آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در خطبههای جمعه که این هفته نیز به دلیل شرایط کرونایی به صورت مجازی ایراد شد، با اشاره به روز ۱۹ دی و قیام و حماسه خونین مردم قم در این روز در سال ۱۳۵۶ گفت: این قیام، در حقیقت یک آغاز دیگری شد، برای جان گرفتن انقلاب ما که در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به پیروزی رسید.
وی افزود: این قیام مردم به خاطر اهانت به مرجعیت و امام خمینی(ره) در ۱۷ دی در یکی از روزنامههای کشور انجام شد و طلاب و مردم قم برآشفتند، بازارها را تعطیل کردند و به منازل مراجع عظام تقلید رفتند و مراجع بزرگوار نیز ابراز همدردی و این اهانت را محکوم کردند.
وی ادامه داد: این حرکت تا روز ۱۹ دی ادامه داشت و به اوج خود رسید و شاهد بودیم که مزدوران طاغوت حملهور شدند و تعدادی از انقلابیون را شهید کردند که این امر سرآغازی برای حرکتهای بعدی شد.
وی با بیان اینکه ۱۹ دی دارای پیامهای روشنی است، گفت: باید از ۱۹ دی بیاموزیم که ورود به هنگام در صحنههایی که لازم است، ورود پیدا کنیم و در آن سال مردم قم ورود به هنگام پیدا کردند، تا دیدند که به مرجعیت و پیشوایشان توهین شد، ورود به هنگام پیدا کردند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: پیام دیگر این است که دشمن با همه توانمندیهایش در برابر خروش یک ملت عقبنشینی خواهد کرد و به زبالهدان تاریخ خواهد پیوست.
وی ادامه داد: جایگاه و مقام مرجعیت و ولایت برای مردم ما از ارزش والایی برخوردار است، لذا از آغاز انقلاب تاکنون هرجا ولایت و رهبری مورد هجمه دشمن قرار گرفته است، این مردم، انقلابیها و مردم عزیز قم به صحنه آمده و از مقام مرجعیت و رهبری دفاع کردهاند.
وی همچنین با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در امروز به مناسبت روز ۱۹ دی گفت: امسال به خاطر شرایط کرونا، ایشان از طریق فضای مجازی پیام دادند که سخنان و پیام رهبری و آنچه را که رهبری ترسیم کردند، باید سرمشق و دستورالعملی برای مردم و مسئولان ما باشد.
وی به درگذشت آیات محمد یزدی و محمدتقی مصباح یزدی از اعضای فقید مجلس خبرگان رهبری در هفته های اخیر اشاره و بیان کرد: دیدید که تعبیر رهبر معظم انقلاب، چه ویژگیهایی را در رابطه با این ۲ شخصیت دربرداشت و به تعبیری میتوان گفت که ایشان برای این ۲ شخصیت سنگ تمام گذاشته بودند، به خاطر مجاهدتها و خدمتهای ارزشمندی که به اسلام و انقلاب کردند؛ و مردم ما نیز خوب از این ۲ عالم بزرگ، قدرشناسی کردند.
«مرحوم آیتالله محمد یزدی که از چندی پیش به دلیل کهولت سن و بیماری دستگاه گوارشی در بستر بیماری بود، ۱۹ آذرماه امسال در سن ۸۹ سالگی به دیدار حق شتافت و آیتالله محمدتقی مصباح یزدی نیز به دلیل بیماری ۱۲ دیماه جاری دارفانی را وداع گفت.»
شهید سلیمانی تنها متعلق به ملت ایران نیست
وی در ادامه به نخستین سالگرد شهادت سردار سلیمانی اشاره کرد و گفت: نه تنها در ایران اسلامی، در کشورهایی که جبهه مقاومت حضور فعال دارند، دیدید که در سالگرد این شهید چه کردند؛ شهید سلیمانی تنها متعلق به ملت ایران نمیدانند و متعلق به همه ملتهایی که زیر بار ظلم استکبار هستند، میدانند؛ لذا آنچنان از این شخصیت تجلیل و تکریم کردند.
