تهران- ایرنا- معاون مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها و گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ورود قارچ‌های سمی به بازار در این فصل حقیقت ندارد و تاکنون گزارشی در این خصوص نداشته‌ایم.

«الهام فتاحی‌فر» امروز (پنجشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره انتشار اخباری در شبکه های مجازی مبنی بر ورود قارچ‌های سمی به بازار و ایجاد نگرانی‌هایی برای مردم، افزود: انتشار اخباری مبنی بر  ورود قارچ سمی به بازار مربوط به خبر سال‌های ۹۷ تا ۹۸ است که درخصوص برداشت قارچ‌های سمی از طبیعت، مراتع و جنگل‌ها بود و هیچ ارتباطی با قارچ‌های خوراکی پرورشی و نیز مقطع زمانی کنونی ندارد.

وی با بیان اینکه اکنون فصل برداشت قارچ های طبیعی و جنگلی نیست، اظهار داشت: فصل رویش و برداشت قارچ های طبیعی مربوط به اسفندماه تا خردادماه و همچنین مهر و آبان ماه هر سال است.

معاون مدیرکل دفتر امور گلخانه ها وگیاهان زینتی و قارچ های خوراکی تصریح کرد: تاکنون مواردی درخصوص عرضه قارچ‌های وحشی و صدمات انسانی آن در استان ها نیز گزارش نشده است.

فتاحی فر گفت: آنچه که اکنون در کشور تولید و به بازار عرضه می شود، قارچ های دکمه ای خوراکی است که در واحدهای پرورش قارچ خوراکی تولید می شوند، بنابراین تولید و عرضه قارچ های خوراکی، هیچ ارتباطی با قارچ های سمی عرصه های طبیعی ندارد.

وی افزود: عرضه قارچ های دکمه ای خوراکی به شکل بسته بندی و فله ای منعی برای خرید و فروش ندارد و مردم بدون هیچ گونه نگرانی می توانند از این نوع کالا خریدرای و مصرف کنند.

معاون مدیرکل دفتر امور گلخانه ها وگیاهان زینتی و قارچ های خوراکی خاطرنشان‌کرد: مردم می‌توانند قارچ‌های خوراکی مورد نیاز خود را به شکل بسته بندی و فله ای از فروشگاه ها و میادین میوه و تره بار خریداری کنند.

وی به شهروندان توصیه کرد: برای مصرف محصولات قارچ خوراکی بهتر است از محصولات بسته بندی دارای برچسب خریداری کنند تا در صورت هر گونه مشکل کالا قابلیت ردیابی داشته باشد.

فتاحی‌فر از مردم خواست در فصل رویش قارچ‌های خوردو و وحشی در طبیعت، از برداشت و مصرف قارچ های خودرو و وحشی در رویشگاه های طبیعی (جنگل ها، دشت ها و ارتفاعات) و خرید این نوع قارچ ها از دست فروشان و مکان های غیرمعتبر خودداری کنند.

به گزارش ایرنا، طبق آخرین آمار سال ۹۷ به دلیل افزایش میزان بارندگی ها و رویش قارچ های سمی در عرصه های طبیعی، بیش از یک‌هزار نفر در پنج استان‌ غربی کشور به دلیل مصرف این نوع قارچ مسموم و راهی بیمارستان شدند که بیش از ۱۵ نفر از آنان جان باختند که نخستین نمونه این قارچ ها از کرمانشاه و آخرین آنها از کهگیلویه و بویراحمد جمع آوری شد.

تاکنون بیش از یک‌هزار گونه قارچ کلاهک‌دار و چتری شناسایی شده که ۵۰ گونه قارچ سمی در ایران رشد می کنند که چهار گونه آن مرگبار است.

بررسی نمونه قارچ‌های مصرفی مربوط به بیماران مسموم نشان می دهد یک نوع از آنها، قارچ سمی و کشنده با عوارض کبدی  Lepiota brunneioncarnata بود و دو نوع قارچ سمی و غیرکشنده Hypholoma fascicalare و Coprinopsis atram entaria نیز موجب مسمومیت افراد شده بود.

سال ۸۵ نیز با طغیان رویش قارچ های سمی در برخی نقاط کشور روبرو شدیم و نزدیک به ۶۰۰ نفر از هموطنان در ان زمان راهی بیمارستان شدند.

کارشناسان معتقدند: هیچ تفاوتی بین قارچ های سمی و خوراکی وجود ندارد و تفاوت آنها برای یک قارچ شناس، به‌راحتی قابل تشخیص نیست.