شهرکرد-ایرنا- معاون توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری بیشترین خسارت وارده ناشی از کرونا در حوزه ورزش را مربوط به بخش خصوصی فعال متعلق به استخر داران بیان کرد.

علی تشنیزی روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه با شیوع ویروس کرونا ورزش چهارمحال و بختیاری نیز دچار فراز و نشیب‌های بسیاری شد، افزود: ورزش به‌ عنوان یک پدیده اجتماعی و خدماتی در دوران کرونا متحمل خسارت‌های جبران‌ناپذیری شد و همسو با تعطیلی فضاهای عمومی در دیگر مشاغل، سالن‌های ورزشی و باشگاه‌ها ورزشی نیز ناخواسته در رکود فرو رفت.

وی افزود: در سال‌های اخیر همواره علاقه‌مندانی از بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری و ورود به حوزه ورزش استان پیش‌قدم می‌شدند که با شیوع ویروس کرونا و شرایط پیش‌آمده، سرمایه‌گذاری‌ها کاهش یافت و کسب‌وکارها در ا ین بخش نیز به تعطیلی کشید.

معاون توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری بیشترین آسیب وارده به بخش خصوصی ورزشی در زمان شیوع ویروس کرونا را متعلق به استخرها دانست و تصریح کرد: در مدت شیوع این ویروس، استخرهای ورزشی به‌طور کامل تعطیل شدند و امکان انجام هیچ فعالیتی نیز در محیط این استخرها فراهم نبود و نگهداری از استخرها حتی در شرایط تعطیلی نیز هزینه‌های بسیاری را به همراه داشت.

تشنیزی یادآور شد: هم‌اکنون ۹ استخر ورزشی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که تمامی آن‌ها تعطیل هستند.

وی در ادامه به وضعیت دیگر باشگاه‌های خصوصی ورزشی استان در زمان شیوع کرونا نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در این دوران نزدیک به ۳۰۰ باشگاه ورزشی بخش خصوصی در چهارمحال و بختیاری دچار آسیب‌های جدی شده‌اند و با توجه به برآورد ۷۰۰ میلیارد ریالی خسارت‌های کرونا به ورزش استان، بیش از ۸۰ درصد از این خسارت‌ها مربوط به بخش خصوصی است.

تشنیزی با اشاره به اینکه از مجموع ۵۰۵ باشگاه فعال در چهارمحال و بختیاری بیش از ۲۵۰ باشگاه در رشته‌های بدن‌سازی و پرورش اندام فعالیت می‌کنند، گفت: با توجه به آنکه رشته‌های بدن‌سازی و پرورش اندام از پرطرفدارترین رشته‌های ورزشی به‌ویژه میان جوانان و نوجوانان به شمار می‌رود، بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری‌های خصوصی نیز برای راه‌اندازی این باشگاه‌ها جذب‌شده است که خسارت‌ها در این بخش هم قابل‌توجه است.

وی با بیان اینکه رشته‌های پرطرفدار دیگر مانند ژیمناستیک ، رزمی و آمادگی جسمانی نیز، مورد توجه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قرار دارند، افزود: باشگاه‌های ورزشی مرتبط با این رشته‌ها نیز دستخوش تغییرات ناشی از شیوع ویروس کرونا شدند و با خسارت مالی که به این باشگاه‌ها واردشده است تا مدت‌ها نمی‌توانند این خسارت‌ها را جبران کنند.

معاون توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری افزود: برای جبران این خسارت‌ها دولت با ارائه راهکار و چاره‌اندیشی مانع از آسیب‌های بعدی به بخش‌های مختلف ورزش شود.

تشنیزی افزود: دولت تسهیلاتی را برای حل این مشکلات پیش‌بینی کرده است و تصویب وام‌های تسهیلاتی با همکاری وزارت ورزش و جوانان، نخستین اقدام برای جبران این خسارت‌ها بود اما سخت‌گیری بانک‌ها برای اجرای شرایط رهنی و تضمینی و شیوه بازپرداخت مبالغ وام‌ها، نگرانی‌هایی را برای باشگاه‌داران در این زمینه ایجاد کرده است.

وی گفت: بر اساس شرایط اعلام‌شده برای بهره‌مندی از تسهیلات، باشگاه‌ها می‌توانند به ازای هر یک کارکنان خود که در باشگاه‌ها مشغول کارند، ۱۶۰ میلیون ریال تقاضای وام داشته باشند.

تشنیزی در ادامه یادآور شد: آسیب‌های اقتصادی بخشی از خسارت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا به حوزه ورزش محسوب می‌شود و در بخش فنی ورزش نیز مشکلاتی به وجود آمده است به‌ گونه‌ای که تا پیش از شیوع این ویروس بیش از ۵۰ هزار ورزشکار ثابت در سالن‌های ورزشی استان در حال فعالیت بودند که هم‌اکنون این آمار به ۱۰ هزار نفر رسیده است.

