به گزارش ایرنا ، پویش هر-هفته - الف - ب- ایران فرصتی است تا بیش از گذشته، ما ایرانیان در کنار یکدیگر به ۲ سرمایه ارزشمند آب و برق، صنایعی که تامینکننده آنها هستند، جایگاهشان در توسعه زیرساختی کشور، اقتصاد آب و برق و مدیریت توامان عرضه و تقاضای آنها بیندیشیم.
هر-هفته- الف- ب- ایران پویشی است که وزارت نیرو برای افتتاح هفتگی طرحهای بزرگ و مهم صنعت آب و برق مطرح کرده است، در این پویش، ۲۲۷ پروژه با ۳۳ هزار میلیارد تومان اعتبار تا پایان سال ۱۳۹۸ در ۳۱ استان کشور به بهرهبرداری رسید.
این پویش که سال گذشته با وجود تحریمهای ظالمانه به خوبی اجرا و در هر استان هزاران میلیارد تومان سرمایهگذاری شد، سال جاری نیز با ۲۵۰ طرح و هزینه ۵۰ هزار میلیارد تومان در ۳۱ استان کشور تا پایان سال اجرا میشود.
در واقع این پویش، تلاشی است که نشان دهیم ایرانیان امیدوار و سختکوش در هر شرایطی، در سختترین روزهای تحریم و مخاصمههای خارجی به سازندگی و آبادانی کشور خویش همت میگمارند. الف، نشانی از آب و آبادانی است و ب، نشانهای از برق و بردباری و با هم بودن، برای ساختن ایرانی که شایسته ایرانیان است.
بهرهبرداری از ۳۲ پروژه آبرسانی روستایی در ایلام
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام گفت: امسال پروژه آبرسانی به ۲۴ روستای شهرستان چرداول در قالب پویش هر هفته الف - ب - ایران از طریق ویدیوکنفرانس توسط وزیر نیرو افتتاح شد.
نورالله تیموری افزود: در بیست و یکمین هفته از پویش الف - ب - ایران "ساخت و سازها و ساز و کارها" ۳۰ شهریورماه با حضور وزیر نیرو، آبرسانی به ۲۴ روستای شهرستان چرداول استان ایلام با اعتباری بالغ بر ۵۸ میلیارد ریال به صورت ویدیوکنفرانس به بهرهبرداری رسید.
وی تاکید کرد: برای اجرای این پروژه ۲ باب مخزن به حجم یک هزار متر مکعب، ۱۶ کیلومتر شبکه توزیع و ۱۸ کیلومتر خط انتقال احداث و اجرا شده است.
تیموری با بیان اینکه اعتبارات این پروژهها از محل صندوق توسعه ملی است، یادآور شد: با بهرهبرداری از این پروژه آبرسانی در شهرستان چرداول یک هزار خانوار با جمعیت بالغ بر چهار و ۲۰۰ نفر از نعمت آب سالم و بهداشتی بهرهمند خواهند شد.
همچنین در آیینی دیگر در ۱۸ آذرماه سال جاری هشت طرح آبرسانی در مناطق مختلف استان ایلام در قالب پویش هر هفته الف - ب - ایران از طریق ویدیوکنفرانس توسط وزیر نیرو افتتاح شد.
مدیرعامل شرکت آبفای ایلام گفت: فاز دوم پروژه آب شیرین کن ملکشاهی با اعتبار ۶۵ میلیارد ریال و ظرفیت ۲۸ لیتر در ثانیه و جمعیت تحت پوشش ۱۶ هزار نفر از مهمترین طرحهای حوزه آبرسانی بود که در این شهرستان وارد فاز اجرایی شد.
تیموری افزود: طرح آبرسانی به ملکشاهی شامل سه واحد ایستگاه پمپاژ، یک واحد تصفیهخانه آب، ۳۰ کیلومتر خط انتقال برق فشار قوی ۲۰ کیلوولت، ۹ هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب و ۲۴.۵ کیلومتر خط انتقال آب فولادی به قطر ۵۰۰ میلیمتر است که با بهرهبرداری از آن مشکل آب شهر ارکواز ملکشاهی برطرف شد.
وی با اشاره به آبرسانی به هفت طرح روستایی در نقاط مختلف استان در قالب پویش الف - ب - ایران یادآور شد: در این مدت( شهریورماه سال جاری) طرح آبرسانی به روستاهای دارتوت و لتاب شهرستان چرداول، شهید سیکانی درهشهر، خربزان زرینآباد دهلران، روستای ورمله، گاودول و داربید کرنی هلیلان و روستای زید در شهرستان بدره به بهرهبرداری رسید.
