به گزارش ایرنا، محمد قاسمی روز پنجشنبه در دومین نشست کارگروه ویژه ایمنسازی اماکن پرخطر که در سالن جلسات دادسرای قزوین برگزار شد، گفت: این کارگروه براساس دستور ریاست قوه قضاییه و به منظور پیشگیری و جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار نظیر حادثه تلخ انفجار در یکی از مراکز درمانی تهران، فروریختن ساختمان پلاسکو و سیل سال اخیر که موجب جان باختن جمعی از هموطنان شد، تشکیل گردید.
قاسمی گفت: انتظار این است، دستگاههای عضو با توجه به اهمیت موضوع، نسبت به حضور در جلسات و اجرای دقیق مصوبات این کارگروه اهتمام ویژه داشته باشند.
وی افزود: رعایت مسائل ایمنی در تمامی حوزهها یکی از موضوعات بسیار حائز اهمیت است، اما متاسفانه این مسئله گاهی از سوی دستگاهها دولتی، خصوصی و همچنین شهروندان مورد غفلت قرار میگیرد و همه ساله شاهد وقوع حوادث تلخ به دلیل رعایت نکردن موارد ایمنی هستیم.
دادستان قزوین در ادامه بیان داشت: کوچکترین غفلت و بیتوجهی نسبت به مسائل ایمنی میتواند به حادثهای بزرگ تبدیل شود و اینگونه حوادث علاوه بر خسارات جانی و مالی، آسیبهای روانی آن تا سالها خانواده حادثه دیدگان و جامعه را درگیر خواهد کرد که گاهی نیز جبران ناپذیر است.
قاسمی همچنین تصریح کرد: اماکن پرخطر صرفاً ساختمانها و مجتمعهای قدیمی و با قدمت بالا محسوب نمیشوند، بلکه رعایت نکردن مسائل و موارد ایمنی میتواند یک ساختمان و مجتمع نوساز را به مکانی پرخطر تبدیل کند، بنابراین شناسایی اماکن پرخطر و رعایت نکات ایمنی در تمامی اماکن دولتی، عمومی و شخصی باید در اولویت قرار گیرد.
این مقام قضایی استان تاکید کرد: ایمنی صرفاً به مسائل حوزه برق، آب، گاز و... اختصاص ندارد، بلکه گستره ایمنی در اماکن و معابر باید وسیعتر دیده شود، زیرا برخی اماکن از حیث وقوع جرائم و آسیبهای اجتماعی برای شهروندان ناایمن است و باید این موضوعات نیز مورد توجه قرار گیرد.
دادستان مرکز استان با بیان اینکه تاکید بر رعایت مسائل ایمنی برای حفظ سلامت فردی، اجتماعی و اموال و دارایی دستگاهها و اشخاص است، افزود: رعایت موارد ایمنی نیازمند فرهنگسازی عمومی است، زیرا دستگاههای محدودی در حوزه مسائل ایمنی فعالیت دارند که گاهی خود آنها نیز با کمبود نیرو و تجهیزات مواجه هستند.
وی اضافه کرد: با توجه به این موضوع، مدیران دستگاهها و نهادهای دولتی و خصوصی و همچنین شهروندان باید نسبت به رعایت موارد ایمنی و رفع خلاهای آن اقدام کنند و نهادهای متولی امر فرهنگ، رسانه ملی و سایر رسانههای اجتماعی نیز باید در این موضوع ورود کنند و موارد ایمنی را به صورت تخصصی و موضوعی به اطلاع شهروندان برسانند.
قاسمی گفت: ابتدا ضروری است اماکن پرخطر دولتی، عمومی، شخصی، میراث فرهنگی و اصناف شناسایی شوند و نسبت به رفع مسائل و مشکلات ایمنی آنها اقدام گردد سپس مدیران دستگاهها و نهادها و مجتمعهای مسکونی و تجاری با مسائل مختلف ایمنی آشنا شوند.
وی اضافه کرد: باید تدابیری اتخاذ شود که مدیران دولتی و مجتمعها در صورت وقوع حوادث، ناشی از رعایت نشدن مسائل ایمنی مسئولیت تضامنی داشته باشند.
دادستان مرکز استان بیان داشت: متاسفانه بسیاری از مجتمعهای تجاری و برجهای مسکونی شهر قزوین در سایه نظارت نشدن صحیح، قبل از اخذ پایان کار شهرداری به بهرهبرداری رسیدهاند و همین موضوع موجب شده که این مکانها موارد ایمنی را به درستی اجرا نکنند.
وی گفت: بدون شک در صورت بروز حوادث ناگوار، مجموعه مدیریت شهری و سایر دستگاههای متولی که از ابزارهای قانونی برای جلوگیری از راه اندازی این اماکن استفاده نکردهاند، باید به عنوان ترک فعل پاسخگو باشند و قطعاً تحت تعقیب قضایی قرار خواهند گرفت.
این مقام مسئول یادآور شد: نگاه دستگاه قضایی در بسیاری از حوزهها پیشگیرانه بوده و تشکیل این کارگروه در دستگاه قضایی نیز به همین دلیل است.