یزد - ایرنا - نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط فعلی، کشور نیازمند ارزش آفرینی و توسعه اقتصادی است ، گفت: دغدغه مهم نمایندگان در این دوره اتخاذ تدابیر لازم برای ایجاد اشتغال پایدار خصوصا برای جوانان است.

به گزارش ایرنا، علی نیکزاد روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از واحدهای فولادسازی مستقر در مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو اردکان در گفت و گو با خبرنگاران افزود: نمایندگان خود را موظف می دانند ، از فعالان اقتصادی بخش های مختلف کشور از جمله این واحد تولیدی که علاوه بر خلق ثروت، اشتغال نیز ایجاد می کند، با تمامی توان حمایت کنند.        
 نماینده استان اردبیل در مجلس یازدهم از مجموعه مدیران مجتمع یادشده در ارایه طرح های توسعه در استان یزد و شهرستان اردکان قدردانی کرد و با اشاره به جایگاه صنعت فولاد تصریح کرد: این صنعت نه تنها توانسته نیاز داخلی را تامین کند بلکه نقش قابل توجهی در ارز آوری، با صادرات مازاد مصرف داخلی دارد .      

 نیک زاد در ادامه با اشاره به اینکه ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان رانت در این صنعت وجود دارد که نصیب دلالان می شود، ،افزود : متاسفانه سود اصلی در این صنعت نه برای فعالان بخش تولید بلکه به جیب رانت خوارانی می رود که بدون زحمت و با استفاده از خلاهای موجود در بخش عرضه و تقاضا از آن منتفع  می شوند.  

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با  تاکید بر اینکه اقتصاد دلالی باید از بین برود، اظهارکرد: با توجه به مدیریت خوب در این مجتمع  سالانه یک میلیون تن شمش تولید شده  به فولاد و میلگرد تبدیل می‌شود.

نیکزاد ادامه داد: در ایران بیش از ۳۰ میلیون تن فولاد تولید می شود که یک سی‌ام آن مربوط به این مجتمع  است و  هفت هزار نفر در این واحد مشغول کار هستند، وظیفه نمایندگان است که از خلق و تولید ثروت در کشور حمایت کنند.

نایب رییس مجلس اظهار کرد: اگر بتوان ثروت خلق کرد، بعد از تأمین نیازهای داخلی می توان به فکر صادرات هم بود که در نهایت به رشد، توسعه و آبادانی کشور کمک می‌کند، بالاترین دغدغه‌ای که وجود دارد اشتغال‌زایی برای چهار میلیون بیکار در کشور است که باید با خلق و تولید ثروت  این مهم به دست آید.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: با توجه به اینکه دشمن جنگ اقتصادی را در برابر ایران اتخاذ کرده است،ای کاش ارزش افزوده و سودهای کلان صنعت قولاد نصیب تولیدکنندگان می‌شد و مصرف‌کنندگان محصول را گران به دست نمی‌آوردند چرا که دلالان نه تنها در خلق تولید و ثروت نقش ندارند ،بلکه از دسترنج مدیریت و زحمت تولیدکنندگان سود می‌برند که در این خصوص باید فکری کرد.

وی ادامه داد: با توجه به میزان تولید فولاد در کشور نیمی از آن مازاد بر مصرف است لذا باید این مورد را با کمک دولت و بخش خصوصی حل کرد.

به گفته وی برای مردم روشن شود که رانت ۷۰ هزار میلیارد تومانی نصیب تولیدکننده نمی شود باید تلاش کرد که گره‌ها را باز و موانع را رفع کرد که در این خصوص بعد از گذشت یک ماه مصوبه ها پیگیری می شود.

نیکزاد در مورد بازدید از طرح احداث شهر جدید در اردکان هم گفت: زمین مورد نظر قابلیت کشاورزی ندارد و  حدود ۲ هزار هکتار  است و متناسب با فرهنگ مردم منطقه باید واحدها ساخته شود ،لازم است که ظرف یک ماه استعلام لازم از سوی   شرکت شهرهای جدید و وزارت راه و شهرسازی از مراکز مربوطه انجام و بعد از آن به استان ابلاغ ، سپس کار طراحی از سوی مهندسان مشاور انجام و اقدام لازم صورت گیرد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با قدردانی از اقدام مجتمع فولاد اردکان برای ساخت ۲ هزار واحد مسکونی برای کارگران خود تاکید کرد که  این اقدام مغایرتی با قوانین و مقررات منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و  زمین‌های حاصلخیز منطقه ندارد.

 همچنین مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اردکان با بیان اهداف کوتاه و بلند مدت شرکت برای توسعه با هدف ارزش آفرینی در اقتصاد و ایجاد اشتغال در منطقه گفت: وظیفه ما در شرایط فعلی توجه به توسعه در جهت رونق اقتصادی و  ایجاد شغل پایدار برای جوانان مستعد و خلاق است.

ناصر تقی زاده  افزود: بنگاه های اقتصادی همواره باید در جهت خلق ثروت حرکت کنند تا باری از روی دوش دولت برداشته شود و در این ارتباط طرح های صنعتی متعددی در دست اقدام است .

سفر نایب رییس مجلس شورای اسلامی به دعوت مجمع نمایندگان استان یزد صورت گرفت و آقای نیکزاد و هیات همراه از تعدادی طرح های عمران شهری و روستایی اردکان بازدید کرد.
 علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و تعدادی از معاونان وزارتخانه نایب رییس مجلس شورای اسلامی را به اردکان همراهی می کنند.

وی همچنین پس از ورود به یزد در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان شرکت کرد.

شهرستان ۱۰۵ هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، خرانق، احمدآباد و اردکان است.