عبدالله یوسفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به منظور تسهیل و تسریع و حمایت از سرمایه گذاران بخش کشاورزی، اقدامات لازم برای صدور مجوزهای بینام ۱۰۲ مورد از اراضی استردادی انجام شده است که تاکنون ۶۱ مجوز صادر شده است.
وی افزود: همچنین ۱۲ فقره طرحهای راکد آماده فعالیت و سرمایهگذاری چهار لکه اراضی مستعد کشاورزی و شهرک های کشاورزی در سامانه مرکز خدمات سرمایهگذاری استان بارگذاری شده است،
وی اظهار داشت: در مجموع پروژهها در بخشهای مختلف کشاورزی و نیز غیرکشاورزی صادر شده که تمامی مجوزها و استعلام های مورد نیاز این طرح ها گرفته شده است و در صورت تقاضای سرمایه گذاران برای اجرا، این طرح ها به نام آنان واگذار می شود.
یوسفی، حمایت از بخش خصوصی و سرمایه گذاران از ناحیه تمامی دستگاه ها و بانک ها را مورد انتظار دانست و گفت: بخش کشاورزی در خراسان شمالی دارای جایگاه ویژهای است به طوری که حدود ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی استان و حدود ۳۴.۷ درصد از کل شاغلان استان مربوط به این بخش است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در خصوص سرمایهگذاری ها، تسهیلات و اعتبارات ویژه این بخش افزود: با توجه به اهمیت سرمایهگذاری در بخش کشاورزی در پنج سال گذشته، ۲۶ هزار و ۳۰۹ فقره تسهیلات به مبلغ هشت هزار و ۴۸۱ میلیارد ریال در استان پرداخت شده که منجر به اشتغال بیش از ۱۵ هزار نفر شده است.
یوسفی گفت: اکنون صندوق های حمایت از سرمایه گذاری بخش کشاورزی در تمام شهرستان های استان تشکیل شده، به طوری که اکنون ۱۰ صندوق شامل هشت صندوق شهرستانی، یک صندوق استانی و یک صندوق منابع طبیعی در استان فعال است.
وی افزود: ارایه و تصویب سند فرابخشی، سند اقتصاد مقاومتی و جهش تولید بخش کشاورزی استان در راستای برنامه ششم توسعه، تخصیص اعتبارات ارتقای شاخص های توسعه اقتصادی بخصوص برای افزایش سرمایه صندوق حمایت از بخش کشاورزی به مبلغ ۱۵ میلیارد و ۷۸۰ میلیون ریال و تخصیص ۱۱۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال از اعتبارات دفتر رهبر معظم انقلاب برای اجرای طرح توسعه نوغانداری از مهم ترین عناوین سرمایهگذاریهای انجام شده است.
سهم خراسان شمالی ۶ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی تمامی بخش های اقتصادی کشور است که سهم بخش کشاورزی این استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.
حدود ۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در روستاها سکونت دارند و ۳۷ تا ۴۲ درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
توزیع اشتغال در این استان در بخش کشاورزی ۳۹.۶ درصد، صنعت ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.
سهم این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.