حسین رجب صلاحی عصر چهارشنبه در گردهمایی شهرداران استان گلستان در گنبدکاووس افزود: امسال سهم شهرداریهای کشور از محل سه درصد دریافتی مالیات برارزش افزوده، ۲۳۰ هزار میلیارد ریال است که این رقم در سال آینده به ۳۰۰ تا ۳۲۰ هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: علاوه بر این در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کمک ها و منابع درآمدی خوبی برای شهرداریها و دهیاران پیش بینی شده که افزایش منابع مالی اوراق مشارکت حوزه حمل و نقل و باز آفرینی شهری از ۸۰ به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال، پیش بینی ۶۰ هزار میلیارد ریال یارانه قیر که ۱۷ درصد آن سهم شهرداریها است، افزایش سهم یارانه بلیط (جرائم رانندگی) از چهار به ۱۰ هزار میلیارد ریال، کمک به مدیریت پسماند استانهای شمالی از سه هزار به سه هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال و افزایش کمک به خرید تجهیزات آتش نشانی از ۲ هزار و ۸۵۰ به سه هزار ۸۵۰ میلیارد ریال بخشی از این کمکها و منابع دولتی است.
رجب صلاحی گفت: با این حال دو نکته منفی نیز در بودجه سال آینده علیه شهرداریها لحاظ شده که تلاش داریم قبل از تصویب بودجه در مجلس شورای اسلامی، لایحه دفاعی برای حذف آن ارسال نماییم که یکی مربوط به اختصاص یک چهارم از یک درصد از منابع مالی پیش بینی شده اوراق مشارکت شهرداریها به سازمان محیط زیست و دیگری ایجاد برخی زیرساختها و ارائه خدمات توسط شهرداریها به مناطق حاشیه نشین خارج از حریم شهری است.
معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور همچنین گفت که چند قانون دیگر مرتبط با شهرداریها از جمله "کمک به درامد پایدار این نهاد خدماتی، کمک سالانه ۱۰ هزار میلیارد ریال به جمع آوری پسماند و اصلاح آیین نامه استخدامی در شهرداریها" در مجلس شورای اسلامی در مرحله تصویب یا تایید شورای نگهبان قرار دارد.
وی همچنین با قدردانی از مدیریت خوب پسماند در گلستان، افزود: امسال ۵۰۰ تا ۵۵۰ میلیارد ریال در این بخش به استان کمک شده و این رقم سال آینده افزایش خواهد یافت.
رجب صلاحی از بهرهبرداری مرحله دوم طرحها و پروژههای عمرانی و خدماتی حوزه شهرداریها و دهیاریهای کشور باحضور رییس جمهوری در ۱۴ اسفند امسال خبر داد و اضافه کرد: شهر گرگان و پروژه پارک علم و فناوری آن یکی از طرحهای قابل احترام در این مراسم خواهد بود.
به گفته وی،۲۷ آذر امسال باحضور ویدئو کنفرانس رییس جمهوری، ۱۰ هزار طرح عمرانی مربوط به شهرداریها و دهیاریهای کشور به بهرهبرداری رسید.
به گزارش ایرنا، مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری گلستان نیز در این گردهمایی از میانگین تحقق ۵۹ درصد بودجه ۱۰ هزار و ۲۰ میلیارد ریالی شهرداریهای استان طی ۹ ماه گذشته خبر داد و گفت: در این مدت بیش از ۹۹ درصد بودجه ۱۵ شهرداری درجه یک تا سه، بیش از ۸۳ درصد بودجه ۱۱ شهرداری درجه چهار تا ۶ و بیش از ۵۱ درصد بودجه ۸ شهرداری درجه ۷ تا ۱۱ گلستان محقق شده است.
طیبه خلیلی افزود: علاوه بر آن شهرداریهای گلستان در مجموع ۲ هزار و ۵۴۰ میلیارد ریال طلبکار بوده و هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال نیز بدهکاری دارند.
همچنین منصور طعنه گنبدی، شهردار گنبدکاووس در این جلسه با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده از جمله راهاندازی کارخانه تولید آسفالت به ظرفیت ۱۲۰ تن در ساعت، خرید کارگاه سنگ شکن و معدن ۵.۵ هکتاری آن، احداث پل دوم گدم آباد و احداث دو باب غسالخانه، از روند کُند اجرای طرح جمع آوری فاضلاب شهری، بازگشایی نشدن مسیر و تکمیل جاده کنارگذر قسمت شرقی شهر و خدمات گیری برخی روستاهای اقماری به عنوان سه مشکل و مانع برای توسعه این شهر نام برد.
در این مراسم برخی شهرداران استان گلستان نیز خواستار اختصاص سهمیه بیشتر قیر یارانهای برای شهرهای با جمعیت کمتر از ۵۰ هزار نفر، رفع کمبود نیروی انسانی در شهرداریهای کوچک و تازه تاسیس و ضرورت افزایش سهم شهرداریهای استان از برخی قوانین تبصرهای شدند.
استان گلستان با جمعیت تقریبی یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر، ۳۴ نقطه شهری دارد که شهرداری و شورای شهر دارند.