به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس وقایع امروز و حمله به کنگره آمریکا را شرمآور خواند و با انتشار پیامی در توئیتر نوشت که انتقال قدرت در آمریکا با آرامش و منظم صورت گیرد.
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم در واکنشی، خواستار تسلیم نشدن در برابر خشونت های افرادی که به دموکراسی تعدی می کنند، شد.
ولکان بزکیر ، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل هم در توئیتی از خشونت های رخ داده در کنگره آمریکا و قطع روند دموکراسی به شدت ابراز نگرانی کرد.
«ینس استولتنبرگ»، رئیس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم در توئیتی نوشت: صحنههایی تکاندهنده در واشنگتن دیسی. باید به نتیجه این انتخابات دموکراتیک احترام گذاشته شود.
همچنین «تام توگندهات» رئیس کمیته پارلمانی روابط خارجی انگلیس با انتشار پیامی در حساب توئیتری خود نوشت: امروز بسیاری با وحشت نظاره گر این واقعیت هستند که قدرت حاکمان عوام فریب که ادعا میکنند مدافع جریان ناتوان هستند قانون را نقض که طرف قوی را مهار و ضعیف را حفاظت میکنند.
وی تصریح کرد: اقدامات دونالد ترامپ همه ما را تهدید میکند.
خانم آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز از خشونت های شورشیان طرفدار ترامپ در حمله به ساختمان کنگره ابراز خشم و تاسف کرد. وی افزود: من عمیقا متاسفم که دونالد ترامپ، از ماه نوامبر هنوز شکست خود در انتخابات ۲۰۲۰ ایالات متحده را نپذیرفته است.
وزیر خارجه آلمان هم از ترامپ و طرفدارانش خواست به تصمیم رایدهندگان آمریکایی تن دهند و پایمال کردن دموکراسی را متوقف کنند.
«هایکو ماس» در توئیتی افزود: دشمنان دموکراسی با این تصاویر باورنکردنی از واشنگتن دی سی خوشحال خواهند شد. کلمات دیوانه وار به اقدامات خشونت آمیز تبدیل می شوند . بیزاری از نهادهای دموکراتیک ویرانگر است.
وزیر خارجه آلمان تاکید کرد: ترامپ و طرفدارانش باید سرانجام تصمیم رای دهندگان آمریکایی را بپذیرند و پایمال کردن دموکراسی را متوقف کنند.
«ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه موضع تندتری را گرفت و در توئیتی نوشت: خشونت علیه نهادهای آمریکایی حمله جدی به دموکراسی است. من آنها را محکوم می کنم باید به اراده و رای مردم آمریکا احترام گذاشته شود.
«جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا هم با ابراز نگرانی از وقایع آمریکا خواستار پایان خشونت ها در این کشور شد.
همچنین «کارل بلیدت» نخستوزیر پیشین سوئد و عضو شورای اروپا با انتشار تصویر معترضان در داخل ساختمان کنگره آمریکا نوشت: غارت دموکراسی!
«دیوید ساسولی» رئیس پارلمان اروپا در توئیتی تحولات آمریکا را «عمیقا نگران» کننده خواند و نوشت: باید به آراه دمکراتیک احترام گذاشته شود. ما اطمینان داریم که آمریکا از حاکمیت قانون حفاظت خواهد کرد.
«پدرو سانچز» نخستوزیر اسپانیا هم با اشاره به اینکه با نگرانی اخبار کنگره را دنبال میکند به طعنه گفت که با آغاز جمهوری جو بایدن این دوران تنش به پایان میرسد و آمریکا متحد می شود.
در همین حال نیکلا استرجن سر وزیر اسکاتلند تحولات کنگره را هولناک خواند و با آنهایی که طرف دمکراسی و انتقال مسالمتآمیز قدرت در آمریکا هستند اعلام همبستگی کرد. وی در توئیتی افزود: شرم بر آنهایی که این حمله علیه دمکراسی را سازمان دهی کردند.
همچنین «پدرو سانچز» نخستوزیر اسپانیا یورش هواداران ترامپ به کنگره را اقدامی کاملا غیر قابل قبول و حمله علیه دمکراسی خواند و از رئیس جمهوری آمریکا خواست تا به این نا آرامیها پایان دهد.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیهای تحولات کنگره را حمله بیسابقه به دموکراسی آمریکا، نهادهای آن و حاکمیت قانون خواند و تصریح کرد: نتایج انتخابات سوم نوامبر باید کاملاً محترم شمرده شود.
اورسلا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا نیز در توئیتی بر ضرورت انتقال قدرت به شیوه آرام و صلح در آمریکا تاکید کرد و با بیان اینکه جو بایدن در انتخابات برنده شده است نوشت: من به دنبال همکاری با بایدن به عنوان رئیس جمهوری بعدی آمریکا هستم.
در همین حال هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه پیشین آمریکا شورشیان هوادار ترامپ را که به ساختمان کنگره حمله کردند تروریست داخلی توصیف کرد. وی در توئیتی نوشت: امروز تروریستهای داخلی به یک بخش بنیادین از دمکراسی ما حمله کردند: انتقال مسالمت آمیز قدرت در پی برگزاری انتخابات آزاد.
کلینتون افزود: ما باید حاکمیت قانون را اجرا کنیم و از آنها حساب بکشیم. دمکراسی شکستنی است و رهبران ما باید بر اساس وظیفهای که دارند از آن محافظت کنند.
جورج بوش رئیس جمهوری پیشین آمریکا نیز پس از سخنان تحریک آمیز ترامپ و شورش هواداران او گفت: از بی پروایی برخی رهبران آمریکا شگفت زده شده ام.
همچنین مایک پمپئو وزیر امور خارجه ترامپ ادعا کرد که حمله شورشیان غیر قابل قبول و غیر قانونی است. این در حالیست که ترامپ از صدور دستور اعزام گارد ملی برای محافظت از کنگره امتناع کرد.