز چهارشنبه در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در سالن کرامت استانداری قم، افزود: به منظور مدیریت قطعی برق و آلودگی هوا کارگروه مدیریت سوخت و همچنین اجرای قانون هوای پاک در دستور قراردارد.
وی اظهار داشت: باید سناریوهای مشخصی به منظور مدیریت و به حداقل رساندن قطعی برق در استان انجام شود و دستگاه های مرتبط در این زمینه پیشنهادهای عملیاتی خود را در این زمینه ارائه دهند.
سرمست در ادامه با اشاره به ضرورت استمرار رعایت دستورالعملهای بهداشتی گفت: در خصوص رعایت دستورالعمل های بهداشتی در اماکن مقدس استان به ویژه حرم حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران نیاز به نشست های مشترک مسئولان این اماکن مقدس با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد.
وی گفت: بازگشایی های حرم مطهر باید تدریجی و بدون اطلاع رسانی رسانه ای انجام شود تا موجب جذب زائران از استان های دیگر و تجمع در این اماکن نشود.
سرمست ادامه داد: تفاهم میان مسئولان بهداشتی استان و حرم حضرت معصومه(س) وجود دارد که باید به برنامه عملیاتی برای رعایت دستورالعمل های بهداشتی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه با توجه به آغاز فصل سرما و عدم امکان اتراق در پارک ها گفت: بازگشایی پارک ها و اماکن عمومی به صورت هوشمند اقدام مناسبی است که باید در این زمینه شهرداری پیشنهادات خود را به صورت عملیاتی ارائه دهد.
استاندار قم، با انتقاد از عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی در اماکن ورزشی استان گفت: باید فعالیت ورزشی رشته های پر برخورد کنترل و فعالیت سایر رشته های ورزشی نیز با رعایت این دستورالعمل های بهداشتی انجام شود.
وی با بیان اینکه وضعیت کنونی قم زرد است و باید تمام الزامات این وضعیت در استان اجرایی شود گفت: نظارت بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی در ادارات باید به صورت جدی دنبال شود و کاهش رعایت این دستورالعمل ها در ادارات قم پذیرفتنی نیست.
استاندار قم با اشاره به مجوزهای تردد میان شهری در این استان گفت: جامعه هدف دریافت کننده مجوز برای تردد میان شهری، مردم و دستگاه های مختلف استان است که باید تمام اقدام های لازم برای جلوگیری از تجمع ها در باجه های صدور مجوز انجام گیرد.
وی گفت: مجوزهای تردد میان شهری تنها برای مسافرتهای ضروری از شهرهای مبداء زرد به شهرهای مقصد نارنجی و قرمز صادر می شود و برای مسافرت از شهرهای زرد به شهرهای زرد نیاز به مجوز وجود ندارد.
سرمست استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای ارائه خدمات و همچنین فروش محصولات خانگی مورد تاکید است گفت: برای جبران و کمک به اقشار آسیب دیده از کرونا پیگیری هایی انجام شده است که مشاغل خانگی بانوان نیز از جمله مشاغلی است که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
پس از چند ماه وضعیت قرمز و فوق قرمز کرونایی در قم، این استان از نیمه آذرماه امسال در شرایط نارنجی کرونایی قرار گرفته بود که با اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم، از ۶ دیماه جاری در وضعیت «زرد» قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.