رییس جمهوری در این آیین که به صورت ارتباط ویدئو کنفرانس با استان چهارمحال و بختیاری برقرار شد، اظهار داشت: طرح پرتودهی گاما زیرساخت مهم و کاربردی است که با استفاده از فناوری هستهای صلحآمیز میتواند در خدمت بخشهای مختلف باشد.
حجتالاسلام حسن روحانی با تاکید بر توسعه سامانههای پرتودهی گاما در کشور به معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری دستور داد تا در مکانهایی که محصولات کشاورزی تولید میشود، این سامانه برای ماندگاری محصولات راه اندازی شود.
وی تصریح کرد:سامانه پرتودهی گاما نقش موثری در امنیت غذایی و بخش کشاورزی دارد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این برنامه به دستاوردهای سامانه پرتودهی گاما در شهرکرد در ایام شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: این مرکز در ایام شیوع کرونا با استریل کردن ماسکهای مصرفی مردم نقش موثری در مقابله با شیوع کرونا داشته و به وزارت بهداشت کمکهای زیادی کرد.
سورنا ستاری افزود: این مرکز به طور کامل از سوی سرمایهگذاری بخش خصوصی ایجاد شده است.
مدیرعامل شرکت شارپرتو ایرانیان(پرتودهی گاما)چهارمحال و بختیاری گفت:برای راهاندازی این سامانه ۲۰۰ میلیارد تومان به ارزش روز سرمایهگذاری شده است و این در حالی است که این مرکز سالانه ۱۰۰ میلیون دلار برای کشور صرفهجویی ارزی دارد.
سید رضا رفیعی افزود: این سامانه نمونه عینی استفاده از فناوری صلحآمیز هستهای است و بیشک راه شهیدان هستهای کشور را ادامه میدهد.
وی با بیان اینکه سامانه پرتودهی گاما یک زیرساخت به شمار میرود که در حوزه صنایع غذایی، تجهیزات پزشکی و سایر حوزهها کاربرد دارد، خاطرنشان کرد: محصولاتی که پرتودهی گاما میشوند به ماندگاری آن بیش از یک سال اضافه میشود.
رفیعی خاطرنشان کرد: این زیرساخت در رعایت استانداردها و پروتکلهای بهداشتی و حذف مواد شیمیایی در حوزه نگهداری و افزایش ماندگاری مواد غذایی، میوه و صیفیجات کاربرد دارد و در حوزه تجهیزات پزشکی نیز در بخش استریل به کار گرفته میشود.
وی از پرتودهی بیش از پنج میلیون ماسک در دوران شیوع ویروس کرونا از سوی این مرکز خبر داد و گفت: از این تعداد سه میلیون ماسک به صورت رایگان برای گروههای مردمی و جهادی پرتودهی شده است.
به گزارش ایرنا، سامانه پرتودهی گاما به مدت یک سال زیر نظر سازمان انرژی اتمی ایران دوره آزمایشی خود را طی کرده است و امروز به صورت رسمی بهرهبرداری شد
در آیین چهلمین برنامه افتتاح جهش علاوهبر طرح پرتودهی گاما در شهرکرد، تولید واکسن تب برفکی و واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان البرز، کارخانه نوآوری استان فارس و کارخانه نوآوری استان خراسان رضوی با مجموع ارزش سرمایهگذاری ۴۵۲ میلیارد تومان و اشتغالزایی هفت هزار و ۱۵۰ نفر به طور همزمان به دستور رییس جمهوری بهرهبرداری شد.