«بامداد جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ در حمله تروریستی پهپادهای آمریکایی به ۲ خودرو در فرودگاه بغداد (پایتخت عراق)، سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ابومهدی المهندس معاون نیروی مردمی عراق (الحشد الشعبی) و همراهانشان هدف قرار گرفتند و به شهادت رسیدند؛ این حمله با نظارت و دستور مستقیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا انجام شد.»
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین با اشاره به چهلمین روز شهادت دکتر محسن فخریزاده اظهار داشت: به همه دوستداران انقلاب توصیه میکنم که راه و طرحهای این شهید را ادامه دهند.
«تروریستهای بیگانه ۷ آذرماه جاری با کمین در مسیر خودروی حامل شهید دکتر محسن فخریزاده رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع، در بلوار شهید مصطفی خمینی شهر آبسرد شهرستان دماوند (استان تهران)، در عملیاتی انتحاری و مسلحانه، دانشمند هستهای کشورمان را به شهادت رساندند.»
وی همچنین با تقدیر از مردم برای برگزاری مراسم عزاداری ایام فاطمیه با رعایت «شیوهنامههای بهداشتی» گفت: مردم عزیز، امنیت و افتخار کشور ما در سایه ارتباط مردم ما با اهل بیت(ع) است، هرچه ما سرمایهگذاری در غم و شادی ائمه اطهار(ع)کنیم، در حقیقت نه تنها ضرر نکردهایم، بلکه کشور را مصونیت بخشیدهایم.
وی در ادامه از مجمع خیرین سلامت نیز تشکر کرد و با اشاره به اهدای یک هزار و ۶۰۰ کپسول اکسیژن به بیماران توسط افراد نیکوکار و نیز اهدای بسته های معیشتی در ایام کرونا به نیازمندان تقدیر کرد.
«افراط» و «تفریط» از آسیبهای دینداری است
امام جمعه موقت قم، درباره آسیبهای دینداری خاطرنشان کرد: هر چیزی دارای آفتی است و دینداری ما نیز ممکن است، آفتهایی متوجه آن بشود که انسان را از مرز دینداری و دینداران خارج کند.
وی از «افراط» و «تفریط» به عنوان یکی دیگر از آسیبهای دینداری نام برد و گفت: این حالت افراط و تفریط در طول تاریخ بشر وجود داشته است و در همه جوامع بشری انسانهایی پیدا میشوند که در راه افراط و یا راه تفریط گام برمیدارند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بر دوری جستن از راه افراط و تفریط و در پیش گرفتن راه میانهروی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه نباید دچار تندروی و یا کُندروی شد، تصریح کرد: در پرتوی ولایت و رهبری، مراجع عظام تقلید و عالمان بصیر و برجسته زندگی میکنیم؛ بنابراین نباید مسیر آنها را گم کنیم و باید در مسیر آنان قدم برداریم که اینها میتواند ما را از افراط و تفریط دور کند.
وی با بیان اینکه افراط و تفریط مصداقهای گوناگونی دارد، گفت: گاهی مساله افراط و تفریط در سیاست است، گاهی شعارها، حرکتها و اقدامهای هیجانی که به ظاهر دور از منطق به نظر میرسد و میتواند عدهای را به مسیر درست بدبین کند، این هم راه افراطی است که طی میکنند.
حسینی بوشهری افزود: عدهای در همین عالم سیاست دچار تفریط هستند؛ یعنی گویا آب از آب تکان نخورده و انقلابی در این کشور رخ نداده است؛ بیحرکت، بیتحرک، ساکت و صامت هستند؛ هم آن شور و هیجانهایی که گاهی از اوقات مرزها را از هم درمینوردد و در نتیجه جامعه را دچار بحران میکند؛ هم این تفریطها و سکوتهای بیجا، گاهی اوقات جامعه را آسیبپذیر میکند و دینداری انسانها را در معرض آسیب قرار میدهد.
وی در بخش دیگر سخنان خود بیان کرد: معنای واقعی تقوا، یعنی پرهیز از همه کارهایی که انسان را به «گناه» آلوده میکند؛ کسانی از گناه مصون هستند که از نعمت تقوا برخوردار باشند؛ «تقوا» یک عامل بازدارنده قوی برای انسان محسوب میشود. /