شیراز-ایرنا- نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی با مقدم دانستن پیشگیری بر درمان و اثبات این مهم در بحران کووید ۱۹ گفت: با وجود سپری شدن ماه‌ها از شیوع این بیماری، هنوز در دنیا به درمان قاطعی برای این بیماری دست نیافته‌اند از این رو به هر میزان در امر پیشگیری تمرکز کنیم، موثرتر خواهد بود.   

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، چهارشنبه در دویست و چهل و یکمین نشست ستاد مدیریت کروناویروس در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز افزود: اندیشمندان خوبی در حوزه‌های عمومی و تخصصی سلامت فارس مشغول به خدمت هستند و کرونا باید باعث شود، حجم مطالعات در این حوزه گسترش یابد چرا که در سال‌های آینده نیز با تکرار این ویروس‌ها مواجه هستیم و امکان وجود جهش بیماری و ایجاد زمینه‌های خطرناک‌تر وجود دارد، بنابراین باید با یک دید قوی، تحلیل درست و استانداردسازی اقدامات، در مقابل این بحران‌ها ایجاد آمادگی شود.

وی، با فوق‌العاده خواندن پیشینه علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بر بهره‌مندی از این توانمندی برای تدوین راهنماهای بالینی حوزه سلامت، تاکید و بیان کرد: در ابتدای همه‌گیری (پاندمی) کرونا ویروس، مدل روشنی برای مواجهه با آن نداشتیم و لازم است مراکزی مانند این دانشگاه با توجه به توان علمی موجود، به تدوین پروتکل‌ها پرداخته و این مباحث آموزش داده شود.

قاضی زاده هاشمی، با بیان اینکه استان فارس همواره در حوزه علوم پزشکی در کشور نمونه نظم و کارآمدی بوده است، اقدامات صورت گرفته در دانشگاه علوم پزشکی شیراز را الگویی برای دیگر استان‌ها دانست.

این عضو ستاد ملی کروناویروس همچنین به موضوع اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی پرداخت و گفت: افزایش پایبندی عمومی به قرنطینه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ از دستاوردهای این طرح است و لازم است در کنار ثبت تجربیات موفق این طرح، کاستی‌ها و چالش‌های آن نیز مستند شود تا بتوانیم از تکرار آنها جلوگیری کنیم و دانشگاه علوم پزشکی شیراز به خوبی این صلاحیت را دارد که بتواند اقدامات موثری در این زمینه به ثبت برساند.

ضرورت پرهیز از عادی پنداری کرونا 

قاضی زاده هاشمی اضافه کرد: در حال حاضر که بیماری یک روند نزولی را در کشور طی کرده است، لازم است بکوشیم تا زمان انجام واکسیناسیون و پایان این بحران، این شرایط را حفظ کنیم و همه آحاد جامعه از عادی پنداری شرایط پرهیز کنند. 

این پزشک متخصص، همچنین با هشدار نسبت به شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام که انتشار ویروس‌های خطرناکی مانند کرونا با خطر سرایت بالا را در پی داشته است، تاکید کرد: در این زمینه لازم است به استانداردهایی دست یابیم که بر حسب شرایط فرهنگی و بومی مناطق، بتواند در مواقع مشابه در جامعه آمادگی ایجاد کند و این امر نیازمند تولید دانش است، بی شک دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در حوزه ثبت داده‌ها توانمندی خوبی دارد و می‌تواند کانون آموزش کشور در این عرصه شود.

حضور ایثارگرانه جامعه پزشکی در کنار مردم، همانند روزهای دفاع مقدس است

نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی، در بخش دیگری از سخنان خود در مورد خدمات مدافعان سلامت در بحران کروناویروس اظهار داشت: جامعه پزشکی همانند روزهای دفاع مقدس، نشان داد که ایثارگرانه در بحران‌ها کنار مردم است و در خط مقدم این مبارزه قرار دارد.

