تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران گفت: تنها با کاهش یک درجه‌ای دمای هوای منزل یا محیط کار، ۶ درصد از مصرف انرژی کاهش خواهد یافت.

به‌گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت نیرو، «محمدحسن متولی زاده» افزود: روزانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز در بخش خانگی و تجاری مصرف می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در کنار این میزان مصرف گاز، روزانه ۳۰۰ میلیون کیلووات ساعت مصرف برق در بخش‌های خانگی و تجاری است.

متولی زاده ادامه داد: مصرف برق بر روند مصرفی گاز تاثیر مستقیم دارد و در صورتی که هموطنان تنها ۱۰ درصد در مصرف انرژی (برق و گاز) صرفه جویی کنند، ۷۰ میلیون مترمکعب از مصرف گاز طبیعی کشور کاهش می‌یابد.

مدیر عامل توانیر گفت؛ هم اکنون به لحاظ ظرفیت نیروگاهی، محدودیتی در تولید برق وجود ندارد، اما تنها به دلیل روند فزاینده مصرف گاز، محدودیت‌هایی در تامین سوخت نیروگاه‌های برق وجود دارد.

وی افزود: در حال حاضر صنعت برق از خود شروع کرده و با کاهش روشنایی معابر، بزرگراه‌ها، پارک‌ها و ... سعی در کاهش مصرف برق و تاثیرگذاری در مصرف گاز دارد.

متولی زاده خاطرنشان کرد: با این حال مشترکان خانگی و تجاری به عنوان مهمترین گروه مصرف کنندگان انرژی در کشور، تنها با کاهش اندک شعله بخاری یا کم کردن یک درجه‌ای دما هوا و یا خاموش کردن روشنایی اضافی، می‌توانند در کاهش مصرف انرژی کشور نقش بسزایی داشته باشند.

این مقام مسوول ادامه داد: هیچ التهابی در مصرف برق وجودندارد و همانطور که عنوان شد تنها به دلیل مشکل کمبود سوخت، محدودیت وجود دارد.

متولی زاده با اشاره به این که در تابستان امسال صنعت برق پیک ۶۰ هزار مگاواتی را تامین کرد، افزود:  در حال حاضر مصرف برق کشور در حدود ۴۰ مگاوات است که فاصله بسیاری با ظرفیت قابل تامین برق دارد.

وی ادامه داد: افزایش مصرف برق و گاز به دلیل گرما یا سرمای شدید، روندی است که در همه کشورها قابل مشاهده است و تنها مختص ایران نیست.

به گزارش ایرنا، «محمدرضا جولایی» مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران با اشاره به افزایش شدید مصرف گاز در کشور گفت: در حال حاضر شاهد افزایش ۳۰ درصدی مصرف گاز نسبت به پارسال هستیم.

جولایی خاطرنشان کرد: ۸۰ تا ۸۵ درصد گاز تولیدی کشور از میادین جنوبی تامین  و حدود ۷۰ درصد از گاز تولیدی در شمال کشور مصرف می‌شود.

مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز نیز با تاکید بر این که تنها با ۱۰ درصد صرفه جویی، مشکل تامین گاز حل می‌شود، یادآور شد: دمای آسایش در زمستان بین ۱۸ تا ۲۱ درجه است و در صورتی که دما را در همین محدوده نگه داریم یا یک درجه دما را کاهش دهیم، شاهد رفع مشکل تامین سوخت خواهیم بود.