محمد علی آخوندی روز چهارشنبه در نشست بررسی مشکلات شرکت وابسته به بنیاد مستضعفان در روستاهای گیو و اکبرآباد بخش ماژان افزود: اطلاعرسانی اقدامات و تعامل و همکاری با اهالی روستاها نقش بسیار مهمی در راستای برطرف کردن مشکلات دارد.
وی گفت: انتظارات مردم از بنیاد مستضعفان به اندازی بزرگی این بنیاد است و مردم میخواهند سرمایهگذاریهای بیشتری در این روستاها داشته باشند.
فرماندار خوسف افزود: در این شهرستان به دلیل ظرفیتهای فراوان در بخش کشاورزی و دامداری با توجه بیشتر به این حوزه، توسعه کارخانه و کارگاههای فرآوری محصولات کشاورزی میتوان به افزایش درآمد مردم منطقه کمک کرد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه اراضی و چاههای کشاورزی شرکت بنیاد مستضعفان در روستاهای گیو و اکبرآباد قرار دارد باید به کارگیری نیرو با اولویت جوانان این روستاها صورت گیرد.
آخوندی گفت: دهیاران به عنوان رابط بین دولت و مردم هستند و باید اقدامات این شرکت به اطلاع دهیاران برسد.
وی مشارکت مردم در کشاورزی با بنیاد مستضعفان را یکی از درخواستهای اهالی این روستاها عنوان کرد و افزود: باید مجوزهای لازم برای اجرای این طرح توسط بنیاد مستضعفان پیگیری شود.
وی گفت: با توجه به شیوع کرونا و برگزاری کلاسهای آموزشی در بستر اینترنت بنیاد مستضعفان میتواند در راستای توزیع گوشی هوشمند بین دانشآموزان نیازمند این منطقه به صورت رایگان اقدام کند.
فرماندار خوسف اظهار داشت: با ورود شرکت به بورس و شفافسازی اطلاعات و دادههای مالی همچنین اقدامات آنها بسیاری از ابهامات رفع خواهد شد.
وی گفت: با توجه به اینکه شهرستان خوسف در بسیاری از زیرساختها با مشکلاتی مواجه است از بنیاد مستضعفان درخواست داریم که این بنیاد به عنوان دستگاه معین این شهرستان ورود پیدا کند.
آخوندی ادامه داد: تعامل و همکاری بین همه دستگاهها و مردم همچنین نهادهای حاکمیتی میتواند بسیاری از مشکلات را رفع کند.
رییس شورای اسلامی بخش جلگه ماژان هم در این نشست گفت: شرکت پیوند خاوران وابسته به بنیاد مستضعفان به عنوان یک بنگاه اقتصادی دنبال نفع شرکت است و در آن مردم جایگاهی ندارند.
حسن رومنجانی با بیان اینکه مشارکت مردم در مباحث کشاورزی میتواند به افزایش رضایتمندی کمک کند ادامه داد: از قدیم درآمدها این کشاورزیها بین مردم توزیع شده که به مرور این موضوع حذف شده است.
رییس شورای اسلامی روستای گیو هم گفت: ایجاد خندق در اطراف زمینهای کشاورزی این شرکت برای اهالی روستاها مشکلاتی ایجاد کرده است و خطرات جانی برای آنها ایجاد خواهد شد.
خدامراد رحمتی گفت: از محل قنات روستای گیو که ۹ شبانهروز در اختیار بنیاد مستضعان و سه شبانهروز در اختیار اوقاف و امور خیریه است، اوقاف با مدیریت صحیح مردم را در کشاورزیها مشارکت داده ولی بنیاد مستضعفان این اقدام را انجام نداده است.
وی افزود: مردم روستا حاضر هستند که به میزان توانایی خود آب قنات روستا را اجاره و این مبلغ را به حساب بنیاد واریز کنند.
دهیار روستای گیو نیز در این جلسه گفت: ساختمان دهیاری روستا در باغی از بنیاد مستضعفان داخل روستا احداث شده است و با پیگیریهای متعدد هنوز نتوانستهایم سند این ساختمان را از بنیاد دریافت کنیم.
مسعود ابراهیمی یکی دیگر از مشکلات مردم را احداث مسکن در اراضی بنیاد مستضعفان اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه مالک زمینهای بخش توسعه روستا در اختیار بنیاد مستضعفان است، جوانان در احداث واحدهای مسکونی با مشکلاتی مواجه هستند که امیدواریم هرچه سریعتر این مشکل برطرف شود.
مدیرعامل شرکت پیوند خاوران هم در این نشست گفت: گزارشهای حسابرسی شرکت توسط مجموعه اقتصاد و دارایی بررسی میشود و درآمدهای این شرکت در خارج استان سرمایهگذاری نشده است.
سینا سرحدی ادامه داد: هزینههای بسیار زیادی برای توسعه کشاورزی در این منطقه صورت گرفته و هرگونه سرمایهگذاری برای رونق منطقه بوده است.
وی با بیان اینکه این شرکت به صورت مستقل و زیر نظر معاونت بنیاد مستضعفان فعالیت میکند گفت: 500 میلیارد ریال در بخش آبرسانی در این شرکت هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت پیوند خاوران افزود: میزان اراضی این شرکت ۸۰ هکتار است و هر هکتار نیز ۱۰ نیروی انسانی نیاز دارد که آمادگی داریم نسبت به بکارگیری نیروهای داخل این روستاها اقدام کنیم.
وی اظهار داشت: شرکت طی یک سال آتی وارد بورس اوراق بهادار خواهد شد و سهام شرکت میتوانند در بورس معامله شود.
سرحدی درخصوص واگذاری زمین در روستا گفت: با مصوبه بنیاد و تایید فرمانداری میتوانیم زمینها را به صورت رایگان به مردم واگذار کنیم.
وی افزود: در یک سال اخیر ۶۸ تن یونجه و جو به صورت رایگان بین اهالی روستاهای مجاور توزیع شده است.
بنیاد مستضعفان در روستاهای گیو و اکبرآباد شهرستان خوسف تعداد هشت حلقه چاه کشاورزی و یک رشته قنات دارد که درآمدهای آن در اختیار شرکت پیوند خاوران وابسته به بنیاد مستضعفان است.
مرکز شهرستان خوسف در فاصله ۳۶ کیلومتری بیرجند است.