قاضی زاده هاشمی، با اشاره به اقدامات مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این بحران و حمایت مجلس شورای اسلامی از خدمات فعالان این مجموعه، افزایش اعتبارات حوزه سلامت کشور را نمونه‌ای از این حمایت‌ها دانست و گفت: در حال حاضر مشخص نیست تا چه مدت با این بحران درگیر هستیم، به همین سبب نمایندگان مجلس، پیگیر حل مشکلات مردم هستند و امید است بحران کووید۱۹ نیز در ماه‌های آینده به پایان رسد و از مسائل اقتصادی مردم گره گشایی شود.

اجازه ندهیم تلاش‌های ۱۱ ماهه مقابله با کرونا از بین برود

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این نشست بیان داشت: مسوولان این دانشگاه از ابتدای شیوع کرونا تا کنون با تشکیل قرارگاه عملیاتی حتی در روزهای تعطیل، تمام تلاش خود را برای مدیریت بهتر این بیماری به کار بسته‌اند، همچنین وجود همکاری و همدلی در سطح مدیران ارشد استان فارس، دیگر پشتیبان تاثیرگذار مجموعه سلامت در روزهای بحرانی کرونا بوده است.

مهرزاد لطفی افزود: راه‌اندازی دومین آزمایشگاه تشخیصی کرونا در کشور پس از انستیتو پاستور ایران، راه‌اندازی مراکز منتخب درمان سرپایی کرونا در فارس حدود سه هفته پیش از دیگر مناطق کشور، بالا بودن آمارهای مربوط به نمونه‌گیری نسبت در مقایسه با سایر استان‌ها، رکورد روزانه پنج هزار نمونه‌گیری در روزهای اوج شیوع بیماری، مشارکت در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، راه‌اندازی مراکز تولید محلول و لوازم محافظتی در روزهای نخست شیوع اپیدمی(همه‌گیری) در استان فارس و پیگیری دقیق مصوبات روزانه این ستاد برای مدیریت بهتر بیماری در این استان از جمله اقدامات این ستاد است.

وی اضافه کرد: در روزهای اخیر، شرایط آرام‌تری را نسبت به ماه گذشته در زمینه کروناویروس تجربه کرده‌ایم که این وضعیت ثمره دوران اعمال محدودیت‌ها و پایبندی مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

او گفت: برای حفظ این شرایط لازم است آگاهی در سطح جامعه تقویت شود تا به میزان بالایی از مشارکت مسوولانه دست یابیم، چرا که این موضوع، مهم‌ترین سرمایه ما در مدیریت هر چه بهتر بیماری است.

لطفی، همچنین نسبت به خطر شیوع موج زمستانی بیماری کرونا هشدار داد و عادی انگاری بیماری را مهم‌ترین چالش این روزهای حوزه سلامت دانست.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: نزدیک به ۱۱ ماه است که در سراسر کشور با این بیماری مواجه هستیم و اکنون که به شیب نزولی بیماری دست یافته‌ایم، نباید اجازه دهیم زحمات این ماه ها، بیهوده از بین رود.

شناسایی ۱۶۲ هزار و ۹۶۴ مورد مثبت قطعی کرونا در استان فارس

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، نیز در این جلسه بیان کرد: از ابتدای شیوع کروناویروس تا کنون، بیش از ۵۵۹هزار نمونه آزمایشگاهی از افراد بیمار و دارای علامت کروناویروس در استان فارس تهیه شده که با بررسی این نمونه‌ها، ۱۶۲ هزار و ۹۶۴ مورد مثبت قطعی در این استان شناسایی شده است.

عبدالرسول همتی افزود: متاسفانه با فوت پنج نفر از مبتلایان به کرونا در روز گذشته (شانزدهم دی ماه ۹۹) شمار جانباختگان این بیماری از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در این استان به سه هزار و ۵۱ نفر رسیده است.

به گفته وی، هم اکنون ۴۲۰ بیمار مثبت قطعی و دارای علامت کروناویروس در بیمارستان‌های فارس بستری هستند که از این تعداد ۸۶ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه (ICU) تحت درمان قرار دارند.

همتی، همچنین آمار بهبودیافتگان بیمارستانی و ایزوله خانگی استان فارس را از ابتدای شیوع بیماری تاکنون، ۱۵۸ هزار و ۲۷۱ نفر اعلام کرد.