بنا به گفته تیموری، برای اجرای این پروژههای آبرسانی در سطح هشت روستا ۲۶۰ مترمکعب حجم مخازن و ۱۲ کیلومتر خط انتقال با اعتبار ۵.۶ میلیارد ریال هزینه شده است.
با بهرهبرداری از این طرحها، ۳۸۴ خانوار با جمعیت یک هزار و ۶۰۰ نفر از نعمت آب سالم و بهداشتی بهرهمند خواهند شد.
شاخص بهرهمندی آب در دولت تدبیر و امید به ۸۰ درصد رسید
مدیرعامل آبفای ایلام با اشاره به عملکرد شاخص بهرهمندی آب از سال ۹۲ تا کنون اضافه کرد: شاخص بهرهمندی آب روستایی در این مدت از ۶۶ درصد به نزدیک ۸۰ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت آبفای ایلام با بیان اینکه هماینک آبرسانی به ۲۲ روستا به صورت سیار انجام میشود، افزود: برنامه این شرکت برای ۲ سال آینده اتمام آبرسانی سیار در تمامی روستاهای تحت پوشش است.
تیموری با بیان اینکه شاخص بهرهمندی آب در روستاهای این استان بالاتر از میانگین کشوری است، یادآور شد: از ۵۵۲ روستای استان ۴۹۸ روستا تحت پوشش خدمات این شرکت قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام با اشاره به افزایش توزیع اعتبارها طی سالهای گذشته گفت: اعتبارهای آبرسانی سال ۹۲ حدود ۵۰ میلیارد ریال بود که از سال ۹۳ تا پایان ۹۷ به ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
به گفته وی اعتبار مصوب شرکت آبفای استان ایلام در سال ۹۸ نیز ۶۴۰ میلیارد ریال است که نسبت به سالهای قبل افزایش قابل ملاحضهای داشته است.
بهرهبرداری از ۶ طرح برقرسانی در ایلام
همچنین در حوزه برقرسانی نیز امسال در استان ایلام ۶ پروژه در قالب پویش الف - ب - ایران به بهرهبرداری رسید.
پروژههای احداث پست ۲۳۰.۲۰ کیلو ولت شهدای مورموری و اتصالات آن، توسعه خط ۶۳ کیلو ولت سرابله لومار و عملیات اجرای تامین تجهیزات و واریانت خطوط رانشی استان از جمله طرحهای افتتاحی حوزه برق در استان ایلام است که با حضور وزیر نیرو به بهرهبرداری رسید.
پروژههای فاز اول نیروگاه مقیاس کوچک ایلام با ظرفیت ۵.۲ مگاواتی، توسعه خانه پست ۱۳۲.۲۰ کیلوولت دهلران و توسعه و بهینهسازی پست ۲۳۰.۶۳ کیلوولت ایلام از دیگر طرحهای افتتاحی حوزه برق در استان ایلام است که توسط وزیر نیرو به صورت ویدیوکنفرانس افتتاح شد و به بهرهبرداری رسید.
در مجموع میتوان گفت که پویش الف - ب - ایران نشاندهنده این است که آبادانی ایران در هیچ شرایطی متوقف نخواهد شد، دفاع و مقابله با تحریم مانعی پیش روی ساختن ایران نیست، اگر چه مشکلات و نیاز به ارادههای استوار را بیشتر میکند.
با این حال وزارت نیرو در همه ایام تحریم و تنگناهای مالی در دولت "تدبیر و امید"، مجموعهای از طرحهای مهم زیرساختی را اجرا کرده است که هر کدام بر سرمایههای اندوخته مردمان این سرزمین میافزاید.
این وزارتخانه در سالیان گذشته با عزمی راسخ و بکارگیری همه توان مهندسی و مدیریتی بخشهای مختلف دولتی، عمومی و خصوصی در سراسر کشور سرمایهگذاریهای عظیمی را در زمینه تامین آب و برق مطمئن و پایدار به انجام رسانده است به گونهای که امروزه از استانداردهای بالای جهانی در زمینه دسترسی به آب و برق در سراسر کشور برخورداریم و به آن میبالیم.
بدون تردید امر شگفتانگیزی است که کشوری که تحت شدیدترین تحریمهای ظالمانه اقتصادی قرار دارد، موفق شده باشد با اتکا به توان داخلی خود، دستاوردهای بینظیری را در عرصه آب و برق کسب کند.