تهران - ایرنا - روزنامه فرانسوی لوفیگارو در تحلیلی از چهل و یکمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس به میزبانی عربستان نوشت : اگر چه به ظاهر میان اعضای شورا آشتی برقرار شد اما ریشه های تنش در این شورا بر طرف نشده است چنانکه بی اعتمادی بین ابوظبی و دوحه همچنان وجود دارد .

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا روزنامه لوفیگارو در گزارشی به قلم «ژرژ ملبرونو - Georges Malbrunot» نوشت:‌ ریشه های تنش در حقیقت برطرف نشده است. به این معنا که بیشتر از آشتی گسترده منطقه‌ای، هدف، تنش‌زدایی است.  

او می‌نویسد: بی‌اعتمادی بویژه میان قطر و امارات از بین نرفت . ابوظبی حمایت قطر از اخوان المسلمین و ترکیه را به شدت محکوم می کند. علاوه بر این، دو کشور در لیبی درگیر می‌شوند و در میان متحدان اروپایی و آمریکایی خود جنگ تاثیرگذار بی‌رحمانه‌ای را در جبهه‌های مختلف انجام می‌دهند.

نویسنده اضافه می‌کند: «محمد بن زاید» مرد قدرتمند امارات و «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر در العلا غایب بودند. به عقیده «کوانتن دو پیمودن - Quentin de Pimodan» تحلیلگر موسسه مطالعات اروپا و آمریکا «امارات بازنده است. چرا که علیه قطر در رسانه‌ها سرمایه‌گذاری‌های بسیاری را انجام داده است.»

روزنامه فرانسوی نوشت : امیر قطر روز گذشته و به محض ورود به فرودگاه با استقبال گرم  محمد بن سلمان ولیعهد سعودی مواجه شد؛ استقبالی که به نحوی در جهت تلاش ریاض برای آشتی دادن اعضا بود .

روزنامه لوفیگارو  با اشاره به حضور جرد کوشنر داماد و مشاور دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا که از او به عنوان دلال روابط اعراب و اسراییل نام برده می شود ، می‌نویسد: کوشنر معمار این تنش‌زدایی و حاضر در نشست العلا به دنبال این باور است که  قاهره ، ابوظبی و بحرین - که نماینده‌ای از پادشاهی این کشور در نشست حضور نداشت - دنباله رو ریاض می‌شوند چنانکه فیصل بن فرحان آل سعود وزیر امور خارجه عربستان در پایان نشست العلا اعلام کرد که امارات،‌ بحرین و مصر برای برقراری مجدد روابط کامل با قطر توافق کردند.
این رونامه همچنین نوشت : از نگاه محمدبن سلمان حامی بزرگ دونالد ترامپ، این چاشنی آشتی ، جو بایدن را از بحران میان متحدان ایالات متحده در ۱۵ روز مانده به ورودش به کاخ سفید رهایی می‌بخشد. خدمتی به رئیس جمهوری بعدی آمریکا که قصد دارد مساله حقوق بشر را به بن سلمان یادآوری کند. 

به زعم نویسنده، این موفقیت دیپلماتیک به دنبال عادی‌سازی اخیر روابط امارات، بحرین، مغرب با رژیم صهیونیستی احتمالا موفقیت نهایی دیپلماتیک دولت ترامپ هم محسوب می شود.

ملبرونو خبرنگار ارشد لو فیگارو در بخش دیگری از این مطلب می نویسد که  انزوا به طور متناقضی باعث شد تا قطر استراتژی‌های خودکفایی خود را تقویت کرده و دقیقا برعکس اهداف همسایگان، به ایران و ترکیه نزدیک شود. به نظر می‌رسد دوحه برنده این پیشرفت دیپلماتیک است.

نویسنده همچنین با اشاره به ۱۳ شرط امارات ، مصر و بحرین به قطر در سال ۲۰۱۷ اعم از قطع روابط دیپلماتیک با ایران و اخوان‌المسلمین و بستن شبکه  الجزیره برای خلاصی یافتن این کشور از تحریم‌ها نوشت: به نظر می‌رسد هیچ یک از این شروط توسط دوحه پذیرفته نشد اگرچه لازم است لحن کانال «پان‌عربی» آن نرم شود.

فیگارو اضافه می‌کند:‌ قطر از روابط استراتژیک خود با متحد ترکش که در آن کشور پایگاه نظامی دارد دست نخواهد کشید و دیپلماسی منطبق با «برادر بزرگ» سعودی را دنبال نخواهد کرد.
لو فیگارو با اشاره به اظهارات ضد ایرانی محمد بن سلمان در افتتاحیه نشست العلا  هم نوشت: اگر چه قطر دیگر لازم نیست هر سال  صد میلیون دلار برای پرواز هواپیماهایش به تهران بر فراز آسمان ایران پرداخت کند اما دوحه که یک میدان گازی(مشترک) عظیم با ایران در آبهای خلیج فارس دارد هرگز به عنوان محلی برای حمله به جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

«باربارا اسلاوین - Barbara Slavin» محقق اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک می‌گوید: من نسبت به این که شاهد افزایش ناگهانی همکاری‌ها میان کشورهای حاشیه خلیج فارس باشیم، تردید دارم؛ کشورهایی که چهل سال است حتی نتوانسته‌اند توانایی‌های نظامی خود را با هم هماهنگ کنند و منابع و سیاست‌های متفاوتی در برابر قدرت‌های خارجی دارند.

در نشست شورای همکاری خلیج فارس که روز سه شنبه در استان العلا در غرب عربستان برگزار شد ، سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد و نخست وزیر بحرین، فهد بن محمود آل سعید، معاون نخست وزیر عُمان، محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس دولت امارات و حاکم دبی، نواف الأحمد الجابر الصباح، امیر کویت و سامح شکری، وزیر خارجه مصر شرکت داشتند.