مشهد- ایرنا- معاون والی هرات کشور افغانستان گفت: زیرساختها برای جذب سرمایه‌گذاری و توسعه روابط اقتصادی بین ۲ کشور ایران و افغانستان در گمرک اسلام قلعه این کشور ایجاد و گسترش یافته است.

مونسه حسن زاده روز چهارشنبه در چهارمین نشست مشترک اقتصادی بین خراسان رضوی و ولایت هرات افغانستان در مشهد افزود: دولت افغانستان اخیرا هفت منطقه را به عنوان بخشهای اقتصادی در نظر گرفته که مهمترین آن گمرک اسلام قلعه است که به زودی در این بارنداز، تاسیسات گمرکی و توقفگاه‌ها و زیرساختهای اقتصادی فراهم می‌شود که نویدی برای جذب بخش خصوصی و توسعه سرمایه گذاری خواهد بود.

وی ادامه داد: شیوع ویروس کرونا همه جوامع را تحت تاثیر قرار داد و این موضوع باعث شد که موفق به برگزاری نشست مشترک اقتصادی بین خراسان رضوی و هرات در زمان تعیین شده، نشدیم که امید است طی ۲ روز برگزاری چهارمین نشست و توافقات موثر بتوان زمان از دست رفته را جبران کرد.

معاون والی هرات کشور افغانستان گفت: زمینه توسعه مناسبات اقتصادی بین ۲ کشور ایران و افغانستان بسیار گسترده است و افتتاح خط راه آهن خواف – هرات در کاهش هزینه‌های حمل و نقل حوزه مراودات تجاری بین کشورها نقش موثری دارد که از همکاری ایران در این زمینه کمال تشکر را داریم.

حسن زاده افزود: مناسبات اقتصادی و مشترکات فرهنگی بین ایران و افغانستان سابقه بسیار طولانی دارد و طرفین برای فراگیر شدن این مناسبات تلاش‌های زیادی انجام داده اند.

وی اضافه کرد: براساس تفاهمنامه منعقده بین ۲ کشور ایران و افغانستان، کمیته مشترک اقتصادی تشکیل شده و تاکنون مشکلات زیادی در خصوص حمل و نقل و سوخت و مواردی از این دست را بین ۲ کشور برطرف کرده است.

معاون والی هرات کشور افغانستان با تاکید بر اهتمام بیشتر کمیته مشترک همکاریهای ۲ کشور برای برطرف شدن مشکلات در مرز دوغارون و اسلام قلعه افزود: متاسفانه برخی از توافقات انجام گرفته در این کمیته توسط دستگاه‌های اجرایی مربوطه انجام نمی‌گیرد لذا لازم است انجام این توافقات پیگیری و با مفاد تفاهمنامه تطبیق داده شود تا دستگاه‌های متولی ملزم به اجرای آنها شوند.

حسن زاده افزود: دستگاههای دولتی افغانستان نهایت تلاش خود را برای برطرف کردن مشکلات گمرکی، حمل و نقل، فرآورده‌های نفتی، گاز، ارز و مواردی از این دست در مرز مشترک ۲ کشور به کار بسته‌اند و ادارات محلی نیز در این زمینه همراهی زیادی داشته‌اند و انتظار می‌رود مسوولان اقتصادی افغانستان و ایران در اجرای مفاد تفاهمنامه بین ۲ کشور اهتمام ویژه داشته باشند، موانع را برداشته و زمینه فعالیت بخش خصوصی ۲ کشور را فراهم کنند.

وی ادامه داد: همان طور که مسوولان خراسان رضوی همه تسهیلات را برای فعالیت تجار ایرانی و صادرات کالای آنها به افغانستان فراهم کرده‌اند انتظار می‌رود مسوولان، امکان صادرات محصولات زراعی افغانستان به استان خراسان رضوی را نیز به وجود آورند و موانع در این مسیر را بردارند.

اسلام‌قلعه نام شهرکی در شهرستان (ولسوالی) کُهسان استان(ولایت) هرات افغانستان واقع در نقطه صفر مرزی افغانستان با ایران است. این شهرک دارای گمرک فعالی است و بازرگانی و رفت‌ و آمد زیادی در آن صورت می‌گیرد. این گمرک که با نام گمرک اسلام قلعه شناخته می‌شود در جوار گمرک دوغارون ایران قرار دارد.