تشنیزی افزود: بعد از بازگشایی دوباره سالن‌ها و باشگاه‌های ورزشی، معضل دیگری نیز نمود خواهد یافت و آن‌هم آسیب‌های فیزیکی و فیزیولوژی وارد شده به سیستم بدنی ورزشکاران است که باید برای بازگرداندن آمادگی جسمی و بدنی سابق در ورزشکاران برنامه‌ریزی شود.

فعالیت‌های ورزشی در فضای مجازی ادامه دارد

وی به ادامه فعالیت‌های هیات‌های ورزش در فضای مجازی نیز اشاره و تصریح کرد: با وجود شرایط پیش‌آمده اما ورزش تعطیل نشد و گرچه اجرا و طراحی فعالیت‌های بدنی و جسمانی از طریق شبکه‌های مجازی و انجام آن توسط مخاطب کار آسانی نیست و هیچ‌کس آمادگی شرایط به وجود آمده را نداشت اما هیات‌های ورزشی توانستند فعالیت‌هایشان را بروز رسانی کنند و فعالیت‌های خود را در قالب شبکه‌های مجازی انجام دهند.

تشنیزی عنوان کرد: چهارمحال و بختیاری از لحاظ مباحث زیرساختی حوزه ورزش، فقیر است و از ابتدا ضریب سالیانه در رشد و توسعه ورزش استان، ضریب خوشایندی نبوده و وصول نشدن اعتبارات در ادوار گذشته بر ادامه این روند نیز تأثیر گذاشته است که اختصاص اعتبارات به‌صورت ویژه برای توسعه ورزش چهارمحال و بختیاری ضروری است. 

وی یکی از معضلات اصلی حوزه ورزش استان را پایین بودن سرانه ورزشی عنوان کرد و افزود: فضای استانداردی که برای هر شهروند در بخش سرانه ورزشی باید لحاظ شود، ۲ مترمربع است و این در حالی است که در چهارمحال و بختیاری به‌طور متوسط، این سرانه پایین‌تر از ۳۰ سانتی‌متر است و شهرستان بروجن در مقایسه با دیگر شهرستان‌ها از سرانه بالاتری در این زمینه برخوردار است.

تشنیزی افزود: هم‌اکنون بیش از ۴۰ فضای ورزشی نیمه‌کاره در استان وجود دارد و برای بهره‌برداری و تجهیز این فضاها بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبارات نیاز است که بهره‌برداری از این اماکن ورزشی تأثیر به سزایی در توسعه‌ی سرانه‌های ورزشی چهارمحال و بختیاری خواهد داشت.

وی در رابطه با طرح‌های توسعه ورزشی در استان گفت: برای رسیدن به حد مطلوب و استاندارد سرانه ورزشی در چهارمحال و بختیاری باید ۶۰۰ فضای ورزشی جدید به فضاهای موجود افزوده شود که با بهره‌برداری از هفت فضای ورزشی در نیمه سال آینده و اضافه شدن ۱۵ هزار مترمربع به مجموع فضاهای ورزشی استان، بخش اندکی از این کمبودها رفع خواهد شد.

تیشنیزی یادآور شد: برای تکمیل عملیات عمرانی و تجهیز این هفت فضای ورزشی به اعتباری بیش از ۶۰ میلیارد ریال نیاز دارد و با وجود پیگیری‌های انجام‌شده به دلیل تأخیر در ابلاغ اعتبارات، برای بهره‌برداری به‌موقع از این طرح‌های ورزشی نگرانی‌هایی وجود دارد.

ایجاد خانه‌های ورزش روستایی در چهارمحال و بختیاری ۹۶ درصد رشد داشت

معاون توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری درباره اقدامات انجام‌شده در حوزه ورزش روستایی در این استان نیز گفت: از اوایل سال ۹۷ تاکنون نزدیک به ۳۵۰ روستا زیر چتر خانه‌های ورزشی قرار گرفتند که این رقم تا قبل از سال ۹۷ شامل ۱۱ روستا می‌شد و امید است تا پایان سال تعداد بیشتری از روستاها از خانه‌های ورزش بهره‌مند شوند.

تشنیزی یادآور شد: در صورتی‌که روند ایجاد خانه‌های ورزش روستایی در چهارمحال و بختیاری با همین شتاب پیش برود تا ۲ سال آینده تمامی روستاهای این استان صاحب یک‌خانه ورزش می‌شوند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری بیش از ۵۰ هزار ورزشکار بیمه‌شده دارد که تعدادی از این ورزشکاران در ۲ سال گذشته ۲ هزار و ۷۰۰ نشان طلا، نقره و برنز در میادین ملی و بین‌المللی کسب کرده‌اند.

ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.