به گزارش ایرنا، میخاییل گورباچف که از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۱ واپسین رهبر اتحاد جماهیر شوروی بود، روز پنجشنبه گفت: به مرور زمان مشخص خواهد شد که این اقدامات به چه منظوری صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: نسل جوان این واقعیت را درک میکنند که رقابت تسلیحاتی به مرگ منجر میشود و این وضع (رقابت تسلیحاتی) بتدریج متوقف خواهد شد.
گورباچف در ادامه تصریح کرد: زمانی که قرارداد خلع سلاح هستهای با آمریکا را امضا کردم این سند در شرایط پیچیده عقد شد.
وی بیان کرد: اطمینان دارم افرادی که خواهان صلح و آرامش هستند متحد خواهند شد و شکل جدیدی از قرارداد یا توافقنامه با توجه به انواع جدید سلاحها تدوین خواهند کرد.
به گفته گورباچف؛ نباید امید را از دست داد و او نسل جوان را باور دارد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز امروز پنجشنبه اعلام کرد: حوادث واشنگتن نشان داده است که نظام انتخاباتی آمریکا قدیمی است، از استانداردهای مدرن برخوردار نیست و زمینههای تخلف را ایجاد میکند.
به گزارش ایرنا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در نشست مطبوعاتی هفتگی خود تصریح کرد، آرزو میکنیم ملت آمریکا با عزت این برهه دراماتیک در تاریخ خود را پشت سر بگذارند.
ماریا زاخاروا با بیان اینکه تظاهرات واشنگتن یک امر داخلی است، تصریح کرد: رسانههای ایالات متحده به ابزاری برای مبارزه سیاسی تبدیل شدهاند که منجر به انشعاب در جامعه آمریکا شده است.
وی گفت: در عین حال، ما توجه را به این واقعیت جلب میکنیم که سیستم انتخاباتی در ایالات متحده قدیمی است، با استانداردهای مدرن دموکراتیک مطابقت ندارد و فرصتهای نقض بی شماری را ایجاد میکند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه پیشتر نیز در واکنش به رویدادهای دیشب (چهارشنبه شب) در واشنگتن، اعلام کرد که نظام آمریکا، الگوی دموکراسی نیست.
ویاچسلاو ولودین، رئیس مجلس دومای روسیه نیز گفت، سیستم سیاسی آمریکا در یک بحران عمیق قرار دارد، ایالات متحده باید با مشکلات داخلی خود مقابله کند و از مداخله در امور سایر کشورها دست بردارد.
شب گذشته و تنها ساعتی بعد از پایان سخنرانی ترامپ نشست مشترک کنگره با ریاست مایک پنس آغاز شد اما در همان ساعات اولیه خبری نمایندگانی که در حال تایید آرای الکترال کالج بودند را وحشت زده کرد و آن هجوم حامیان ترامپ به ساختمان کنگره بود.
توقف نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای آمریکا برای شمارش آرای گزینشگران انتخابات ریاست جمهوری که با شور و یورش هواداران ترامپ به داخل ساختمان کنگره متوقف شد واکنشهای بینالمللی را در پی داشت و بسیاری از سران و مقامات عالی جهان ضمن سرزنش اقدام ترامپ و هوادارانش در به راه انداختن شورش، نسبت به وقایع واشنگتن ابراز نگرانی کردند.
با هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره و تلاش برای ورود به ساختمانی که در حال شمارش آرای الکترال کالج بودند، تمام درهای کنگره قفل شد و نیروهای امنیتی در برابر شورشیان صف شدند.
در تیراندازیها در جریان این شورش، دست کم چهار نفر کشته و دهها نفر هم زخمی شدند که تعدادی از آنها از نیروهای پلیس هستند. دست کم ۵۳ نفر هم در جریان شورش بازداشت شدند.
با ورود حامیان ترامپ به ساختمان کنگره و متوقف شدن نشست مشترک کنگره، بایدن طی سخنانی با تاکید بر اینکه هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره، شورش است نه اعتراض گفت که مردم دنیا و حتی فرزندان ما که این صحنههای دردناک و نمایش افتضاح را در پایتخت آمریکا میبینند، چه میگویند؟ وی خطاب به ترامپ گفت که دیگر بس است.
بایدن در نخستین نطق تلویزیونی خود پس از شورش طرفداران ترامپ و تسخیر ساختمان کنگره آمریکا که مشغول شمارش آرای گزینشگران و اعلام پیروزی او بودند، این شورش را یک افتضاح خواند.