کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه گفت: برای کاهش نرخ بیکاری این استان نیاز است سالیانه ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شود که دولت به تنهایی از عهده آن برنمی‌آید، لذا باید بخش خصوصی ورود کرده و موانع سرمایه‌گذاری هم رفع شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هوشنگ بازوند روز پنجشنبه در نشست شورای اداری استان که با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی رییس قوه قضاییه در سرسرای شهدای استانداری کرمانشاه برگزار شد، افزود: کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۷۹ درصد شهرنشین و ۲۱ درصد روستانشین با ترکیبی از مذاهب و اقوام مختلف که به طور کاملا مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می کنند جنگ تحمیلی در این استان شروع و پایان یافت.

وی اضافه کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس کل کرمانشاه به نوعی در وضعیت جنگی بود و سرمایه گذاری برای زیرساخت های آن صورت نگرفت و از قافله توسعه سایر استان ها عقب افتاد و متاسفانه الان این میزان عقب ماندگی ها جبران نشده به گونه ای که در سال ۹۵ با نزخ بیکاری ۲۲ درصد بیکارترین استان کشور بود.

او با بیان اینکه از سال ۹۶ ذیل اسناد بالادستی سه سند، اقتصاد مقاومتی، سند اشتغال و سند آمایشی برای کاهش نرخ بیکاری در استان تهیه شد، گفت: براساس این اسناد سالیانه کاهش سه درصد نرخ بیکاری کرمانشاه در استان برنامه ریزی شد و در سال ۹۸ آمار نرخ بیکاری استان به ۱۵/۷ درصد رسید این در حالی بود که سالیانه هفت هزار و ۵۰۰ نفر جویای کار به آمار بیکاران اضافه می شد.

بازوند با بیان اینکه برای کاهش یک درصد نرخ بیکاری باید هشت هزار شغل خالص ایجاد شود، اظهار داشت: سالیانه باید در استا ۲۱ هزار شغل خالص ایجاد و این نیاز به ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری دارد که به تنهایی از عهده دولت برنمی آید و باید موانع سرمایه گذاری رفع شود.

۹۸ درصد خسارت های زلزله بزرگ کرمانشاه بازسازی و احداث شده است

استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کرمانشاه از سال ۹۶ استان کرمانشاه تاکنون سه بحران بزرگ را پشت سر گذاشته است، گفت: زلزله کرمانشاه که یکی از بزرگترین زلزله های قرن کشور بود و در عرض ۲۰ ثانیه ۱۱ هزار ملیارد تومان به استان خسارت زد، اما زلزله با پیام مقام معظم رهبری به یک انسجام ملی تبدیل شد و از ۴۱ هزار واحد مسکونی تخریب شده، ۶۷ هزار واحد مسکونی آسیب دیده و ۲۲ هزار واحد صنفی تجاری صنعتی تخریبی و آسیب دیده اکنون حدود ۹۸ درصد بازسازی و احداث شده و این یک کار پرافتخار برای نظام جمهوری اسلامی است.

بازوند در ادامه گفت: کرمانشاه ۶ مرز دارد که پنج مرز آن رسمی است و سالیانه از مرزهای استان سه میلیارد دلار صادرات انجام می شود که اگر زیرساخت ها فراهم شود به چهار میلیارد دلار خواهد رسید و این فرصت بسیار خوب برای سرمایه گذاری و توسعه استان که باید به آن توجه شود.

او با بیان اینکه ۵۰ درصد صادرات کشور به عراق از استان کرمانشاه انجام می شود، گفت: در ایام شیوع بیماری کوید ۱۹ روزانه حدود ۲ هزار کامیون از مرز پرویزخان کرمانشاه رفت و آمد کردند و این از پتانسیل بزرگ این مرز است.

هزار و ۵۰۰ تخت برای بیماران کرونا برنامه ریزی شد

مقام عالی دولت در استان کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به بحران شیوع بیماری کووید ۱۹ گفت: استان تاکنون سه پیک شیوع ویروس کرونا را پشت سرگذاشته است در پیک اول اوایل شیوع بیماری باوجود کمبود ماسک، مواد ضدعفونی و شوینده مدیریت خوبی نسبت به سایر استان صورت گرفته و روزانه سه تا چهار نفر فوتی داشتیم و در پیک دوم (تیرماه)  میانگین فوتی ها به پنج ۶ نفر در روز شد اما در پیک سوم پاییز به ویژه آبان  فوتی ها به روزانه ۲۴ نفر رسید.  بازوند اضافه کرد: در پیک سوم با اوجگیری بیماری کووید ۱۹ در استان هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی برای بستری بیماران برنامه ریزی شد که تا هزار و ۳۰۰ تخت در آبان ماه بستری داشتیم اما خدا شکر با رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم این بیماری کنترل و اکنون ۱۴۹ نفر در تخت بیمارستان ها بستری هستند و روزها گاها هیچ بیماری براثر ویروس کرونا فوتی نداریم و اگر باشد روز یک نفر است.

وی با بیان اینکه ۸۰ تخت آی سی یو به تخت های استان در این مدت اضافه شده است گفت: اکنون وضعیت همه شهری استان زرد است.  

تدوین سند تحول قضایی گام موثری برای تحقق فراگیری عدالت است

 استاندار کرمانشاه در ادامه، تدوین سند تحول قضایی در گام دوم انقلاب را یک اقدام مهم، موثر در راستای فراگیری تام عدالت و جلوگیری از تضیع حقوق شهروندان دانست و گفت: محوریت این سند رویکرد مبارزه با فساد و تحقق کارآمدی است سند که باعث اقبال و همکاری بیشتر اقشار مختلف مردم در اجرای آن است که جای تقدیر دارد.
قانون توسعه مرزهای شرق و غرب در کرمانشاه مغفول مانده ‌است
استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به ۳۷۱ کیلومتری مرز استان با عراق گفت: پنج هزار خانوار با جمعیت ۸۵ هزار نفر در نوار مرزی کرمانشاه زندگی می کنند.
باوزند اضافه کرد؛ بخش خصوصی و نهادهای توسعه گرا مانند بنیاد مستضعفان، ایدرو و ایمیدرو در نوار مرزی خیلی کم سرمایه گذاری می کنند و این باعث بیکاری زیاد و شکل گیری مسایل مانند کوله بری شده است.  
او خواستار اجرای مصوبه توسعه شرق و غرب برای توسعه مناطق مرزی کرمانشاه شد و از رییس قوه قضاییه خواست در جلسه سران قوا اجرای این مصوبه را پیگیری کند.
حدود ۶ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی استان هزینه زلزله شد
مقام ارشد دولت در کرمانشاه در ادامه با اشاره به هزینه‌های هنگفت امهال و بازسازی خسارت مناطق زلزله زده گفت: حدود ۶ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی بانک‌های استان هزینه تسهیلات و امهال وام زلزله شده؛ سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی و ۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان برای امهال تسهیلات هزینه شده است.
بازوند خواستار تقویت منابع داخلی بانک های استان شد و از رییس قوه قضاییه خواست این مشکل را با رییس بانک مرکزی مطرح کند و از منابع داخلی بانکی سایر استان ها منابع بانکی کرمانشاه را تقویت کند.
او همچنین خواستار امهال یک سال تسهیلات زلزله شد و گفت: تورم و گرانی مصالح ساختمانی واقعا بر بازپرداخت تسهیلات خانوارها زلزله تاثیر گذاشته اگر یک سال دیگر امهال صورت بگیرد کمک بزرگی به آنها است.
بازوند همچنین به طرح منطقه آزاد قصرشیرین و مزیت و پتانسیل این خطه اشاره کرد و گفت: روزانه حدود هزار و ۴۰۰ دستگاه کامیون از مرز پرویزخان تردد می کنند، نزدیکی قصرشیرین به بغداد پایتخت عراق، تهران و اقلیم کردستان شرایط ویژه ای به آن داده که منطقه آزاد آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است که امیدواریم رییس قوه قضاییه به تصویب آن کمک کند.
او در بخش دیگری از صحبت های خود پروژه راه آهن کرمانشاه به خسروی را یک طرح ملی عنوان کرد و گفت: خط راه آهن تا اسلام آبادغرب رسیده و برای ادامه نیاز به تامین اعتبار است و این فقط بحث استان کرمانشاه نیست بلکه راه ارتباطی کشور با عراق، سوریه و دریای مدیترانه است که باید حاکمیت نسبت به آن حساس و پیگیر باشد.
استاندار کرمانشاه همچنین خواستار تامین اعتبار هزار میلیارد تومانی برای قطار شهری کرمانشاه شد و گفت با توجه به کمبود منابع مالی شدید شهرداری کرمانشاه و منابع داخلی بانک های استان تامین این اعتبار در داخل استان امکان پذیر نیست امیدواریم که بانک مرکزی از منابع داخلی بانک ها آن را تامین کند.
بازوند در پایان خواستار تامین اعتبار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی برای دیجیتال کردن شبکه ۱۲ سد استان کرمانشاه شد.